CO PRZYSŁUGUJE OFIARZE WYPADKU SAMOCHODOWEGO
Założył jajcon21, 29 listopada 2009 · 4 350 wyświetleń · strona 2 z 6
Proszę jeszcze raz o pomoc osoby które są obcykane w tym temacie t.z.n. mają wiedze co mi przysługuje i o co się mam prawo starać. Wiem że już zadawałem to pytanje, ale nie otżymałem konkretnej odpowiedzi i stąd ciągne dalej ten temat. A więc napisze w ten sposób:
1.O jaką rekompensate walczyć?
2.Jeśli w grę wchodzi rekompensata finansowa to poproszę o konkretną odpowiedź (od do mniej więcej).
3.O jaki sprzęt do rechabilitacji zarówno fizycznej jak i intelektualnej się mogę starać?
4.Do jakich ośrodków starać się o przyjęcie zarówno intelektualnych jak i fizycznych? Czuje że pomocne będzie zaznaczenje że bardziej czuje moje kalectwo od strony intelektualnej.
5.Czy osobje z I grupą inwalidzką przysługuje telefon i internet i na jakich warunkach?
6.Chciałbym nabyć mieszkanje, loogiczny jest fakt że jestem zainteresowany mieszkanjem w bloku z powodu mego kalectwa. W jaki sposób się starać o takowe???
Obecnje nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Ch ciałbym jeszcze zaznaczyć w kwestji usprawiedliwjenia że jestem DYSOGRAFEM i dysgrafem stąd te liczne błędy. Całe szczęście na komputerze moja dysgrafia się nie utażsamia 😉 .
Proszę jeszcze raz o pomoc osoby które są obcykane w tym temacie t.z.n. mają wiedze co mi przysługuje i o co się mam prawo starać. Wiem że już zadawałem to pytanje, ale nie otżymałem konkretnej odpowiedzi i stąd ciągne dalej ten temat. A więc napisze w ten sposób:
1.O jaką rekompensate walczyć?
2.Jeśli w grę wchodzi rekompensata finansowa to poproszę o konkretną odpowiedź (od do mniej więcej).
3.O jaki sprzęt do rechabilitacji zarówno fizycznej jak i intelektualnej się mogę starać?
4.Do jakich ośrodków starać się o przyjęcie zarówno intelektualnych jak i fizycznych? Czuje że pomocne będzie zaznaczenje że bardziej czuje moje kalectwo od strony intelektualnej.
5.Czy osobje z I grupą inwalidzką przysługuje telefon i internet i na jakich warunkach?
6.Chciałbym nabyć mieszkanje, loogiczny jest fakt że jestem zainteresowany mieszkanjem w bloku z powodu mego kalectwa. W jaki sposób się starać o takowe???
Obecnje nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Ch ciałbym jeszcze zaznaczyć w kwestji usprawiedliwjenia że jestem DYSOGRAFEM i dysgrafem stąd te liczne błędy. Całe szczęście na komputerze moja dysgrafia się nie utażsamia 😉 .
nie mozna przyspieszyc uprawomocnienia sie wyroku
ponadto to TU ma przeprowadzic niezbedne czynnosci ustalajace stan faktyczny i wydac decyzje. ale tak jest w takich sprawach jak nie ma kancelarii ktora zajmowalaby sie caloscia sprawy
jajcon21 napisał(a):
Teraz zadam pytanie ,które jest dla mnie szalenie ważne. Chciałem zapytać o jaki sprzęt rehabilitacyjny mogę się ubiegać. I jaki sprzęt rehabilitacyjny mi przysługuje.
o tym porozmawiaj ze swoim lekarzem lub rehabilitantem
Jeśli chodzi o sprzęt rehabilitacyjny to sam wiesz co Ci jest potrzebne i musisz to kupić. Jak będziesz wiedział, co chcesz nabyć to zadzwoń do NFZ i ustal czy jest on refundowany i w jakiej wysokości,
Co do podatku to Ty nie muisz płacić podatku dochodowego od osób fizycznych od uzyskanych kwot odszkodowania / zadośćuczynienia / renty. Natomiast VAT doliczy Ci prawnik który prowadzi Ci sprawę.
Dwa lata to dużo i mało, sam ma sprawy które trwają 4-5 lat, bo są skomplikowane i cały czas jest walka, nowe okoliczności itp. Wszystko zależy od okoliczności.