Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 781 z 977

alawpr
Detralex i i zastrzyki przeciwzakrzepowe to standart dla każdego połamanego. Jak mozna leczyc tym Sudeka? To my laicy o tym wiemy. Czasem mamy naprawde większa wiedze niż lekarze.
Aurora
Czasami to ja mam wrażenie, że my więcej wiemy od tych konowałów, bo u siebie podejrzewałyśmy Sudecka nie raz, a oni na to nie wpadli u Ciebie choć go miałaś ...
prazynka

alawpr napisał(a):

Matko prazynka to sie czyta jak horror.!!

wiem 🙁 schudłam 20 kilo i wyglądam jak zombi

alawpr
Nasz kolega Korel równiez miał zawirowania ze skrzepem i gdyby sam nie zrobił sobie badań to może juz by nie zaglądał na forum.
prazynka

Aurora napisał(a):

żeby tylko nie bolało bo nie dasz rady. a artroskopia niesie za sobą różne powikłania i nie wiadomo, czy dobrze, że ją miałaś bo to tylko mogło pogorszyć sprawę - to grzebanie w nodze...

ja po niej nie widzę żadnej poprawy a bolało po niej nieziemsko

prazynka

Aurora napisał(a):

Czasami to ja mam wrażenie, że my więcej wiemy od tych konowałów, bo u siebie podejrzewałyśmy Sudecka nie raz, a oni na to nie wpadli u Ciebie choć go miałaś ...

zupełnie tego nie rozumiem, przez to straciłam zaufanie do prowadzącego, wprawdzie to nie jest taki pełnoobjawowy sudek jak u innych ale nieziemsko mnie wykańcza i mimo wszystko powinnam być poinformowana o ryzyku oraz o możliwościach leczenia

alawpr
Różne tu wystepowały historie połamanych ,ale twoja jest przerażająca.Że tylu niekompetentnych ludzi na swej drodze spotkałaś.
prazynka

alawpr napisał(a):

Nasz kolega Korel równiez miał zawirowania ze skrzepem i gdyby sam nie zrobił sobie badań to może juz by nie zaglądał na forum.

tzn?

Aurora

alawpr napisał(a):

Różne tu wystepowały historie połamanych ,ale twoja jest przerażająca.Że tylu niekompetentnych ludzi na swej drodze spotkałaś.

Pech wyjątkowy...

prazynka

alawpr napisał(a):

Myślę, że rzadkość mojego złamania jest przyczyną oraz brak możliwości operacyjnych ze względu na trudność dostępu do pola operacyjnego

alawpr

prazynka napisał(a):

alawpr napisał(a):

tzn?

Lekarze kazali mu odstwawi zastrzyki przeciwzakrzepowe, ale jego cos tkneło i zrobił sobie badanka u naczyniowca i znależli wychodowany zakrzep który się uczepił żyłki i czekał na dalszą drogę. Miał przeczucie i to go uratowało.

prazynka
Dziewczyny idę już spać, mały ma jutro do szkoły na ósmą 🙂 zajrzę jutro:) jeszcze raz dzięki wielkie za przyjęcie 🙂
Aurora
A jak się połamałaś, jakieś sporty, czy coś bardziej banalnego?
prazynka

alawpr napisał(a):

prazynka napisał(a):

alawpr napisał(a):

tzn?

Lekarze kazali mu odstwawi zastrzyki przeciwzakrzepowe, ale jego cos tkneło i zrobił sobie badanka u naczyniowca i znależli wychodowany zakrzep który się uczepił żyłki i czekał na dalszą drogę. Miał przeczucie i to go uratowało.

A miał jakieś objawy?

prazynka

Aurora napisał(a):

banalnego, przy remoncie mieszkania 😠

Aurora
Ok, trzeba się będzie kłaść spać, dobranoc i do jutra.
alawpr
Nie mial żadnych. Ale to dośc dramatyczna postac naszego forum,bo duzo miał przypadków błędów lekarskich i równiez wszystko trwa do dzis. tylko ,ze jest juz lepiej.
prazynka

alawpr napisał(a):

Nie mial żadnych. Ale to dośc dramatyczna postac naszego forum,bo duzo miał przypadków błędów lekarskich i równiez wszystko trwa do dzis. tylko ,ze jest juz lepiej.

to całe szczęście, oby jak najmniej takich sytuacji było, trzymajcie się i do jutra, historię już opowiedziałam to teraz będę mogła Was bardziej poznać i przejść na różne tematy rozmowy 🙂

alawpr

prazynka napisał(a):

Aurora napisał(a):

banalnego, przy remoncie mieszkania 😠

To tego jeszcze u nas nie było. Więc witaj jeszcze raz w klubie połamanych banalnie i nie.

alawpr
Pa,pa spij dobrze.
eliska
buuuuuuuuuuuuuuuuu, beeeeeeeeeeeeee, buuuuuuuuuuuuuuuuuu, jestem po kontroli i wiem, że nic nie wiem..............................
alawpr

eliska napisał(a):

buuuuuuuuuuuuuuuuu, beeeeeeeeeeeeee, buuuuuuuuuuuuuuuuuu, jestem po kontroli i wiem, że nic nie wiem..............................

Eliska ,że co, lekarz niemowa???????

eliska
Ala, prawie.... wysiedzialam sie do 22:00! i oprócz tego, ze przywiozłam opatrunek na nodze i perspektywę nie gojenia sie ranki, to prawie nic więcej nie wiem...miejsca nie umiem sobie znaleść,,,,,
eliska
nerwusie moje usnąć mi nie dadzą, najchętniej to pobiegałabym, ale nie mogę, eeehhhhhhhh, nawet pisac mi sie nie chce.....poczytam co u was, to może mi przejdzie.............
witch

eliska napisał(a):

Ala, prawie.... wysiedzialam sie do 22:00! i oprócz tego, ze przywiozłam opatrunek na nodze i perspektywę nie gojenia sie ranki, to prawie nic więcej nie wiem...miejsca nie umiem sobie znaleść,,,,,

Już opadły emocje ? Rozumiem, że dostałaś wczoraj kopniaka od życia (czytaj: lekarza). Wytrzyj tą lodowatą wodę z grzbietu, weź się w garść i spokojnie napisz co się stało. Co by to nie było niewarte jest załamywania się. Wiesz, że z nami to jak z jazdą na rowerze górskim - raz z górki, raz pod górkę. Teraz widocznie masz do pokonania lekkie wzniesienie. Nie dawaj "ciała" tylko walcz. Napisz coś więcej o tej niegojącej się ranie i dlaczego nadal zostawiono Ci pancerz.

witch

alawpr napisał(a):

Ci lekarze do kryminału za kraty sie nadają.

Ja bym ich wysłała do krajów trzeciego świata tam gdzie panuje jakaś cholerna epidemia i pozostawiła ich samych sobie.
Jestem wredna ? Chyba nie.
witch

Aurora napisał(a):

A tak swoją drogą to często się zastanawiam dlaczego na forum nie udzielają się żadni eksperci. Nie odpowiadają na dręczące nas pytania, nie dają jakiś wskazówek itp. Niby taka opcja istnieje a przez 4 m-ce nie zauważyłam aby jakiś ekspert zabrał chociaż raz głos.
Widocznie sami w sobie jesteśmy lepszymi znawcami sztuki lekarskiej 🙂 Po skończonym leczeniu złożymy tylko przysięgę Hipokratesa i mamy nowy fach w ręku 🙂
witch

prazynka napisał(a):

Dziewczyny idę już spać, mały ma jutro do szkoły na ósmą 🙂 zajrzę jutro:) jeszcze raz dzięki wielkie za przyjęcie 🙂

Co prawda zabrakło bąbelków (wapna musującego) i przekąski (tranu) ale miło, że zagościsz u nas- mam nadzieję, że na dłużej. Sądzę, że nie jednemu połamańcowi będziesz w stanie pomóc pomna sowich przeżyć i doświadczeń.
Witaj na -z teorii- smutnym zaś w praktyce -wesołym forum. W grupie zawsze "cieple"j i raźniej 🙂
prazynka

alawpr napisał(a):

eliska napisał(a):

Eliska ,że co, lekarz niemowa???????

no właśnie, co to znaczy??

prazynka

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

Co prawda zabrakło bąbelków (wapna musującego) i przekąski (tranu) ale miło, że zagościsz u nas- mam nadzieję, że na dłużej. Sądzę, że nie jednemu połamańcowi będziesz w stanie pomóc pomna sowich przeżyć i doświadczeń.
Witaj na -z teorii- smutnym zaś w praktyce -wesołym forum. W grupie zawsze "cieple"j i raźniej 🙂
A jeszcze raz dziękuję 🙂, co do tych lekarzy, to uważam, że skomplikowane przypadki powinni konsultować między sobą aby pomóc jak najlepiej, bo dla nich to kwestia : uda się albo nie uda, jedno z wielu zawodowych doświadczeń; a nam przychodzi płacić cenę za ich błędy całe życie