Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 77 z 977

agula

pgb1979 napisał(a):

Przesłałem Maczkowi już zdjęcia.

Pierwsze urzadzenie służy do pobudzenia receptorów stopy oraz uruchomienia stawu skokowego ruchami stopy przód-tył. Podczas ćwiczeń pracuje również w niewielkim stopniu staw kolanowy. Urządzenie zbudowane z drewnianych rolek z kolcami.
Drugie urządzenie to poduszki, w których jest powietrze. Pracując na tym ruszamy we wszystkie strony stopą pobudzając do ruchu stawy skokowe.
Trzecie urzadzenie to również poduszka z powietrzem, która dodatkowo posiada kolce. W związku z tym ćwiczymy stawy skokowe stopy oraz pobudzamy receptory.
Tą poduszkę z kolcami kupiłem sobie do domu. Wykorzystuje ją wówczas gdy siedzę np. przy stole a noga opuszczona jest na podłogę. Stopa wtedy cały czas pracuje co umożliwia swobodny przepływ krwi a przy okazji trening stawów. A wiadomo, że w pierwszych miesiacach po złamaniu gdy stopę mamy w dole to robi się czerwono-sina. Ta poduszka i pozostałe urządzenia zapobiegają temu.

full wypas i to jeszcze z instrukcją obsługi 🙂
Krzysiek

agula napisał(a):

maczek napisał(a):

Eee tam, co jest fajnego w gapieniu sie jak koles jezdzi w kolko? 😛

zero patriotyzmu w Tobie...można zadać analogiczne pytanie co do 22 facetów ganiających za jedna piłką

Dokładnie Aga - co jest fajnego w 22 facetach uganiających się za piłką??? Nie kumam tego... 😛

Krzysiek

ciacho napisał(a):

Czy to dobry objaw jak w stawie skokowym zaczyna strzelać

Bedzie strzelac i chrupac dopoki dobrze nie rozruszasz. Nie ma sie czym martwic.

Krzysiek

agula napisał(a):

mam pytanie do korzystających z dwóch lasek.mianowicie chodzi o łokcie.zrobiły mi się urodziwe kulki tuż koło zgięcia i nie wiem czy źródłem tego jest przepychanie się nimi w publicznych ośrodkach zdrowia czy to po prostu efekt uboczny towarzystwa kul 😉

Aga, podeslij fotke to ocenimy 🙂

agula

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

mam pytanie do korzystających z dwóch lasek.mianowicie chodzi o łokcie.zrobiły mi się urodziwe kulki tuż koło zgięcia i nie wiem czy źródłem tego jest przepychanie się nimi w publicznych ośrodkach zdrowia czy to po prostu efekt uboczny towarzystwa kul 😉

to może niech pgb swoje podeśle 😉
ja się wstydzę...
Piter

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

maczek napisał(a):

Eee tam, co jest fajnego w gapieniu sie jak koles jezdzi w kolko? 😛

zero patriotyzmu w Tobie...można zadać analogiczne pytanie co do 22 facetów ganiających za jedna piłką

Dokładnie Aga - co jest fajnego w 22 facetach uganiających się za piłką??? Nie kumam tego... 😛

Dobrze że ja jestem wyrozumiały i mogę siedzieć przed kompem a także jak potrzeba to i na sali rozpraw 😉 choc niektórzy w tych zajęciach nie widzą nic ekscytującego.

Piter

agula napisał(a):

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

ja się wstydzę...
Ja się publicznie nie obnażam. Ale Aga jeśli tak usilnie chcesz zobaczyć moje kuleczki to może jak wyzdrowiejemy... 😉 hehehe...
agula

pgb1979 napisał(a):

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

Dobrze że ja jestem wyrozumiały i mogę siedzieć przed kompem a także jak potrzeba to i na sali rozpraw 😉 choc niektórzy w tych zajęciach nie widzą nic ekscytującego.

pijesz do mnie czy do maka?

Krzysiek

agula napisał(a):

pgb1979 napisał(a):

maczek napisał(a):

chyba do nas razem 😉

agula

pgb1979 napisał(a):

agula napisał(a):

maczek napisał(a):

ja się wstydzę...
Ja się publicznie nie obnażam. Ale Aga jeśli tak usilnie chcesz zobaczyć moje kuleczki to może jak wyzdrowiejemy... 😉 hehehe...
hehehehe nie skorzystam
agula

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

pgb1979 napisał(a):

chyba do nas razem 😉

no to dawaj Go na tą salę...

agula
no i uciekł Piotruś...
agula

ps, ja bardzo lubię piłkę

to tak na przyszłość jakby ktoś znowu miał coś przeciwko mojemu spojrzeniu na świat 🙂

Piter
Hehehe... no coś Ty ja jestem wystarczająco zdystansowany do wszystkiego 🙂
agula

pgb1979 napisał(a):

Hehehe... no coś Ty ja jestem wystarczająco zdystansowany do wszystkiego 🙂

widać :cool:

korel

Wow, co mnie ominęło, zabawy w kulki. Każdy ma swoje. Agula w łokciach, co do reszty to dzielnie reprezenbtował nas Pgb.

Ale jakby było mało każdy może sobie jeswzcze utoczyć ... 😉

korel
Agula, a te kulki, to maja być na skórze, czy pod skórą, na samym łokciu ?
agula
one są tuż przy łokciu.pod skórą i są twardę jak kość...
agula

korel napisał(a):

Wow, co mnie ominęło, zabawy w kulki. Każdy ma swoje. Agula w łokciach, co do reszty to dzielnie reprezenbtował nas Pgb.

bardzo dzielnie ,nawet szastał niemoralną propozycją wizualizacji
korel

agula napisał(a):

one są tuż przy łokciu.pod skórą i są twardę jak kość...

No gdybyś przywaliła gdzieś łokciem, to rozumiem, powinny tam być 🙁

Ale rozumiem, że pojawiły się z tak zwanego nienacka ?
Pewnie to musisz jakoś wymasować z jakąś maścią. No nie wiem, pomogłem Ci ...? 🙂
agula

jasne Korel...Twoja uwaga dla moich dolegliwości jest bezcenna.od razu wydały mi się mniejsze...oswajam się z nimi

nikomu łokciem nie przywaliłam i są z tzw. nienacka...

korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

No to pgb jest że tak powiem rozrzutny 🙂

A Maczek miałby zrobić z tego podstronkę ... ? :mad:
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

niezła myśl Korel 🙂 Ty to masz pomysły 🙂
korel

agula napisał(a):

jasne Korel...Twoja uwaga dla moich dolegliwości jest bezcenna.od razu wydały mi się mniejsze...oswajam się z nimi

Staraj się nie oswajać z nimi. Może odpuść sobie długie spacery o kulach na parę dni 🙂 Powinien Cię za to boleć gł. palec wskazujący od pokazywania innym co mają Ci podać, zrobić, itd. , Pani Kierowniczko 🙂

A poza tym jak piszesz do nas, to nie leżysz sobie właśnie na tym łokciu ?
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

Ale to kino od pgb tylko dla Ciebie 🙂
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

Staraj się nie oswajać z nimi. Może odpuść sobie długie spacery o kulach na parę dni 🙂 Powinien Cię za to boleć gł. palec wskazujący od pokazywania innym co mają Ci podać, zrobić, itd. , Pani Kierowniczko 🙂

nie mam laptopa na kolanach
korel

agula napisał(a):

korel napisał(a):

agula napisał(a):

nie mam laptopa na kolanach
Ja nie, dla facetów to niebezpieczne, bo zasilacz może poparzyć kulki (te co to wiesz Pgb pisał... 🙂
Piter

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

Ja juz powiedziałem, w necie się nie obnażam, moje skarby pokazuje tylko wybrańczyniom 😉
agula

korel napisał(a):

agula napisał(a):

korel napisał(a):

myślisz że nie wyświetli swojego seansu dla innych?ja sądzę że On nie jest takim egoistą...
agula
ooooo Piotrek,,,nie wymydli się 😉