Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 91 z 977
korel napisał(a):
agula napisał(a):
jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita 😉
Rozumiem że Twojego zrosta, no to już załatwione 🙂
chodzi o Twojego.ZRASTAJ SIĘ KOREL bo inaczej koniec z poradnictwem
korel napisał(a):
Widzisz, wiem co kobiety lubią najbardziej - przynajmniej kobiety z tego forum...
czekam na szczegóły
alakali napisał(a):
czy miał ktos robione usg kości. w przyszlym tyg chce isc do prywatnego ortopedy.Na tablicy inf.ma napisane ,ze wykonuje usg.Mysle ,ze chodzi tu o usg gnatow.
a tak swoja droga dzieki Agula i Korel za porady.Bede walczyć z tym podlym zusem.
Nie wiem czy na USG nie sprawdzają raczej stawów.
alakali napisał(a):
czy miał ktos robione usg kości. w przyszlym tyg chce isc do prywatnego ortopedy.Na tablicy inf.ma napisane ,ze wykonuje usg.Mysle ,ze chodzi tu o usg gnatow.
a tak swoja droga dzieki Agula i Korel za porady.Bede walczyć z tym podlym zusem.
agula napisał(a):
korel napisał(a):
agula napisał(a):
jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita 😉
Rozumiem że Twojego zrosta, no to już załatwione 🙂
chodzi o Twojego.ZRASTAJ SIĘ KOREL bo inaczej koniec z poradnictwem
Przyjmuję to z przyjemnością jako życzenia szybkiego powrotu do zdrowia
agula napisał(a):
korel napisał(a):
Widzisz, wiem co kobiety lubią najbardziej - przynajmniej kobiety z tego forum...
czekam na szczegóły
odpowiedź prawidłowa: kobiety z tego forum najbardziej lubią wspaniałe zrosty 🙂
korel napisał(a):
agula napisał(a):
korel napisał(a):
czekam na szczegóły
w związku z powyższym musisz się chłopie postarać...😉
agula napisał(a):
korel napisał(a):
agula napisał(a):
czekam na szczegóły
w związku z powyższym musisz się chłopie postarać...😉
Bardzo się staram, wykonuję specjalne ćwiczenia żeby mieć wspaniały zrost. Wkładam zrost do pola magnetycznego, naświetlam go laserem i lampą sollux (uważając żeby się nie oparzyć, bo to może boleć), a następnie rehabilitantki pomagają mi w ćwiczeniach na wspaniały zrost. Chcę żeby mój zrost był szybko taki wspaniały
smileys/bigwink.gif
agula napisał(a):
odbieram to jako uznanie dla mojego daru przekonywania 🙂
Nie dajesz się zaskoczyć, słowa uznania 🙂
korel napisał(a):
agula napisał(a):
korel napisał(a):
czekam na szczegóły
Ja naprawdę myślałem że kobiety z tego forum marzą najbardziej o zroście swoich złamań 🙂
korel napisał(a):
Nie wiem co sprawdza USG kości, jutro ja mam z kolei badanie densytometryczne kości. Może to coś w tym stylu. W każdym razie to moje badanie ma sprawdzić gęstość kości, podatność na ew. złamania.alakali napisał(a):
a usg kości jest wykorzystywane ale w badaniu płodu..
korel napisał(a):
korel napisał(a):
agula napisał(a):
czekam na szczegóły
Ja naprawdę myślałem że kobiety z tego forum marzą najbardziej o zroście swoich złamań 🙂
swoim i u innych. Twój zrost jest moim zrostem 🙂
agula napisał(a):
to nie to samo bo znalazłam że: badanie densytometryczne wykorzystuje bardzo słabe promieniowanie rentgenowskie, które jest całkowicie nieszkodliwe dla zdrowia. Według aktualnej wiedzy i zaleceń międzynarodowych towarzystw medycznych za "złoty standard" uznaje się metodę DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry), polegającą na prześwietleniu kości dwoma promieniami rentgenowskimi o różnej energii. Wynik badania wyraża się za pomocą bezwzględnej gęstości kości w gramach na cm2 oraz jako porównanie aktualnej gęstości kości do szczytowej masy kostnej. Wynik ten, zwany T-score, określa, jak bardzo stan masy kostnej odbiega od wartości maksymalnej. Wskaźnik T-score niższy od -2,5 oznacza osteoporozę, -1 do -2,5 osteopenię, czyli stan zagrożenia osteoporozą, zaś wynik powyżej 1 to wartość prawidłowa.korel napisał(a):
Nie wiem co sprawdza USG kości, jutro ja mam z kolei badanie densytometryczne kości. Może to coś w tym stylu. W każdym razie to moje badanie ma sprawdzić gęstość kości, podatność na ew. złamania.alakali napisał(a):
a usg kości jest wykorzystywane ale w badaniu płodu..
agula napisał(a):
korel napisał(a):
korel napisał(a):
To juz gdzieś słyszałem, albo w kontekście: Połamańcy wszystkich krajów zrastajcie się ! albo: jak Ci ktoś złamie jedna nogę, podstaw mu drugą do złamania. I jak tu nie dać się uwieśc tej pierwszej wersji ? 😉
korel napisał(a):
agula napisał(a):
korel napisał(a):
To juz gdzieś słyszałem, albo w kontekście: Połamańcy wszystkich krajów zrastajcie się ! albo: jak Ci ktoś złamie jedna nogę, podstaw mu drugą do złamania. I jak tu nie dać się uwieśc tej pierwszej wersji ? 😉
my jesteśmy złamani już pod tym kątem - wszystko pod siebie redagujemy 🙂
agula napisał(a):
Korel jakie wow - klikniesz w google i voila
Ale dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie moim zrostem. Chyba że to tylko zainteresowanie USG Alakali ?
agula napisał(a):
korel napisał(a):
agula napisał(a):
Dobrze że tylko złamani, a nie załamani
korel napisał(a):
agula napisał(a):
Korel jakie wow - klikniesz w google i voila
Ale dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie moim zrostem. Chyba że to tylko zainteresowanie USG Alakali ?
oczywiście Twój zrost leży mi na sercu .
korel napisał(a):
agula napisał(a):
korel napisał(a):
Dobrze że tylko złamani, a nie załamani
w kupie raźniej - więc załamanie nie ma tu racji bytu
agula napisał(a):
nie wiem czy zauważyłeś ale znowu wszystkich wystraszyliśmy
No rzeczywiście, albo za dużo abstrakcji albo wszyscy pozazdrościli mi ćwiczeń na "wspaniały zrost" i pakują gdzieś na boku
korel napisał(a):
agula napisał(a):
odbieram to jako uznanie dla mojego daru przekonywania 🙂
Nie dajesz się zaskoczyć, słowa uznania 🙂
mam dobrych nauczycieli
korel napisał(a):
Odtruwają organizm, odczytałem Wasze wyczyny wczoraj 🙂 cały wapń wypłukany
bzdura...ktoś tu mówił o whyskaczu