Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek na wyjeździe intergracyjnym

Mefisto
 Share

Recommended Posts

Witam

Byłam na wyjeżdzie integracyjnym z firmy. Mam zapłacone za te dni jak by była w pracy ! pech chiał że wśród zajęć były naerty i złamałam sobie obojczyk na tyle nieszczęśłwie ż enastąił odprysk kości. Złożyłam komplet dokumentów do ZUS jako wypadek w pracy i podanie moej zostało odrzucone. Podobono takiej sytuacji nie mozna zakwalifikowac jako wypadku w pracy. Czy jest szansa żeby coś wskórać ?

Niestety, nie... Chyba, ze jazda na nartach byla w udokumentowanym programie szkolenia?

Ponadto - czy byl sporzadzony protokol powypadkowy i czy zdarzenie zostalo w nim uznane za wypadek przy pracy?

Tak czy owak - raczej nie bardzo.....:-((

W raporcie sporządzonym przez pracownika BhP wypdek został zakwlifikowany jako wypadek przy pracy Ponadto spozadządzony został protokół z wypadku i jeszcze mam kartę wypadku wystawioną przez TOPR.

W raporcie napisane jest że brałam udział w szkoleniu w ramach któych była między innmi jada na nartach. Jasno napisane jest w rporcie pracownika BHP że jest to wypadek prz pracy i opisne są szczegółowo powody zakwalifikowania w odnieieniu do definicji wypadku prz pacy.

Jest szansa ?:)

Mam raport sporządony przez TOPR o wypadku

Mam dokument sporządzony przez pracownika BHP w moje firmie kwalifikujący wypadek jako wypadek przy pracy i zawierajacy opis całego zdarzenia

Mam dokumentację lekarską

Pozostaje Ci wiec tylko odwolanie sie do Sądu od decyzji ZUS. Masz ją na pismie?

Choc - przyznam, że troche jestem zdziwiona, ze uznano to za wypadek przy pracy.

Jesli juz to jako wypadek traktowany na rowni z wypadkiem przy pracy (a i to troche naciągane) .

Ale - szczerze zyczę powodzenia!