dmj Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Moja córka jadąc rowerem została potrącona przez samochód. Córka nie ma ukończonych 13 lat. nie wiem kogo była winna ? córka nie doznała żadnych trwałych obrażeń chociaż przebywała 3 dni w szpitalu. czy w tym wypadku należy się odszkodowanie dla mojej córki: rower tylne koło do wymiany,samochód który najechał moją córkę ma tylko małą rysę! czy to odszkodowanie może być wypłacone z polisy oc kierującego samochodem , tak twierdzi pośrednik który się do nas po tym wypadku zgłosił, za tą usługę żąda 15%. z ewentułalnej sumy odszkodowania. czy na tym straci na składkach kierujący pojazdem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dandys Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 15% to strasznie dużo, no ale tacy są pośrednicy:/owszem można uzyskać odszkodowanie z OC sprawcyczy toczyła się jakaś sprawa karna przeciwko sprawcy? Czy sprawca przyjął mandat od policji? (o ile była policja i stwierdziła czyjąkolwiek winę!)Czy posiadasz notatkę policyjną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts