anvena Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 mój przyjaciel miał kolizje drogową ( usnoł za kierownicą ) w wyniku czego samochod wjechał na posesje niszczac ogrodzenie. osoba poszkodowana zarzadała kwoty 1500 zł jako odszkodowania za zniszczenia . podpisalismy oswiadczenia w ktorym zobowiazałam sie do wypłaty tej kwoty .poniewaz byłam zestresowana wypadkiem nie zadbałam o kopie oswiadczenia.po powrocie do domu mieszczacego sie około 250 km od miejsca wypadku zorietowałam sie ze nie ma kopii .zadzonilam do tej pani z prosba o jej wysłanie , zgodzila sie ale pozniej w rozmowie telefonicznej kiedy poczula sie zniecierpliwiona brakiem pieniedzy ( ktorych nie eyslalam czekajac na dokumenty ) powiedziala ze pojdzie do sadu i powie ze szkoda byla wieksza .prosilam ja rownierz o dopisanie na kopii oswiadczenia ze po otrzymaniu pelnej kwoty nie bedzie miala w stosunku do mnie jak mojego przyjaciela wiecej roszczen finansowych . ( dodam ze samochod byl moja wlasnoscia ). mam w zwiazku z ta sytuacja pytanie moze ktos bedzie potrafil mi odpowiedziec .czy mam prawo prosic ta pania o kopie oswiadczenia ktora byla by dla mnie podstawa do wyplaty odszkodowania a ktorej ta pani mi nie chce wyslac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 oczywiście, dobrze było by dostać takie oświadczenie, a zrzeczenie dalszych roszczeń to bardzo dobry pomysł, spróbuj to uzyskać.Z drugiej strony - jeżeli wykonasz przelew i wpiszesz tytułem wyrządzonej szkody - też powinn0o być dobrze, ale wszystko zależy od uczciwości kobiety.na pewno nie naciągnie uszkodzeń - to wiąże się z zarzutem wyłudzenia odszkodowania, tego Pani na pewno nie zaryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcizla Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 czy nie miała Pani ubezpieczenia OC na pojazd? Niech ubezpieczalnia wypłaci tamtej Pani odszkodowanie. Nawet jeśli potrącą zniżkę to i tak się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi