Badzel Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Witam Moja sytuacja wygląda następująco. 20 lipca 2007r w Coventry (Anglia). ja wraz z kolegą zostaliśmy aresztowani na podstawie zeznań jednej kobiety. Zarzuty był bardzo poważne. Od samego początku ja wraz z kumplem mówiliśmy że jesteśmy niewinni. Byliśmy przetrzymani w więzieniu przez prawie 9 miesięcy (czekaliśmy na Trial). Na sprawie odrzucili mi wszystkie zarzuty z braku dowodów. 2 kwietnia 2008r. stałem się wolnym człowiekiem.Straciłem rok studiów, pracę o stratach moralnych nie wspominam. Czy przysługuje mi za to jakieś odszkodowanie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 witaj, sprawa rzeczywiście nie ciekawa, nie kontaktowałeś się jeszcze z prawnikiem? sądzę ze powinieneś dostać odszkdowanie za niesłuszne ograniczenie wolności - jednego z najważniejszych dóbr osobistych człowieka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts