pavlos Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam, to mój 1 post heh;)ale do rzeczy. We wrześniu 2005 uległem wypadkowi na rowerze czego efektem było złamanie trzech kosci śródręcza, zwichniecie stawu promieniowo-nadgarstkowego i złamanie kosci promieniowej. Wtedy byłem objety ubezpieczeniem szkolnym(chodziłem do technikum) i otrzymałem z ubezpieczenia odszkodowanie wg tabeli (nie starałem sie o % uszczerbku). Minęło troche czasu i nastąpił czas usuniecia zespoleń i śrub na koniec stycznia 2007. W połowie lutego znów uległem wypadkowi tzn.nieszczesliwie sie podparłem ręką z której usunięto te zespolenia i śruby, no i złamało sie znów w tym samym miejscu(mam teorie ze jedak sie nie zrosła kosc jak trzeba..)Ówczas byłem zatrudniony na 3 miesiecznej umowie i objęty ubezpieczeniem grupowym z pracy.Obecnie opłacam indywidualne ubezpieczenie. Teraz znów mam załozone zespolenia na tej kości, ale zbliza sie powoli czas ich usunięcia, i tu mam pytanie..Czy moge już składać dokumety do pzu o ustalenie % trwałego uszczerku czy dopiero po usunięciu zespolenia i zakończeniu leczenia??(dalej sie lecze w poradni) i czy moja sprawa nie ulegnie przedawnieniu bo początek tego wszystkiego miał w 2005 roku?? ehh wiem dużo tego ale mam nadzieje że jednak ktoś udzieli mi odpowiedzi wiec z góry dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek77 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jeżeli wypadek miał miejsce w 2005 roku to niestety sprawa jest przedawniona. Możesz oczywiście starać się o odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego po drugim wypadku.Jak doszło do wypadku?czy miał on miejsce z udziałem pojazdów mechanicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlos Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 czyli jedynie bedzie brane pod uwage to drugie złamanie podczas ustalanie trwałego uszczerbku??a tamte złamania z 2005 roku wogóle nie beda sie wliczać w trwały uszczerbek??bo tak zrozumiałem:(A co do wypadku no to jadąc rowerem polaną przód mi ujechał no i gleba.. . Żadne pojazdy mech. nie brały w tym zajściu udziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi