ikar72 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam mam problem .Moj sasiad z gory zalewa mnie juz od roku jeszcze nie zdazylam wyremontowac poprzednich zalanych miejsc a w maju znowu mnie zalal i to w tych samych miejscach niestety sasiada nie bylo w domu bo wyjechal na urlop wezwalam straz i policje w spoldzielni probowali sie z nim skontaktowac i jakims cudem do niego sie dodzwonili po poiformowaniu go o tym zbytnio sie nie przejal.policja spisala sobie raport a straz nie mogla nic zrobic tylko zakrecic wode wiec zakrecili na cala niedziele w calym pionie nie bylo wody.Po przyjezdzie sasiada przyszli ze spoldzielni do niego i okazalo sie ze to przez rury byly wymienione i zle zalozone oczywiscie sasiad je wymienial a nie spoldzielnia teraz on unika kontaktu ze mna.Tonie jest pierwszy raz wiec chcialam mu dac nauczke zeby sie juz to nie powtarzalo ale niewiem jak i gdzie sie mam udac i co jest do tego potrzebne.jak napisac pozew do sadu o odszkodowanie.Mieszkania nie mam ubezpieczonego ale sasiad ktory mnie zalewa ma ubezpieczenie.Tylko ze on unika odpowiedzialnosci .prosze o szybka pomoc.dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jeśli jeszcze nic w tej sprawie nie uczyniłeś to przede wszystkim powinieneś oszacować straty i wezwać sąsiada na piśmie do zapłaty odszkodowania. Jeśli w terminie, który wyznaczysz nie odpowie wówczas pozostaje droga sądowa. Pamiętaj o prawidłowym udowodnieniu swoich roszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar72 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 dziekuje za odpowiedz .powiadomilam go ale ustnie on mnie wysmial i powiedzial ze nic nie zaplaci.napisalam pismo do spoldzielni o wyslanie mi protokolu maja mi przeslac poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcizla Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 i chyba czas pomyśleć nad ubezpieczeniem mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi