adria Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 W trakcie wysiadania syna z mojego samochodu, skrecil noge w kolanie. Pozniejszebadanie USG i rezonansu wykazalo, ze ma zerwane wiezadlo krzyzowe. Czeka go teraz rekonstrukcja wiezadla.Prosze o informacje z jakiego ubezpieczenia OC czy NW syn (jest uczniem) ma starac sie o odszkodowanie.Wine ponosze ja (matka -kierowca) poniewaz za szybko sciaglam noge ze sprzegla zanim zdarzylam wylaczyc silnik i samochod szarpnelo.Jakie czekaja mnie konsekwencje z tytulu doprowadzenia do takiej sytuacji.Prosze o pilna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Syn ma prawo do odszkodowania z ubezpieczenia OC pojazdu, w którym doszło do szkody. Nadto może zgłosić roszczenie z ubezpieczenia NNW. Konsekwencją będzie zapewne podwyższenie składek OC, lecz i tak nie jest to na tyle wysoki wzrost, aby powodowało to konieczność zaniechania dochodzenia odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A ja mam podobny przypadek co Adria ze synem, tyle ze wiezadla krzyzowe zerwalam podczas wysiadania z autokaru PKS, ktorym jechalam z uczelni do domu.Podczas wysiadania zahaczylam noga o ostatni stopien, lekko stracilam rownowage i probujac stanac na chodniku noga w kolanie "uciekla" mi w bok. W tym momencie poczulam bol i ukleklam na chodniku. Jak sie pozniej okazalo doszlo do zerwania wiezadla krzyzowego i wakacje mam z glowy.Prosze o informacje z jakiego ubezpieczenia dostane odszkodowanie - z NW czy OC.PozdrawiamJola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adria Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Serdecznie dziekuje za wskazowki. Jestem bardziej uspokojona.PozdrawiamAdria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jolanta wrote:A ja mam podobny przypadek co Adria ze synem, tyle ze wiezadla krzyzowe zerwalam podczas wysiadania z autokaru PKS, ktorym jechalam z uczelni do domu.Podczas wysiadania zahaczylam noga o ostatni stopien, lekko stracilam rownowage i probujac stanac na chodniku noga w kolanie "uciekla" mi w bok. W tym momencie poczulam bol i ukleklam na chodniku. Jak sie pozniej okazalo doszlo do zerwania wiezadla krzyzowego i wakacje mam z glowy.Prosze o informacje z jakiego ubezpieczenia dostane odszkodowanie - z NW czy OC.PozdrawiamJolaWitaj w takiej sytuacji możesz mieć problem z udowodnieniem winy kierowcy. Jeżeli nie zawinił odszkodowanie z ubezpieczenia OC nie zostanie wypłacone.Możesz natomiast śmiało dochodzić odszkodowania z NW pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ficcal wrote: Podczas wysiadania z auta dostawczego niosąc skrzynkę, straciłem równowagę i upadłem. Złamałem obie kości lewego przedramienia. Było to w pracy. Chciałem zapytać czy mogę starać się o odszkodowanie z NW albo OC właściciela pojazdu, i czy w takim wypadku nie straci on jakiś zniżek lub nie poniesie innych strat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi