Lukis1115 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 witam jestem ubezpieczony w firmie UNIQApodczas meczu w pilke nozna (zawodnicy klubu sa ubezpieczeni) zerwalem wizadlo krzyzowe przednie w kolanie... jaki jest czas na zgloszenie tego wypadku do firmy ubezpieczeniowej...03.06.2008 mialem artroskopie tego kolana a teraz 14.07.2008 bede mial rekonstrukcje...czy jest jakis wyznaczony termin w ktorym musze zglosic wypadek?????ubezpieczony w firmi UNIQA...bardzo prosze o odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 masz 3 lata na złożenie roszczeń od momentu dowiedzenia się o szkodzie, zrób to najlepiej wcześniej niż za późno, z NW w prawdzie nie ma wysokich odszkodowań, ale zawsze warto pisać, od tego jest ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominick1982 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Moim zdaniem powinieneś wypełnić wniosek o odszkodowanie juz teraz, przed operacją rekonstrukcji ACL. Nie wiem jakie warunki przewiduje Twoje TU, ale za pobyt w szpitalu czasem przysługuje odszkodowanie...Także przesłanka pierwszej szkody będzie wypis ze szpitala po atroskopii, a później złożysz wniosek, podpierając się drugim wypisem ze szpitala (maz w planie zrobić to samo - miałem atroskopie, czekam na rekonstrukcje ACL) Czytając wpisy o urazach kolana (zwłaszcza rekonstrukcje) na tym forum, pokuszę się o taką: lepiej złożyć wniosek o odszkodowanie juz po 1st pobycie w szpitalu (np. atroskopia) niż czekac do zakończenia leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi