Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadnięta kość łokciowa podczas koszykówkie-problemy z EURO<26

viper1333
 Share

Recommended Posts

Sprawa wyglada w taki sposób, że w wyniku zabawy (koszykówka) uległem wypadkowi. Całkowicie ze stawu łokciowego wypadła mi kość łokciowa (kiedys juz miałem ten uraz). Kości nie zostały uszkodzone, po prostu wyleciała ze stawu. Gips miałem 3 tygodnie ale leczenie trwało 9 miesięcy a i tak w jego efekcie brakuje 20 stopni by wyprostować rękę (trwały uszczerbek na zdrowiu?? ). Skończyłem leczenie ze względu na brak efektów wskazujacych na możliwość całkowitego wyleczenia urazu.

Problem zaczął sie przy próbach uzyskania odszkodowania. Uraz jest jednoznaczny i nie da sie (lub ja nie widzę) go podpiąć pod żaden z urazów z tabelki (nie ma tam urazów związanych z wybiciem czegoś ze stawu). Nie wiem co mam w takiej sytuacji robić. A zależy mi na tym bo dojazdy do lekaża i na rehabilitację, leki przez ten okres skumulowały się w pewne koszta. Proszę o pomoc.

PARAGRAF 11 zawiera wszystkie urazy: http://www.euro26.pl/fileadmin/docs/ubezpieczenie/SI010506/OWU/OWU_Polska_pl.pdf