Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 425 z 977
kasiek79 napisał(a):
ELAM ale odwiedzałaś ich z jakąś dokumentacja medyczną??? czy z samym wypisem???
Musisz złozyc podanie o xero dokumentacji, zdjęcia rtg się wypozycza.
kasiek79 napisał(a):
a wiesz ze ja sobie pomyślała ze dzieki Bogu ze moje dzieci przynajmniej same zjedzą tylko mąz musi im zrobić I tak sie zastanawiałm co ja (my) biedna bym zrobiła jakbym niedawno rodziła???? Pocieszam sie tym że inny na pewno gdzieć na świecie mają gorzej. Ale tylko dlatego ze na żadna pomoc nie mozemy liczyć staram się samam cokolwiek robić Dlatego ta decyzja z wózkiemalawpr napisał(a):
Kasiek79,dacie radę.Masz ciężko bardzo i nie ma co dyskutowac,ale pamiętam że zajrzała do nas dziewczyna która była około 2 miesięcy po porodzie.
jak to zcasmai czowiek pociesza sie tym ze inni mają gorzej 🙁
riviolla napisał(a):
Kasiu nie wiem... każdy przypadek jest inny, w każdym razie zazwyczaj połamańców pionizują już w szpitalu. Myślisz że mnie nie rozrywało nogi z bólu na początku? Ale po 3 tygodniach to już Ci chyba powinno to przejść... A lekarzowi może chodziło o to że nie możesz obciążąć?
Nie zawsze. Mnie olali i nie uczyli chodzić. Noga nawalała mnie w pozycji na dół do 4 tygodnia!
LillaKorn napisał(a):
riviolla napisał(a):
Kasiu nie wiem... każdy przypadek jest inny, w każdym razie zazwyczaj połamańców pionizują już w szpitalu. Myślisz że mnie nie rozrywało nogi z bólu na początku? Ale po 3 tygodniach to już Ci chyba powinno to przejść... A lekarzowi może chodziło o to że nie możesz obciążąć?
Nie zawsze. Mnie olali i nie uczyli chodzić. Noga nawalała mnie w pozycji na dół do 4 tygodnia!
a ja nawet nie wiem czy moge przyjmowac taką pozycje gdyż lekarz powiedział ż enie apotem w wypisie napisał że chodznei o dwóch kulach bez obciązania. Mnie tak boli ze zrezygnowałąm i poruszam się powozem
a. napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
ELAM ale odwiedzałaś ich z jakąś dokumentacja medyczną??? czy z samym wypisem???
Musisz złozyc podanie o xero dokumentacji, zdjęcia rtg się wypozycza.
dzieki za podpowiedź
LillaKorn napisał(a):
riviolla napisał(a):
U mnie było to samo,ciężki gips przeleżałam w łóżku.Tym bardziej że takie było zalecenie lekarza.Wstawałam tylko do WC a później na fotel,ale na fotelu nózia też wysoko.
A oto mój przyjaciel (mam andzieję ze niedługo beę miala dwie przyjaciółki - kule)
link zewnętrzny zablokowany
kasiek79 napisał(a):
Czy ja ma prawo zabrac z tamtej przychodni wszystkie sowje papiery??? i czy ja samam mog napsiac pismo żeby mi "wydali" pewnei ksero całej mojej historii choroby żeby pzredstawić ja lekazrowi w Augustowei jak juz się zdecyduję przenieśc do swojego miasta. Czy robi to np Przychodnia do któej sie przenoszę?????? Oj więm że głupie pytania zadaje ale moze ktos byl w podobnej sytuacji???
Na Twoim miejscu nie przenosiłabym się do innego lekarza! O dokumentację występujesz sama do sekretariatu szpitala. Zwracasz się "o wydanie dokumentacji medycznej". W moim szpitalu nie przewidywano kontroli więc musiałam zabrać zdjęcia, że by leczyć się w jakiejkolwiek przychodni. Ponadto aby leczyć się u innego ortopedy musisz mież skierowanie w tym przypadku od lekarza rodzinnego. Ja dostałam razem z wypisem bo szpital nie ma poradni ortopedycznej. Pierwszy mój ortopeda z przychodni to, jak pisałam powyżej, człowiek, który minął się z powołaniem więc musiałam zmienić ortopedę wtedy lekarz rodzinny dał nowe skierowanie, które zaniosłam do nowego ortopedy. Tak było w moim przypadku.
kasiek79 napisał(a):
dzieki za podpowiedźa. napisał(a):
Musisz złozyc podanie o xero dokumentacji, zdjęcia rtg się wypozycza.kasiek79 napisał(a):
No i nie rezygnuj ze szpitala, tylko sie skonsultuj z kims innym.
LillaKorn napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
Czy ja ma prawo zabrac z tamtej przychodni wszystkie sowje papiery??? i czy ja samam mog napsiac pismo żeby mi "wydali" pewnei ksero całej mojej historii choroby żeby pzredstawić ja lekazrowi w Augustowei jak juz się zdecyduję przenieśc do swojego miasta. Czy robi to np Przychodnia do któej sie przenoszę?????? Oj więm że głupie pytania zadaje ale moze ktos byl w podobnej sytuacji???
Na Twoim miejscu nie przenosiłabym się do innego lekarza! O dokumentację występujesz sama do sekretariatu szpitala. Zwracasz się "o wydanie dokumentacji medycznej". W moim szpitalu nie przewidywano kontroli więc musiałam zabrać zdjęcia, że by leczyć się w jakiejkolwiek przychodni. Ponadto aby leczyć się u innego ortopedy musisz mież skierowanie w tym przypadku od lekarza rodzinnego. Ja dostałam razem z wypisem bo szpital nie ma poradni ortopedycznej. Pierwszy mój ortopeda z przychodni to, jak pisałam powyżej, człowiek, który minął się z powołaniem więc musiałam zmienić ortopedę wtedy lekarz rodzinny dał nowe skierowanie, które zaniosłam do nowego ortopedy. Tak było w moim przypadku.
mój lekarz niby fachoweic Tak wszyscy mowia ze bradzo dobrze trafiłąm Ale niludzko chamski. na pewno naarzie nie palnuję przenoszenia sie Będzie mnie mąz prawie 100 km woził trudno Ale potem................. zamierzam sie rechabilitowac tutaj Więc nie wiem jak to bedzie czy lekarz z Bialegostoku wysle mnie na rehabilitację do Augustowa?????
alawpr napisał(a):
A u mnie dziś nowe doznania związane z nózią.Odczuwam od wczoraj dziwne swędzenie w miejscu gdzie mam złamanie.Od kilku dni dozuje mi połamana kończyna nowe doznania,a to uczucie gorąca lub zimna w połamanym miejscu a to teraz jakaś swędziawka.Mniemam iż to dobry znak.
Mam dokładnie takie same odczucia. gorąco i zimno mi nie przeszkadza, ale swędzenie doprowadza do szewskiej pasji
To moje nowe rtg. bez gipsu. Dalej następne już po założeniu gipsu a następne podczas zdejmowania.
Niewielka różnica jak dla mnie a dla lekarza "jakiś tam zaczątek zrostu..."
alawpr napisał(a):
Kaśka Wóz ekstra, a patent z deską jeszcze bardziej. Ale ty masz strasznie wysoko ten gips po udo Praktycznie po samą pachwinę.U mnie każdy jest do połowy uda.
kochana mi sie trochę skruszył ale dosłownie miałąm go pod samą brochę!!!!!!! masakra jak się niemalze wbija w ................ moze jak mi kolejny zrobia nieco krótszy to chociaz trochę mi to ułatwi bo ten mam od środka po brochę a na zewnątrz do biodra MASAKRA
alawpr napisał(a):
Kaśka Wóz ekstra, a patent z deską jeszcze bardziej. Ale ty masz strasznie wysoko ten gips po udo Praktycznie po samą pachwinę.U mnie każdy jest do połowy uda.
U mnie też pierwszy był do połowy uda, a teraz mam wycięcie pod kolanem a z przodu wysokość 10 cm nad kolano...U Kasi rzeczywiście wysoko...Musi Ci przeszkadzać
kasiek79 napisał(a):
Będzie mnie mąz prawie 100 km woził trudno Ale potem................. zamierzam sie rechabilitowac tutaj Więc nie wiem jak to bedzie czy lekarz z Bialegostoku wysle mnie na rehabilitację do Augustowa?????
Albo dostaniesz same zabiegi ( u mnie tak było) i idziesz do gabinetu jaki Ci się podoba, albo skierowanie do konkretnej placówki (to jest do uzgodnienia), albo do placowki rehabilitacyjnej bez nazwy i na tej podstawie wybierasz sama.
aga-ka16 napisał(a):
To moje nowe rtg. bez gipsu. Dalej następne już po założeniu gipsu a następne podczas zdejmowania.
Niewielka różnica jak dla mnie a dla lekarza "jakiś tam zaczątek zrostu..."
LillaKorn napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
Będzie mnie mąz prawie 100 km woził trudno Ale potem................. zamierzam sie rechabilitowac tutaj Więc nie wiem jak to bedzie czy lekarz z Bialegostoku wysle mnie na rehabilitację do Augustowa?????
Albo dostaniesz same zabiegi ( u mnie tak było) i idziesz do gabinetu jaki Ci się podoba, albo skierowanie do konkretnej placówki (to jest do uzgodnienia), albo do placowki rehabilitacyjnej bez nazwy i na tej podstawie wybierasz sama.
wolałabym wybiera samam to bym do BUDOWLAŃCÓW do sanatorium się starała