wanderka Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mialam 14 maja 08 wypadek samochodowy, bylam kierowca, sprawca wymusil na mnie pierwszenstwo i uderzyl w moje drzwi. Policja spisala notke i ukaralo go mandatem. 21 maja zglosilam szkoda do Ubezpieczyciela Sprawcy kolizji. Po tygodniu przyjechal Pan o kosztorysu. Po kolejnym tygodniu dostalam dokumenty do uzupelnienia. Wyslalam tego samego dnia priorytetem. Sprawdzalam doszly w tym samym tygodniu. Pozniej minelo 2 tygodnie ciszy, przy czym chcac sie doinformowac nie moge sie nawet dodzwonic do tej g**** firmy = FILAR - obecnie UNIQA. Na wyplate odszkodowania wg regulaminu Ubezpieczyciel ma 30 dni od zgloszenia szkody. Dzis mija doklanie 34 dni. Kasy nie ma, kontaktu z tej firmy zero. Dzis po 30 telefonach jakie od 3 dni wykonalam, ktos wreszcie odebral (pani z sekretariatu!). Przy czym oczywiscie nikt w niczym tam nie jest zaorientowany, spisano moj numer i ze Pani( ktora sie tymi sprawami zajmuje) oddzowni. Nie oddzwonila. Jestem zla bo samochod stoi, z braku kasy, a chce go wreszcie zaczac naprawiac.NIE WYWIAZALI SIE Z TYCH 30 DNI !!Do czego w zwiazku z tym mam prawo? Oraz co powinnam teraz zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 w takiej sytuacji możesz skierować przykładowo skargę do Rzecznika Ubezpieczonych. Wyślij ją również do wiadomości Uniqa TU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi