jaaasna Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 9 tygodni temu miałam wypadek. odniosłam dosc ciezkie obrazenia min złamanie 5 kosci w miednicy.przelezałam 8 tygodni. za jakis miesiac mam stanac przed komisja lekarska w sprawie odszkodowania z oc. czy komisja lekarska bedzie orzekała % utraty zdrowia na podstawie mojego stanu w dniu tej komisji?czy na podstawie obrazen jakie odniosłam w wypadku.?jak to w ogole wyglada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 komisja będzie oceniać doznany uszczerbek całościowo - tj. na zakończenie leczenia, ale na pewno weźmie pod uwagę to jak się czułeś w dniu wypadku, jakich doznałeś obrażeń powypadkowych.Na komisji będą lekarze tacy u jakich się leczyłeś, nie dosłownie oczywiście.np. chirurg, ortopeda, psycholog...mają za zadanie ocenić Twój uszczerbek na zdrowiu doznany na skutek wypadku. Ponieważ chodzi o zadośćuczynienie - odszkodowanie to będzie uwzględniać całość twojego cierpienia doznanego w wypadku (fizycznie i psychicznie).czy sam zajmujesz się swoją sprawę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaaasna Posted June 24, 2008 Author Share Posted June 24, 2008 nie zajmuje sie tym SAMA. meritum sie zajmie moja sprawa. ie wiem czy sa dobrzy czy nie. okaze sie. dziekuje za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaaasna Posted June 24, 2008 Author Share Posted June 24, 2008 tylko ze to walka z HEstIA. podobno cholernie trudna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts