Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek na rowerze

qazik10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

W niedzielę 23.06, jechałem rowerem główna ulicą (brak ścieżki rowerowej), kierowca cofał ze swojej posesji i nie zauważył mnie. Ja nie zdążyłem wyhamować i przy prawie 40 km/h uderzyłem w bok samochodu. Była karetka i policja, zabrano mnie do szpitala. Mam rozcięte czoło, nos, przegryzioną brodę, rozcięty bark - dostałem prawie 30 szwów oraz doznałem wstrząśnięcia mózgu z niepamięcią. Zostałem po 12h wypisany do domu bo nic złego się nie działo. L4 nie brałem bo pracuje zdalnie. 

Ze szkód materialnych, kask, okulary i koszulka do wyrzucenia. Rower do inspekcji, na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale to carbon więc chcę dać w serwis.

Policja orzekła o winie kierowcy, dostałem numery polisy i złożyłem wniosek o odszkodowanie (HDI-Warta) i pokrycie kosztów szkód.

Coś pominąłem? Z uwagi na rozległe obrażenia jakiej kwoty się spodziewać?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam serdecznie,

wysokość zadośćuczynienia po wypadku będzie uzależniona od jego następstw i negatywnych konsekwencji - w tym doznanego trwałego uszczerbku na zdrowiu. Po doznanych obrażeniach, jeśli pozostaną szpecące blizny, ograniczające ruchomość np. barku wysokość uszczerbku może być znaczna. Jeśli rany zagoją się bez wystąpienia blizn, uszczerbek będzie kilku procentowy.

W zależności od następstw neurologicznych wstrząśnienia mózgu - uszczerbek z tego tytułu również może być znaczny. Bez następstw od kilku do kilkudziesięciu procent.

Edytowane przez Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania

• 2 tygodnie później...

Witam, gdyby kwota którą Pan otrzyma od ubezpieczyciela była zaniżona poproszę o kontakt. Na co dzień zajmuje się takimi szkodami.

530 969 179 Wioleta Kuś Odszkodowania