qazik10 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Cześć W niedzielę 23.06, jechałem rowerem główna ulicą (brak ścieżki rowerowej), kierowca cofał ze swojej posesji i nie zauważył mnie. Ja nie zdążyłem wyhamować i przy prawie 40 km/h uderzyłem w bok samochodu. Była karetka i policja, zabrano mnie do szpitala. Mam rozcięte czoło, nos, przegryzioną brodę, rozcięty bark - dostałem prawie 30 szwów oraz doznałem wstrząśnięcia mózgu z niepamięcią. Zostałem po 12h wypisany do domu bo nic złego się nie działo. L4 nie brałem bo pracuje zdalnie. Ze szkód materialnych, kask, okulary i koszulka do wyrzucenia. Rower do inspekcji, na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale to carbon więc chcę dać w serwis. Policja orzekła o winie kierowcy, dostałem numery polisy i złożyłem wniosek o odszkodowanie (HDI-Warta) i pokrycie kosztów szkód. Coś pominąłem? Z uwagi na rozległe obrażenia jakiej kwoty się spodziewać? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca (edytowane) Witam serdecznie, wysokość zadośćuczynienia po wypadku będzie uzależniona od jego następstw i negatywnych konsekwencji - w tym doznanego trwałego uszczerbku na zdrowiu. Po doznanych obrażeniach, jeśli pozostaną szpecące blizny, ograniczające ruchomość np. barku wysokość uszczerbku może być znaczna. Jeśli rany zagoją się bez wystąpienia blizn, uszczerbek będzie kilku procentowy. W zależności od następstw neurologicznych wstrząśnienia mózgu - uszczerbek z tego tytułu również może być znaczny. Bez następstw od kilku do kilkudziesięciu procent. Edytowane 2 Lipca przez Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vakker Polska Wiola Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Witam, gdyby kwota którą Pan otrzyma od ubezpieczyciela była zaniżona poproszę o kontakt. Na co dzień zajmuje się takimi szkodami. 530 969 179 Wioleta Kuś Odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi