Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 45 z 977

eryk

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

maczek napisał(a):

Widze, ze niezle byles poturbowany... z kregoslupem wszystko ok?

narazie nie czuję żadnych dolegliwości, chodzilem pół roku w gorsecie, 3 tyg temu wyjeli mi gwozdz z nogi.

wlasnie opowiedz o gwozdziu

a co konkretnie chcesz wiedziec??

Paweł

eryk napisał(a):

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

narazie nie czuję żadnych dolegliwości, chodzilem pół roku w gorsecie, 3 tyg temu wyjeli mi gwozdz z nogi.

wlasnie opowiedz o gwozdziu

a co konkretnie chcesz wiedziec??

chce wiedziec czy jak chodzimy czy jak lezymy czy nic sie tam nie dzieje np srubke mam wkrecona w miejscu zlamania czy nie ma zadnej mozliwosci ze moglaby sie odkrecic Bardzo mnie to meczy bo sie przejmuje tym faktem ze złamałem noge ....

eryk
No więc u mnie było tak, po operacji nie wolno mi bylo obciążać nogi, ale minęło pare miesięcy i nie bylo zrostu, wiec odkrecili mi dwie srubki kolo kolana i kazali obciazac noge do 30 kg po czym o dziwo minął miesiac i pojawil sie zrost, a po dwoch miesiacach kazali mi obciazac noge w 100 %, a od lezenia i chodzenia bez obciazania konczyny nic sie nie wydazy, ja nawet jak mi nie wolno bylo obciazac to kilka razy mocno na nodze stanolem i nic sie nie stalo.
Polanka
a co z moimi siniaakami??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Skad sie biora?
Paweł

eryk napisał(a):

No więc u mnie było tak, po operacji nie wolno mi bylo obciążać nogi, ale minęło pare miesięcy i nie bylo zrostu, wiec odkrecili mi dwie srubki kolo kolana i kazali obciazac noge do 30 kg po czym o dziwo minął miesiac i pojawil sie zrost, a po dwoch miesiacach kazali mi obciazac noge w 100 %, a od lezenia i chodzenia bez obciazania konczyny nic sie nie wydazy, ja nawet jak mi nie wolno bylo obciazac to kilka razy mocno na nodze stanolem i nic sie nie stalo.

czyli nawet jesli my nie mozmy obciazac nozki to zrostu nie bedzie twoim zdaniem..????

Paweł

Polanka napisał(a):

a co z moimi siniaakami??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Skad sie biora?

moze masz slabe naczynka krwionosne.....niby uderzenie lub stluczenie i masz siniaka

eryk

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

czyli nawet jesli my nie mozmy obciazac nozki to zrostu nie bedzie twoim zdaniem..????

to nie jest moje zdanie, tylko tak bylo w moim przypadku, np u Aguli nie wykrecali srubek a zrost jest, wiec to bywa roznie.

Krzysiek
Eryk, u mnie bylo tak samo - zaczelo sie zrastac dopiero jak zaczalem obciazac noge i cwiczyc (rower + basen)...
Polanka

pol27 napisał(a):

Polanka napisał(a):

moze masz slabe naczynka krwionosne.....niby uderzenie lub stluczenie i masz siniaka

ok, ale oko? juz rece, nogi i cala reszte pzreboleje, nigdy tak nie mialam, ale dzis(od wczoraj w zasadzie( wygladam jak po sparingu bokserskim

Paweł

eryk napisał(a):

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

to nie jest moje zdanie, tylko tak bylo w moim przypadku, np u Aguli nie wykrecali srubek a zrost jest, wiec to bywa roznie.

no tak u kazdego jest inaczej sorry za twoje zdanie zmeczenie...

Polanka
ide noge rozerwac w wyrku na poduszkach, do juterka, papapapappapa
eryk

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

pol27 napisał(a):

ok nie szkodzi

eryk

pol27 napisał(a):

eryk napisał(a):

pol27 napisał(a):

ok nie szkodzi

eryk
ups, wyslalo mi sie dwa razy
Paweł
w poniedziałek ide scignac szyne zapewnie beda robic mi przeswietlenie bo mija juz 6 tygodni i bardzo chce aby było okey bo bym juz pragne za jakis czas wrocic do pracy.A nie orientujesz sie jak zus daje te procenty na komisji?Ja mialem wypaek przy pracy i mam tak zapisane w protokole po wypadku./
Krzysiek

pol27 napisał(a):

w poniedziałek ide scignac szyne zapewnie beda robic mi przeswietlenie bo mija juz 6 tygodni i bardzo chce aby było okey bo bym juz pragne za jakis czas wrocic do pracy.A nie orientujesz sie jak zus daje te procenty na komisji?Ja mialem wypaek przy pracy i mam tak zapisane w protokole po wypadku./

jak bylem na komisji to zadnych procentow do picia nie dawali...

eryk

pol27 napisał(a):

ja tez mialem wypadek przy pracy, ale narazie do 6 wrzesnia jestem na zasilku rehabilitacyjnym, takze gdzies na poczatku wrzesnia stane dopiero przed komisja, wiec na dzien dzisiejszy niebardzo sie w tych procentach orientuje.

