korel napisał(a):
Agula, jak zwykle masz rację 🙂agula napisał(a):
znowu stosujesz swoiste uogólnienie problemu.ja nawet nie wiem czy można zakwalifikować kazus Korela jako błąd w sztuce. nie jesteśmy biegłymi ani lekarzami.nie jestem sądem, "który prawo Ci da" ani specem od przedmiotowej materii. i uwierz mi że USA nam nie grozi z ich kazuistyką
Ja sam nie wiem czy mój przypadek jest błędem w sztuce, ale mam ochotę to sprawdzić. Sam mam wątpliwości 😠 czy jest sens i szansa na sądowe spory.
Tu nie chodzi o to że np. salowa była brzydka i z tej przyczyny nie ma zrostu, albo może sala była pomalowana na drażniący kolor wywołujący migrenę.
Tu chodzi o fachową wiedzę i to na podstawie wątpliwości innych lekarzy którzy wyrażają zdziwienie że takie leczenie zostało zastosowane.
To fakt, że wykazanie tego i to jeszcze oficjalne zaświadczenie przez innego lekarza że jakiś doktor popełnił błąd, to jest wyzwanie. Nie wiem czy realne 😠
Może nie mieli w szpitalu odpowiedniego sprzętu a to na pewno nie jest ich wina, tylko osób, które doprowadziły służbę zdrowia w Polsce do takiego stanu. To rządzących i dyrektorów szpitali powinno się sądzić, a nie lekarzy.