cezar33 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 WitamWe wrześniu 2006 r miałem kolizję z samochodem dostawczym . Policji nie powiadomoliśmy , zgłosiłem tylko telefoniczne o zdarzeniu . Sprawca wypadku wystawił mi zaświadczenie o swojej winie - trohcę lakoniczne ale było w nim nr polisy , imię i nazwisko , nr rej pojazdu , adres zamieszkania . Wystąpiłem do PZU o wypłatę odszkodowania .Nastąpiła wycena szkody na którą sie zgodziłem . Po jakiś 2 tygodninach odezwała się pani powiadamiając mnie że oświadczenie sprawcy jest lakoniczne i nie ma podstaw do wypłaty odszkodowania . Po jakimś czsie postarałem się o wgląd do dokumentów sprawy i co stwierdziłem to , to że PZU wysłało jedno pismo do sprawdcy kolizji . Pismo te sprawca nie odebral i wróciło do PZU .Na tym to sprawa utkneła w PZU do dzisiaj .Co mam dalej robić : wystąpić do sądu przeciwko PZU czy sprawcy , czy skontaktować się z miejskim rzecznikiem praw konsumenta ?Dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam,postaraj się skontaktować ze sprawcą wypadku (masz dane w oświadczeniu) i poproś go raz jeszcze o dokładny opis wypadku, stwierdzenie winy i prześlij poleconym za potwierdzeniem odbioru do PZU. Zaznacz, iż w przypadku odmowy uznania roszczenia prosisz o wyjaśnienie stanowiska PZU.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi