Mefisto Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 WitamByłam na wyjeżdzie integracyjnym z firmy. Mam zapłacone za te dni jak by była w pracy ! pech chiał że wśród zajęć były naerty i złamałam sobie obojczyk na tyle nieszczęśłwie ż enastąił odprysk kości. Złożyłam komplet dokumentów do ZUS jako wypadek w pracy i podanie moej zostało odrzucone. Podobono takiej sytuacji nie mozna zakwalifikowac jako wypadku w pracy. Czy jest szansa żeby coś wskórać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Niestety, nie... Chyba, ze jazda na nartach byla w udokumentowanym programie szkolenia?Ponadto - czy byl sporzadzony protokol powypadkowy i czy zdarzenie zostalo w nim uznane za wypadek przy pracy?Tak czy owak - raczej nie bardzo.....( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 W raporcie sporządzonym przez pracownika BhP wypdek został zakwlifikowany jako wypadek przy pracy Ponadto spozadządzony został protokół z wypadku i jeszcze mam kartę wypadku wystawioną przez TOPR.W raporcie napisane jest że brałam udział w szkoleniu w ramach któych była między innmi jada na nartach. Jasno napisane jest w rporcie pracownika BHP że jest to wypadek prz pracy i opisne są szczegółowo powody zakwalifikowania w odnieieniu do definicji wypadku prz pacy.Jest szansa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 O jakich "raportach" mowisz?Raporty - protokol - karta wypadku.... Troche za duzo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mam raport sporządony przez TOPR o wypadkuMam dokument sporządzony przez pracownika BHP w moje firmie kwalifikujący wypadek jako wypadek przy pracy i zawierajacy opis całego zdarzeniaMam dokumentację lekarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Pozostaje Ci wiec tylko odwolanie sie do Sądu od decyzji ZUS. Masz ją na pismie? Choc - przyznam, że troche jestem zdziwiona, ze uznano to za wypadek przy pracy.Jesli juz to jako wypadek traktowany na rowni z wypadkiem przy pracy (a i to troche naciągane) .Ale - szczerze zyczę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi