tch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 witamw pażdzierniku zeszłego roku miałem bardzo poważny wypadek samochodowy. Wina w całości leży po stronie innego kierowcy.Staram się o odszkodowanie z jego OC.Jednym z obrażeń były b. poważne obrażenia lewej nogi:1. złamanie trójkostkowe stawu skokowego [kostka]2. uszkodzenie więzozrostu strzałkowo-piszczelowego3. zwichnięcie wstawie skokowymna dzień dzisiejszy utrzymuje się:4. znacznego stopnia zniekształcenie obrysów stawu skokowego lewego z ograniczeniem ruchomości niestabilnością tego stawu dużego stopnia5. po operacjach pozostały mi liczne blizny z dwóch stron nogiMoje podstawowe pytanie brzmi: czy ubezpieczenie [warta] może wszystkie te obrażenia wrzucić do jednego worka czy też każdy uraz powinien być oceniany i liczony osobno? - jest to spora różnica bo w jednym worku to ok 15%, zaś samo np zwichnięcie to mniej więcej od 6% do 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 każde obrażenie powinno być oceniane osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tch Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 dziękuję za odpowiedź, ja też mam takie podejrzenia, ale tu jest po pierwsze Polska, czyli duża dowolność interpretacji, a po drugie spór z Wartą, co podnosi ten współczynnik do kwadratu.W związku z tym mam pytanie do osób bądących w podobnej sytuacji - jak to zostało rozwiązane u nich i ewentualnie czy ktoś zna może jakieś orzeczenia sądów w podobnych sprawachpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi