goral28 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Witam,miałem szkodę parkingową w samochodzie Chrysler Grand Voyager 2001r. Po powrocie z zakupów zauważyłem mocne wgniecenie z załamaniami na tylnym błotniku. Z racji że nie było już sprawcy zgłosiłem szkodę z mojego AC.Szkodę wyceniono mi na 1100 zł bez wymiany błotnika tylko szpachlowanie!!! Zakład naprawczy stwierdził że przy takich szkodach powinna być uznana wymiana błotnika a nie szpachel, nawet agent który ubezpieczał mi samochód stwierdził że coś jest nie tak. za 1100 zł mało który zakład chce mi to zrobić nie wspominając a serwisie chryslera:)Mam pytanie od czego zacząć raklamację, czy posiłkować się opinią innego rzeczoznawcy? Gdzie zgłosić zazalenie do firmy czy do sądu ? I jakie mam szanse na wygranie. Wiadomo że firmy ubezp. mają swoich adwokatów a ja jestem sam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam.Warto jest zatem napisać pismo roszczeniowe do TU Compensa, w którym poruszy Pan kwestię wymiany błotnika na nowy. Dobrym argumentem niewątpliwie byłaby opinia niezależnego rzeczoznawcy, jednak za taką ocenę będzie Pan musiał zapłacić z własnej kieszeni (w przypadku AC nie podlega ona zwykle zwrotom).Sąd jest ostateczną instancją do jakiej powinien Pan się zwrócić, m.in. z uwagi na koszty jakie poniesie Pan w postępowaniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral28 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Dzięki,jeszce jedno czy w reklamacji mam się powoływać na jakieś przepisy lub akty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Nie ma takiej potrzeby, chociaż zawsze jest to atut, gdy zna się podstawę swoich roszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi