Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 91 z 977

korel
Widzisz, wiem co kobiety lubią najbardziej - przynajmniej kobiety z tego forum...
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita 😉

Rozumiem że Twojego zrosta, no to już załatwione 🙂

chodzi o Twojego.ZRASTAJ SIĘ KOREL bo inaczej koniec z poradnictwem

agula

korel napisał(a):

Widzisz, wiem co kobiety lubią najbardziej - przynajmniej kobiety z tego forum...

czekam na szczegóły

korel

alakali napisał(a):

czy miał ktos robione usg kości. w przyszlym tyg chce isc do prywatnego ortopedy.Na tablicy inf.ma napisane ,ze wykonuje usg.Mysle ,ze chodzi tu o usg gnatow.
a tak swoja droga dzieki Agula i Korel za porady.Bede walczyć z tym podlym zusem.

Nie wiem co sprawdza USG kości, jutro ja mam z kolei badanie densytometryczne kości. Może to coś w tym stylu. W każdym razie to moje badanie ma sprawdzić gęstość kości, podatność na ew. złamania.
Nie wiem czy na USG nie sprawdzają raczej stawów.
agula

alakali napisał(a):

czy miał ktos robione usg kości. w przyszlym tyg chce isc do prywatnego ortopedy.Na tablicy inf.ma napisane ,ze wykonuje usg.Mysle ,ze chodzi tu o usg gnatow.
a tak swoja droga dzieki Agula i Korel za porady.Bede walczyć z tym podlym zusem.

ja tylko rtg.
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita 😉

Rozumiem że Twojego zrosta, no to już załatwione 🙂

chodzi o Twojego.ZRASTAJ SIĘ KOREL bo inaczej koniec z poradnictwem

Przyjmuję to z przyjemnością jako życzenia szybkiego powrotu do zdrowia

korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

czekam na szczegóły

odpowiedź prawidłowa: kobiety z tego forum najbardziej lubią wspaniałe zrosty 🙂

agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

czekam na szczegóły

w związku z powyższym musisz się chłopie postarać...😉

korel
Jesteś niepokonana :lol:
agula
odbieram to jako uznanie dla mojego daru przekonywania 🙂
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

czekam na szczegóły

w związku z powyższym musisz się chłopie postarać...😉

Bardzo się staram, wykonuję specjalne ćwiczenia żeby mieć wspaniały zrost. Wkładam zrost do pola magnetycznego, naświetlam go laserem i lampą sollux (uważając żeby się nie oparzyć, bo to może boleć), a następnie rehabilitantki pomagają mi w ćwiczeniach na wspaniały zrost. Chcę żeby mój zrost był szybko taki wspaniały

smileys/bigwink.gif

korel

agula napisał(a):

Nie dajesz się zaskoczyć, słowa uznania 🙂

korel

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

czekam na szczegóły

Ja naprawdę myślałem że kobiety z tego forum marzą najbardziej o zroście swoich złamań 🙂

agula

korel napisał(a):

alakali napisał(a):

Nie wiem co sprawdza USG kości, jutro ja mam z kolei badanie densytometryczne kości. Może to coś w tym stylu. W każdym razie to moje badanie ma sprawdzić gęstość kości, podatność na ew. złamania.
to nie to samo bo znalazłam że: badanie densytometryczne wykorzystuje bardzo słabe promieniowanie rentgenowskie, które jest całkowicie nieszkodliwe dla zdrowia. Według aktualnej wiedzy i zaleceń międzynarodowych towarzystw medycznych za "złoty standard" uznaje się metodę DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry), polegającą na prześwietleniu kości dwoma promieniami rentgenowskimi o różnej energii. Wynik badania wyraża się za pomocą bezwzględnej gęstości kości w gramach na cm2 oraz jako porównanie aktualnej gęstości kości do szczytowej masy kostnej. Wynik ten, zwany T-score, określa, jak bardzo stan masy kostnej odbiega od wartości maksymalnej. Wskaźnik T-score niższy od -2,5 oznacza osteoporozę, -1 do -2,5 osteopenię, czyli stan zagrożenia osteoporozą, zaś wynik powyżej 1 to wartość prawidłowa.

a usg kości jest wykorzystywane ale w badaniu płodu..
agula

korel napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

czekam na szczegóły

Ja naprawdę myślałem że kobiety z tego forum marzą najbardziej o zroście swoich złamań 🙂

swoim i u innych. Twój zrost jest moim zrostem 🙂

korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

alakali napisał(a):

to nie to samo bo znalazłam że: badanie densytometryczne wykorzystuje bardzo słabe promieniowanie rentgenowskie, które jest całkowicie nieszkodliwe dla zdrowia. Według aktualnej wiedzy i zaleceń międzynarodowych towarzystw medycznych za "złoty standard" uznaje się metodę DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry), polegającą na prześwietleniu kości dwoma promieniami rentgenowskimi o różnej energii. Wynik badania wyraża się za pomocą bezwzględnej gęstości kości w gramach na cm2 oraz jako porównanie aktualnej gęstości kości do szczytowej masy kostnej. Wynik ten, zwany T-score, określa, jak bardzo stan masy kostnej odbiega od wartości maksymalnej. Wskaźnik T-score niższy od -2,5 oznacza osteoporozę, -1 do -2,5 osteopenię, czyli stan zagrożenia osteoporozą, zaś wynik powyżej 1 to wartość prawidłowa.

a usg kości jest wykorzystywane ale w badaniu płodu..
Wow ... :o
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

korel napisał(a):

To juz gdzieś słyszałem, albo w kontekście: Połamańcy wszystkich krajów zrastajcie się ! albo: jak Ci ktoś złamie jedna nogę, podstaw mu drugą do złamania. I jak tu nie dać się uwieśc tej pierwszej wersji ? 😉

agula
Korel jakie wow - klikniesz w google i voila
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

To juz gdzieś słyszałem, albo w kontekście: Połamańcy wszystkich krajów zrastajcie się ! albo: jak Ci ktoś złamie jedna nogę, podstaw mu drugą do złamania. I jak tu nie dać się uwieśc tej pierwszej wersji ? 😉

my jesteśmy złamani już pod tym kątem - wszystko pod siebie redagujemy 🙂

korel

agula napisał(a):

Ale dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie moim zrostem. Chyba że to tylko zainteresowanie USG Alakali ?

agula
nie wiem czy zauważyłeś ale znowu wszystkich wystraszyliśmy
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

Dobrze że tylko złamani, a nie załamani

agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

Ale dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie moim zrostem. Chyba że to tylko zainteresowanie USG Alakali ?

oczywiście Twój zrost leży mi na sercu .

agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

Dobrze że tylko złamani, a nie załamani

w kupie raźniej - więc załamanie nie ma tu racji bytu

korel

agula napisał(a):

nie wiem czy zauważyłeś ale znowu wszystkich wystraszyliśmy

No rzeczywiście, albo za dużo abstrakcji albo wszyscy pozazdrościli mi ćwiczeń na "wspaniały zrost" i pakują gdzieś na boku

agula
danonki chyba pakują
korel
Odtruwają organizm, odczytałem Wasze wyczyny wczoraj 🙂 cały wapń wypłukany
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

Nie dajesz się zaskoczyć, słowa uznania 🙂

mam dobrych nauczycieli

agula

korel napisał(a):

Odtruwają organizm, odczytałem Wasze wyczyny wczoraj 🙂 cały wapń wypłukany

bzdura...ktoś tu mówił o whyskaczu

Piter
RTG ma na celu przświetlenie, z którego lekarz odczyta czy są jakies złamania lub pęknięcia kości. Natomiast badanie USG robi się wówczas gdy są naderwania, zerwania mięśni, więzadeł, ścięgien czy nawet włókien mięśniowych, albo czy są jakieś krwiaki itp. Także jeśli masz jakieś problemy z tym co wymieniłem to wskazane jest USG. Ale ja tam specjalistą nie jestem więc może się mylę. Natomiast z tego co wiem to kości się raczej nie dojrzy na USG.