szkoda Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 paruslex wrote: Moje ryzyko. Spokojnie!- napisałem tylko informacyjne, z grzeczności. Owe ryzyko dotyczy wszystkich, którzy lubią linkować. Akurat tutaj to w mojej ocenie była raczej prosta informacja prasowa. Piszę "raczej", gdyż nie mogę- z jakichś względów- zapoznać się w całości z przedmiotową informacją. Chciażby dany utwór nie był wyłączony spod ochrony prawno- autorskiej to nie jest tak oczywiste, że głębokie linkowanie narusza omawianą ustawę. Ale jakby nie było jeden z nielicznych wyroków S.A. można było odnaleźć. Nie wiem czy isstnieje w tym względzie bogata judykatura S.N.- bardzo chętnie bym się z nią zapoznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 szkoda wrote: paruslex wrote: Moje ryzyko. Spokojnie!- napisałem tylko informacyjne, z grzeczności. Owe ryzyko dotyczy wszystkich, którzy lubią linkować. Akurat tutaj to w mojej ocenie była raczej prosta informacja prasowa. Piszę "raczej", gdyż nie mogę- z jakichś względów- zapoznać się w całości z przedmiotową informacją. Chciażby dany utwór nie był wyłączony spod ochrony prawno- autorskiej to nie jest tak oczywiste, że głębokie linkowanie narusza omawianą ustawę. Ale jakby nie było jeden z nielicznych wyroków S.A. można było odnaleźć. Nie wiem czy isstnieje w tym względzie bogata judykatura S.N.- bardzo chętnie bym się z nią zapoznał. Dziękuję za cenne informacje, i odnośnie orzecznictwa jeśli z takowym się spotkam, nie omieszkam poinformować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 paruslex wrote: Dziękuję za cenne informacje, i odnośnie orzecznictwa jeśli z takowym się spotkam, nie omieszkam poinformować. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi