Szadek1988 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam, jestem uczniem technikum i mam 19 lat.Pracujac w domu szlifierka katawa doznalem urazu w wyniku ktorego stracilem widzenie na prawe oko ;(Jestem ubezpieczony w Pzu ( ubezpieczenie szkolne ), z tego co dowiedzialem sie od lekarzy przysluguje mi odszkodowanie ale czy moge ubiegac sie o jakas rente ?Wypadek nie zdazyl sie podczas pracy, zreszta ja nigdzie nie pracuje.Prosze o odpowiedz w sprawie renty i jezeli sie ktos orientuje +/- w jakiej wysokosci moge uzyskc odszkodowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 WitamIstnieje możliwość uzyskania odszkodowania z ubezpieczenia szkolnego o ile ogólne warunki umowy mówią o szkodzie jakiej doznałeś. W tym celu musisz przyjrzeć się dokładnie umowie ubezpieczeniowej. Nie ma niestety możliwości ubiegania się o rentę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_271 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 utraciłem wzrok oka prawego w wyniku wypadku w pracy jestem mechanikiem samochodowymnalerzy mi sie jednorazowe odszkodowanie z PZU i ZUS to wiem ale czy całkowita nieodwracalna utrata wzroku oka prawego jest podstawą do starania się o orzeczenie niezdolności do pracy i rentę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_271 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 krzysiek_271 wrote:utraciłem wzrok oka prawego w wyniku wypadku w pracy jestem mechanikiem samochodowymnalerzy mi sie jednorazowe odszkodowanie z PZU i ZUS to wiem ale czy całkowita nieodwracalna utrata wzroku oka prawego jest podstawą do starania się o orzeczenie niezdolności do pracy i rentę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Jest, jeśli spełniasz kryteria do przyznania renty, a więc jeśli masz odpowiedni staż pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patre Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Witam, mam pytanie, po przebytej operacji na zaćmę, po pewnym czasie nastąpiło odklejenie siatkówki, następnie została przeprowadzona ablacja, w dalszym ciągu oko było ślepe, zostałem skierowany do Kliniki Okulistycznej gdzie przeprowadzono serię zabiegów z silikonowaniem. Tam, dowiedziałem się że uszkodzony jest nerw wzrokowy... Nie wiem gdzie został on uszkodzony, podejrzewam że nastąpiło to w czasie ablacji. Oka nie da się już uratować, jestem emerytem ubezpieczonym w PZU. Czy istnieje możliwość dochodzenia odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi