janusz1437 Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Witam.Proszę o info jaka jest szansa na uzyskanie odszkodowania po kolizji z niedzwiedziem.Miało to miejsce w okolicy Myślenic na Zakopiance. Od policji dowiadziełem sie ze niedzwiedz co roku w tamtych okolicach pojawia sie. Brak informacji i oznaczenia na drodze ze zwierzę moze sie tam pojawic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho13 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Nadleśnictwo danego terenu wypłaca Ci w takim wypadku odszkodowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz1437 Posted May 5, 2008 Author Share Posted May 5, 2008 Ciacho 13, chyba sie mylisz ponieważ z tego co się dowiedziałem to za zwierzynę chronioną prawnie odpowiada Urząd Wojewódzki- Wojewódzki Konserwator Przyrody. Niestety nie znam procedury prawnej i podstawy. Mam nadzieję ze niedługo się dowiem. Ale dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho13 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Mieszkam, w rejonie, gdzie występuje bardzo dużo lasów, którymi biegną drogi, kilku znajomych miało przypadki potrącenia saren, dzików, nawet łoś się nawinął. By wyegzekwować odszkodowanie zwracali się do nadleśnictwa terenu, gdzie szkoda wystąpiła, jeden warunek - policja musi być obecna, inaczej baaaardzo ciężka sprawa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts