Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 24 z 977
POL Twoje obawy są raczej nieuzasadnione - chodzenie o kulach czy ćwiczenia zalecane przez lekarza - częściej rehabilitanta, nie mogą prowadzić do przemieszczenia się kości która jest usztywniona śrubami gwoździem i nie wiem czym jeszcze- o ile nie skaczesz na chorej nodze i nie traktujesz jej jakims bejsbolem to powinno być ok
temat śrubeczek i ich miejsca żeśmy przerabiali a propos dynamizacji.a dokładnie korel opowiadał jaka jest różnica między stałymi a tymi w kształcie elipsy otworkami w naszym gwoździu
agula napisał(a):
POL Twoje obawy są raczej nieuzasadnione - chodzenie o kulach czy ćwiczenia zalecane przez lekarza - częściej rehabilitanta, nie mogą prowadzić do przemieszczenia się kości która jest usztywniona śrobami gwoździem i nie wiem czym jeszcze- o ile nie skaczesz na chorej nodze i nie traktujesz jej jakims bejsbolem to powinno być ok
temat śrubeczek i ich miejsca żeśmy przerabiali a propos dynamizacji.a dokładnie korel opowiadał jaka jest różnica między stałymi a tymi w kształcie elipsy otworkami w naszym gwoździu
agula napisał(a):
człowiek guma...maczek ale to normalne nie jest raczej...i czy Ty wszędzie te palce musisz pchać?maczek napisał(a):
Teraz juz mi nie puchnie, ale jeszcze niedawno po calodziennym chodzeniu mialem napuchnieta. Generalnie z dnia na dzien jest coraz lepiej 🙂 Jedyne co mnie martwi i co zupelnie olal moj lekarz jest to, ze ponizej zlamania jak uciskam palcami kosc to wydaje mi sie ona jak z plasteliny. Moge normalnie palcem dziure ugniesc... po jakims czasie ta dziura znika, ale jednak kość nie jest tak twarda jak powyżej złamania.agula napisał(a):
a ta noga Ci puchnie jeszcze? o ile widzisz to spod swojego bujnego owłosienia 🙂
mam pytanie natury kosmetycznej - znacie jakiś złoty środek na blizny?co prawda wiem że i tak mnie ciąć jeszcze będą ale mimo wszystko zwrócę się z apelem o zminimalizowanie - szczególnie na kolanie - stygmata 🙂
pol27 napisał(a):
zastanawiam sie czy te cwiczenia jakie mamy zalecane w trakcie noszenia gipsu czy szyny oraz to ze mozemy sie poruszac sie o kulach,chodzimy na małe spacerki nie szkodi tym ze np ,może żle zrosnac sie ???Albo napiszę inaczej czy śrubeczki cały czas sa na swoim miejscu i to nie ma żadnego wpływu? na kazdy ruch jaki wykonujemy nozka>?????
O nic sie nie boj. Ja sie dwa razy wywalilem z gwozdziem w nodze, tak mnie zabolalo, ze zobaczylem gwiazdy i myslalem, ze wszystko sie rozlecialo ale gwozdz i srubki byly nietkniete 🙂 To badziewie jest dosc mocne 😉
witamy witamyyyyy
widzę że przeskoczyłaś zabezpieczenia i włamałaś się na forum...desperacja górą...skąd ja to znam
ciacho napisał(a):
MACZEK JAK TAM ZDIECIA DA RADE CZY NIE TE ZDIECIA TO PO PIERWSZEJ OPERACI
da rade, zaraz bede dzialal 🙂
maczek napisał(a):
pol27 napisał(a):
zastanawiam sie czy te cwiczenia jakie mamy zalecane w trakcie noszenia gipsu czy szyny oraz to ze mozemy sie poruszac sie o kulach,chodzimy na małe spacerki nie szkodi tym ze np ,może żle zrosnac sie ???Albo napiszę inaczej czy śrubeczki cały czas sa na swoim miejscu i to nie ma żadnego wpływu? na kazdy ruch jaki wykonujemy nozka>?????
O nic sie nie boj. Ja sie dwa razy wywalilem z gwozdziem w nodze, tak mnie zabolalo, ze zobaczylem gwiazdy i myslalem, ze wszystko sie rozlecialo ale gwozdz i srubki byly nietkniete 🙂 To badziewie jest dosc mocne 😉
Dzieki za odpowiedz ja sie jeszcze nie wywrocilem ale tylko sie chcialem sie wiedziec bo nietety Te złamanie jest z doskoku nie kontrolowany upadek a TYl;e szkody narobiło i jakos nie moge usiedziec w domciu tak długo u mnie mija 1 miesiac od zabiegu ciekawy jestem czy w ciagu polroku bede juz smigac .....
Witam
Anita zostałaś już odblokowana przepraszamy błąd systemu 🙂
Wkrótce wprowadzimy małe zmiany także takie sytuację nie będą już miały miejsca ...
Pozdrawiam
Ciacho podeslal mi fotki:
link zewnętrzny zablokowany
Ja tymczasem się żegnam i idę na piwko 😉 Wypiję wasze zdrówko! 🙂