Paweł

eryk napisał(a):

pol27 napisał(a):

ja tez mialem wypadek przy pracy, ale narazie do 6 wrzesnia jestem na zasilku rehabilitacyjnym, takze gdzies na poczatku wrzesnia stane dopiero przed komisja, wiec na dzien dzisiejszy niebardzo sie w tych procentach orientuje.

dziekuje za poswiecasz swoj czas aby nam wszystko napisac to co chcemy wiedziec ...

eryk
no akurat czasu to mamy sporo wiec teraz przyslowie ze czas to pieniadz nas sie nie dotyczy, ale lece juz spac pozdrawiam wszystkich i zycze szybkiego zrostu papa.
Paweł

eryk napisał(a):

no akurat czasu to mamy sporo wiec teraz przyslowie ze czas to pieniadz nas sie nie dotyczy, ale lece juz spac pozdrawiam wszystkich i zycze szybkiego zrostu papa.

ja tez pozdrawiam i uciekam spac ...

agula

maczek napisał(a):

pol27 napisał(a):

link zewnętrzny zablokowany to jest strona gdzie znajdziesz ustawę o procentach...

agula

korel napisał(a):

eryk napisał(a):

wiesz, polamalem sie 15 marca 2007 roku, a w lipcu juz jechalem nad morze i to za kierownica, w zakladzie pracy tez bylem nieraz, ale to wszystko na kulach wiec pracujac fizycznie raczej nie nadaje sie do pracy wiec zus raczej nie powinien sie czepiac, inaczej jesli lekarze nakazuja lezenie, ale jesli nie to wydaje mi sie ze nie ma problemu, tylko ze to moje zdanie, nie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa.

O to musimy przepytać Agulę. Ale dziewczyna się tutaj podciągnie ! 🙂

Dzięki za info.
ustawa mówi o zakazie wykorzystywania słodkiego lenistwa w celach innych niż przeznaczone...
pracować nie możemy, jak jedzimy na wczasy to może już na lotnisku przebieżmy się w bikini - widać będzie że turysta 🙂
i w nasze plany wypadu na Malediwy nie wtajemniczajmy połowy obecnego zakładu pracy...
Krzysiek

agula napisał(a):

korel napisał(a):

eryk napisał(a):

wiesz, polamalem sie 15 marca 2007 roku, a w lipcu juz jechalem nad morze i to za kierownica, w zakladzie pracy tez bylem nieraz, ale to wszystko na kulach wiec pracujac fizycznie raczej nie nadaje sie do pracy wiec zus raczej nie powinien sie czepiac, inaczej jesli lekarze nakazuja lezenie, ale jesli nie to wydaje mi sie ze nie ma problemu, tylko ze to moje zdanie, nie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa.

Dzięki za info.
ustawa mówi o zakazie wykorzystywania słodkiego lenistwa w celach innych niż przeznaczone...
pracować nie możemy, jak jedzimy na wczasy to może już na lotnisku przebieżmy się w bikini - widać będzie że turysta 🙂
i w nasze plany wypadu na Malediwy nie wtajemniczajmy połowy obecnego zakładu pracy...
a co jeśli ktoś jedzie na rehabilitację na Malediwy albo do Tunezji......?
agula

pol27 napisał(a):

Polanka napisał(a):

polanka może faktycznie lunatykujesz...wiesz czytałam że te zastrzyki mogą powodowć objawy krwawinia i wybroczyn...

agula

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

Dzięki za info.

a co jeśli ktoś jedzie na rehabilitację na Malediwy albo do Tunezji......?
no własnie mówiłam Piotrkowi że może sprzedać taki pomysł w fabryce 🙂
agula

eryk napisał(a):

ups, wyslalo mi sie dwa razy

eryk dobrze że aktów jakiś nie wysyłasz...

Paweł

agula napisał(a):

maczek napisał(a):

pol27 napisał(a):

link zewnętrzny zablokowany to jest strona gdzie znajdziesz ustawę o procentach...

fajna strona ale nigdy nie wiadomo co sie liczy czy obraz kliniczny jakiego doznalismy urazu czy moze juz pelne wyleczenie ciekawie co biora pod uwage...hmmm

ciacho

eryk napisał(a):

bola cie miejsca w ktorych miales zlamania i czy ja z stabilizatorem zewnetrznym powinem tez ja opciarzac czy nia i jeszcze jedno zawsze rano gdy wstaje to noga mi sie trzesie jak by byla urwana ale to tylko chwile czy to normalne

Piter

ciacho napisał(a):

eryk napisał(a):

bola cie miejsca w ktorych miales zlamania i czy ja z stabilizatorem zewnetrznym powinem tez ja opciarzac czy nia i jeszcze jedno zawsze rano gdy wstaje to noga mi sie trzesie jak by byla urwana ale to tylko chwile czy to normalne

Trzęsie Ci się bo się boisz wstac z łózka 😉 A tak na powaznie to mnie do tej pory się nie trzęsła, natomiast przez jakis czas czułem jak krew mi sie przelewa do nogi gdy wstawałem i przez to miałem cholerny ból w okolicach miejsca złamania.Ale juz sie ustabilizowało.

ciacho
A ile czasu jestes po operaci bo ja gorne zlamanie 5 miesiecy a dol 3 miesiace i od dzisiaj przestalem brac zastrzyki