anusia Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 witam mam pytanie mąż wychodząc z pracy zlamał sobie pięte problem tkwi w tym że niewiem czy należy mu się chorobowe płatne dlatego że do dnia31-05-08 był na zasiłku dła bezrobotnych 01-06-08 podjął prace a 03-06-08 stał się ten wypadek proszę o odpowiedż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikosz Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 zależy jaki miał staż pracy - jeżeli przepracował 10 lat (staż) to może dostać zasiłek, ale jeszcze to sprawdzę.Wypadek miał miejsce w pracy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anusia Posted June 13, 2008 Author Share Posted June 13, 2008 nie poniewarz jest ubezpieczony tylko na terenie zakładu więc po wyjściu za bramę nikogo nic nie interesuje wiem to bo sama miałam taki wypadek ale chorować mogłam bo miałam już przepracowane kilka miesięcy w tym zakładzie jeśli nie stanowi to problemu to bardzo proszę o sprawdzenie muszę wiedzieć na czym stoję acha jeszcze jedno czy do tych 10 lat stażu wlicza się też zasiłek dla bezrobotnych czy nie bardzo dziękuje za zainteresowanie się moją sprawą i proszę o dalsze wskazówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Maz byl zatrudnuiony legalnie? Mial umowe o prace??Jesli wypadek mial miejsce w drodze z pracy nalezy sie 100 % "chorobowego".Prosze spytac bezposrednio w ZUSie (mozna telefonicznie i anonimowo nawet) czy w przypadku Pani meza byl on objety juz ubezpieczebiem chorobowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts