rgluchowski Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Witam!Na jesieni miałem kolizję drogową nie z mojej winy. Inny człowiek wjechał mi w "tył" - uszkodził zderzak, lampę.Odszkodowanie zostało wypłacone - Link 4Teraz 2 dni temu miałem identyczną sytuację. Ktoś znowu zaparkował w mój pojazd. Mam pytanie!Przy poprzedniej kolizji zderzak został przyznany do wymiany, ja go naprawiłem (wyłamane zaczepy)Teraz uszkodzeniu uległ owy zderzak.Czy ubezpieczyciel sprawcy (Warta) może w jakiś sposób odmówić mi kasacji szkody lub oskarżyć o próbę wyłudzenia szkody.Jest to dla mnie istotna sprawa gdyż nie chce wchodzić w konflikt z prawem. Czy ubezpieczyciele różnych firm wymieniają się informacjami o swoich szkodach (dokumentacja) Dziękuję z góry za pomocRafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Witam!Aby kogokolwiek oskarżyć o próbę wyłudzenia odszkodowania należy mieć ku temu dowody. Jeżeli w Pana sprawie rzeczywiście miała miejsce kolizja, sprawca przyznał się do uszkodzenia, nie widzę powodów do niepokoju.Firmy ubezpieczeniowe oczywiście posiadają informację o klientach.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts