Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 783 z 977
alawpr napisał(a):
Dziewczyny mąż zakupił mi nakladki na kule z kolcami. Myslałam ,że sie posikam jak je zobaczyłam hi..hi.. Wygladają jak raki na buty na wspinaczke górską.Zastanawiam sie czy nie ma zbrodniczych zamiarów wobec mnie ? Tak wiec ja na siarczystą zimę i oblodzenia gotowa Ha,ha..W pakiecie dostałam buta nr 2 z zakrytymi palcami na gips.Więc jak nic wywiozą mnie w jakies góry i porzucą misiom na pożarcie.
Ala jak długo masz miec ten gips?
prazynka napisał(a):
tym odmiennym kolorem nogikasiek79 napisał(a):
Kurcze czym mogłabym się jescze zaniepokoić???
ale kolor chyba mam normalny?
eliska napisał(a):
🙂 Miś jak zobaczy takich połamańców to od razu ucieknie...Ala, no tylko narty Ci muszą odpowiednie sprawić, bo obów i kijki już masz 😉alawpr napisał(a):
Dziewczyny mąż zakupił mi nakladki na kule z kolcami. Myslałam ,że sie posikam jak je zobaczyłam hi..hi.. Wygladają jak raki na buty na wspinaczke górską.Zastanawiam sie czy nie ma zbrodniczych zamiarów wobec mnie ? Tak wiec ja na siarczystą zimę i oblodzenia gotowa Ha,ha..W pakiecie dostałam buta nr 2 z zakrytymi palcami na gips.Więc jak nic wywiozą mnie w jakies góry i porzucą misiom na pożarcie.
Ala jak długo masz miec ten gips?
Dzwonię do Pani, Pana w bardzo ważnej sprawie 🙂 Moje pytanie brzmi - idę na urodziny i ile toastów mogę wznieść na moim etapie rekonwalescencji: tyle ile wynosi wiek jubilata, połowę czy inną ilość ?
Czekam na poważne odpowiedzi 🙂
Z poważaniem - rozentuzjazmowana Witch 🙂
żabka napisał(a):
No to pięknie jak tez mam tkliwą nogę po zewnętrznej stronie kolana tam gdzie gips mnie uwierałprazynka napisał(a):
tym odmiennym kolorem nogikasiek79 napisał(a):
Kurcze czym mogłabym się jescze zaniepokoić???
alawpr napisał(a):
[
13 grudnia ide do szpitala (niedziela) .Więc w poniedziałek mnie uwolnią. Mam nadzieje ,ze nie wpadną jeszcze na jakis szatański pomysł, bo sie zagryzę. Po ostatniej kontroli lekarz mi powiedział ,ze to juz ostatni.
eliska napisał(a):
żabka, a co Ty miałaś złamane ?żabka napisał(a):
No to pięknie jak tez mam tkliwą nogę po zewnętrznej stronie kolana tam gdzie gips mnie uwierałprazynka napisał(a):
tym odmiennym kolorem nogi
witch napisał(a):
Dzwonię do Pani, Pana w bardzo ważnej sprawie 🙂 Moje pytanie brzmi - idę na urodziny i ile toastów mogę wznieść na moim etapie rekonwalescencji: tyle ile wynosi wiek jubilata, połowę czy inną ilość ?
Z poważaniem redakcja...
witch napisał(a):
Data kojarząca się raczej z siedzeniem a nie leżeniem 🙂alawpr napisał(a):
[
13 grudnia ide do szpitala (niedziela) .Więc w poniedziałek mnie uwolnią. Mam nadzieje ,ze nie wpadną jeszcze na jakis szatański pomysł, bo sie zagryzę. Po ostatniej kontroli lekarz mi powiedział ,ze to juz ostatni.
witch napisał(a):
Na poważnie to mam pytanie do "chodzących". Czy odczuwacie w pięcie chorej nogi mrowienie, jakby ktos szpilkami nakłuwał Wam to miejsce ? Czasami mam wrażenie, że jest pięta jest jakby odrętwiała i" nie moja".
No to ja ci nie pomogę bom w gipsie. Ale tak sobie myslę,ze pieta jest tkliwa jak tyle czasu nie łaziła i teraz musi wszystko wrócic do normy.
alawpr napisał(a):
Droga Witch,w zwiazku z twym pytaniem, które ukazało sie na naszym forum mniemam iz oczekujesz odpowiedzi iz mozesz tyle wzniesc toastów ile twa reka ,da rade unieśc szkło z zawartoscią cieczy wysokoprocentowej. Moja rada brzmi- wznos ile dusza zapragnie.Bo mniemam iz znajdzie sie jakas pomocna dłoń która cie zawłóczy do domu po jakże interesujacej imprezie.witch napisał(a):
Kochana Redakcjo !
Jestem pełna uznania za tak szybką i bardzo precyzyjną odpowiedż na nurtujące mnie pytanie.
Dziękuję za rzeczowe przedstawienia problemu wynikającego z wnoszenia toastów. I wielką troskę o mój powrót ma łono rodziny.
Pragnę zaznaczyć, że dało mi to do myślenia i postanowiłam ograniczyć się do konsumpcji i picia wody mineralnej.
Nie ma to jak opinia eksperta.
Zostaję w głębokim szacunku dla Naczelnej.
Witch
Z poważaniem redakcja...
Kochana Redakcjo !
Jestem pełna uznania za tak szybką i bardzo precyzyjną odpowiedż na nurtujące mnie pytanie.
Dziękuję za rzeczowe przedstawienia problemu wynikającego z wnoszenia toastów. I wielką troskę o mój powrót ma łono rodziny.
Pragnę zaznaczyć, że dało mi to do myślenia i postanowiłam ograniczyć się do konsumpcji i picia wody mineralnej.
Witch
Z poważaniem redakcja...
alawpr napisał(a):
Witch ktos ze starych forumowiczów pisał o takim przypadku i chyba było ,ze tto nic niepokojącego. Chyba ,że sobie uchodowałas jakąs ostrogę. Ale to by na zdjeciu było,więc odpada. Wydaje mi sie ,ze noga zapomniała że kiedys łaziła.
Czasami mam wrażenie jakbym po szkłach chodziła. Ale staram się to ignorować. I żyję dalej.
Proste i skuteczne (działa po kilku dniach), ćwiczenie na opuchliznę (uzyskane dziś od masażystki):
Leżymy na plecach, nogi wyprostowane w górę, oparte na ścianie i tak 4 minuty (aż poczujemy, że stopa robi się zimna).
Następnie:
Siadamy i spuszczamy nogi na dół (najlepiej jak wiszą za łóżkiem palcami w dół - też 4 minuty.
Następnie:
Siad prosty na łóżku tzn nogi przed siebie - też 4 minuty.
Ćwiczenie najlepiej powtarzać przynajmniej 3 x dziennie: po przebudzeniu, w środku dnia i przed zaśnięciem.
Po kilku dniach opuchlizna wyraźnie się zmniejsza (PODOBNO).
witch napisał(a):
Kochana Redakcjo !
Witch
Z poważaniem redakcja...
Z wyrazami szacunku-redakcja.
Ps. Specjalne pozdrowienia od Naczelnej.
witch napisał(a):
alawpr napisał(a):
Witch ktos ze starych forumowiczów pisał o takim przypadku i chyba było ,ze tto nic niepokojącego. Chyba ,że sobie uchodowałas jakąs ostrogę. Ale to by na zdjeciu było,więc odpada. Wydaje mi sie ,ze noga zapomniała że kiedys łaziła.
Czasami mam wrażenie jakbym po szkłach chodziła. Ale staram się to ignorować. I żyję dalej.
Lekarz powinien cie oczyscic z obaw .
alawpr napisał(a):
Droga Witch,w zwiazku z twym pytaniem, które ukazało sie na naszym forum mniemam iz oczekujesz odpowiedzi iz mozesz tyle wzniesc toastów ile twa reka ,da rade unieśc szkło z zawartoscią cieczy wysokoprocentowej. Moja rada brzmi- wznos ile dusza zapragnie.Bo mniemam iz znajdzie sie jakas pomocna dłoń która cie zawłóczy do domu po jakże interesujacej imprezie.witch napisał(a):
Z poważaniem redakcja...
alawpr napisał(a):
Gdy gips nr 2 bardzo mnie uwierał i dostałam jazdy ,ze będe miała martwicę , lekarz mi powiedzial ,że objawy martwicy to ból tego miejsca to kłucie jak szpilkami. Ale ty gipsu nie masz,ale miałas to cos na pięcie. Zaraz idziesz do lekarza to sie podpytaj. Ale spoko wodza to pewnie nic groźnego.Pięcie pewnie nie podoba sie chodzenie bo sie zrobiła obrzydliwie leniwa tak jak ja 😉
Ale ja jej prasować ani prać nie każę !!!!!!! To co się stawia małpa jedna, staram się być dla niej miła a ona mi takie numery wycina. Teraz też mnie pobolewa.
Aurora napisał(a):
Proste i skuteczne (działa po kilku dniach), ćwiczenie na opuchliznę (uzyskane dziś od masażystki):
Leżymy na plecach, nogi wyprostowane w górę, oparte na ścianie i tak 4 minuty (aż poczujemy, że stopa robi się zimna).
Następnie:
Siadamy i spuszczamy nogi na dół (najlepiej jak wiszą za łóżkiem palcami w dół - też 4 minuty.
Następnie:
Siad prosty na łóżku tzn nogi przed siebie - też 4 minuty.
Ćwiczenie najlepiej powtarzać przynajmniej 3 x dziennie: po przebudzeniu, w środku dnia i przed zaśnięciem.
Po kilku dniach opuchlizna wyraźnie się zmniejsza (PODOBNO).
witch napisał(a):
alawpr napisał(a):
Gdy gips nr 2 bardzo mnie uwierał i dostałam jazdy ,ze będe miała martwicę , lekarz mi powiedzial ,że objawy martwicy to ból tego miejsca to kłucie jak szpilkami. Ale ty gipsu nie masz,ale miałas to cos na pięcie. Zaraz idziesz do lekarza to sie podpytaj. Ale spoko wodza to pewnie nic groźnego.Pięcie pewnie nie podoba sie chodzenie bo sie zrobiła obrzydliwie leniwa tak jak ja 😉
Ale ja jej prasować ani prać nie każę !!!!!!! To co się stawia małpa jedna, staram się być dla niej miła a ona mi takie numery wycina. Teraz też mnie pobolewa.
Bo ma cykora ,ze lekarz powie -zdrowa. A ona chce sie jeszcze byczyc. Ty zerknij na nią jak ona nie widzi,to bedziesz wiedziec jaki numer chce ci wywinąc. Bo wiesz , z nimi nie ma żartów.Czasem są bardzo wredne!
witch napisał(a):
alawpr napisał(a):
Kochana Redakcjo !
Witch
Z poważaniem redakcja...
jesteście niesamowite,
konkurencja nie do przebicia dla filmowej Judyty 😉
Elisko, wieści nie są najgorsze, skoro masz rzucić kule precz, a co do rany to przemywaj żółtą wodą (tabletki rivanol).
Z kulami na początku pójdzie ciężko (przygotuj się na ból), ale z czasem to minie. Jednak jak bym najpierw radziła wzmocnić i rozruszać nogę bo jeszcze jakiego zapalenia tkanek dostaniesz od za mocnego obciążania...
pedro napisał(a):
no ja czasem się udzielam w wątku, a wizyte mam 03/12
No kochany ostatnio nie podpisywałeś listy obecnosci. Gdzieś zaginął?
Aurora napisał(a):
Niech zabierze wózek, to ją potem wrzucą i dowiozą bezpiecznie do domu.alawpr napisał(a):
Z poważaniem redakcja...
eliska napisał(a):
hihihihihihihi
jesteście niesamowite,
konkurencja nie do przebicia dla filmowej Judyty 😉