uti Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam Mam do was wszystkich pytanie nt. towarzystwo ubezpieczeń i reasekuracji warta a dokładniej nt. ich ubezpieczenia autocasco. Kupiłem niedawno nowy samochód (2 latek) także szkoda by było gdyby się coś stało. Zastanawiam się właśnie nad tym autocasco w Warcie co o nim sadzicie ? Sa tam jakieś kruczki na które powinienem uważać słyszałem o tym udziale własnym może ktoś mi to bliżej wyjaśni Warto mieć ubezpieczenie z WArtą ? z góry dzięki za odpowiedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wcpik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 szczerze? nie polecam, słaby kontakt telefoniczny, jak będziesz miał szkodę za cholerę się nie dogadasz, u nich po prostu telefonów nie odbierają!to już lepsze mam doświadczenie z Liberty, próbuj kupić ubezpieczenie Direct, dlaczego? raz że taniej bo bezpośrednio od firmy nie od agenta, a dwa- firmy te (Liberty, AXA, itp) wchodzą od jakiegoś czasu na rynek, dbają o pr i opinię, nie mogą sobie pozwolić na szarganie własnej "marki"(jakaby ona nie była) i trochę się jednak starają...oczywiście w każdej z firm znajdzie się sprawa spartaczona,co do umów - poczytaj OWU, ściągnąłeś sobie chociaż wzory z ich strony? czy tak pytasz w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dzięki właśnie różnie tam mówią o tej Warcie . Czytałem te OWU na stronie Warty ale szczerze niewiele z tego kumam wolałbym żeby ktos zwrócil moją uwagę na jakieś niepokojące zapisy. Może ktoś z was się przejechał na AC Warty ? A co do liberty to tez nie wiem mnostwo ich teraz w TV ale czy rzeczywiście tacy wporzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anaruk Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 WARTA - nigdy w życiu. Wyceniają szkodę całkowitą, a potem radź sobie sam - taka malutka luka w przepisach, którą bardzo lubią stosować. Jak w to wpadniesz, przy kolizji tracisz jakieś 2/3 wartości samochodu, a WARTA ma czyste rączki. Za takie praktyki ktoś z WARTY powinien iść do pierdla - zwykłe złodziejstwo. Ale...Moim zdaniem towarzystwa ubezpieczeniowe powinny bogacić się na wpłacanych składkach, a nie na ludzkim nieszczęściu. Stosując taką politykę WARTA, prędzej czy później padnie - konkurencja dbająca o klienta ją wykończy, więc nie warto inwestować w dziadowską firmę. Z WARTĄ nie warto. Sami złodzieje i oszuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi