jamalpl Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam wszystkich. ostatio mialem wypadek jako pasazer. Mam zlamany nadgrastek prawej reki w dwoch miejscach z przemiszczeniem i druty w nim. teraz 4 czerwca beda mi sciagac gips i pewnie druty. Bede sie staral o odszkodowanie z OC i NW w pzu oraz przez firme auxilia jakies odszkodowanie przez to ze wszystkie samochody sa ubezpieczone w uni europejskiej przez nasze panstwo. I teraz jezeli zlozylbym papiery do pzu np 6 czerwca, to ile czekalbym na komisje lekarska ? i czy ta komisja bylaby jedna czy np dwie komisje ? zalezy mi na tej informacji bo mam wylot do usa 15 lipca i nie wiem czy zdaze wszystko zalatwic ? Z gory dziekuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tia Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Witam nie wiem dokładnie jakie obowiązują przepisy w tej kwestii, ale miałam podobną sytuację i komisją była zorganizowana dość szybko. Ilość zorganizowanych komisji zależy od TU. Nie wiem czy załatwisz te sprawę do 15 lipca ponieważ TU mają 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Z doświadczenia wiem jednak, że sprawy o odszkodowanie są zwykle bardzo przeciągane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamalpl Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 aha... hmm ale jaesli papiery zlozylbym do TU 6 czerwca to do 15 lipca jest ponad 30 dni, wiec zdazylbym tak ? a jesli nie to moglbym te sprawe zalatwiac ze Stanow i np za rok isc na komisje lekarską ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamalpl Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 ktos ma jakies info na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi