Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 903 z 977

edziag

alawpr napisał(a):

edziag napisał(a):

alawpr napisał(a):

Edziag -a cwiczyłaś dziś?????????

tak całą godzinę i 40 min na rehabilitacjach 🙂 a potem już nie miałam ani siły ani ochoty ale za chwilkę przed snem porobię jeszcze te wymachy - dla Ciebie 😉

No łobuzie ....😉 Będę pilnowac i kopac w kostkę.

Pilnuj i kop ile wlezie 🙂

jasmar

eliska napisał(a):

Ala, własnie i to jest ból, ale staram się coraz więce człapać, tylko na wieczór noga chora ma dwa razy tyle w obwodzie co zdrowa, aż ide sobie zmierzyć...

Kurde, a mnie też tak napuchnie wieczorem, ze jest porządna buła. Ale to pewnie dlatego, że dużo chodzę obciążam prawie na maxa, to się paskuda buntuje. Ale ja się nie dam -masaże, zabiegi, żywokost i inne jej zapodaję i mam nadzieję, że pomoże.

alawpr

eliska napisał(a):

z mierzenia nogi chyba nici dzisiaj, bo gdzieś małzonek zapodział "miękką" miarkę, a sztywną budowlaną, to raczej długość stopy tylko moge sobie zmierzyć 😉
Jasmar, a jak Twoja stopa ? bo moja puchnie nadal bardzo

To tak jak u mnie miarki zapodziały sie gdzies w swiecie.Ogólnie wszystko poprzestawiane zwłaszcza w kuchni.;-(
edziag

jasmar napisał(a):

eliska napisał(a):

Ala, własnie i to jest ból, ale staram się coraz więce człapać, tylko na wieczór noga chora ma dwa razy tyle w obwodzie co zdrowa, aż ide sobie zmierzyć...

Kurde, a mnie też tak napuchnie wieczorem, ze jest porządna buła. Ale to pewnie dlatego, że dużo chodzę obciążam prawie na maxa, to się paskuda buntuje. Ale ja się nie dam -masaże, zabiegi, żywokost i inne jej zapodaję i mam nadzieję, że pomoże.

moja też przypomina wieczorem wielką bułę 🙁 Uciekam poćwiczyć i spać bo jutro na 7.40 do ZUSU to granda żeby człowieka na L4 o tek porze wzywać ;/

alawpr

jasmar napisał(a):

eliska napisał(a):

Ja swoją ewidentnie olewam!

alawpr
Te nasze nózie się nudzą wieczorami i dają nam popalic 😉
alawpr
Trzymaj sie w tym Zusie> Może najlepiej poręczy;-)
alawpr
Lilla nie meldowała jak po dzisiejszym masażu z młodym masażystą 😉
jasmar

alawpr napisał(a):

eliska napisał(a):

z mierzenia nogi chyba nici dzisiaj, bo gdzieś małzonek zapodział "miękką" miarkę, a sztywną budowlaną, to raczej długość stopy tylko moge sobie zmierzyć 😉

To tak jak u mnie miarki zapodziały sie gdzies w swiecie.Ogólnie wszystko poprzestawiane zwłaszcza w kuchni.;-(
Kochane to zróbcie tak jak się mierzy obwód koła w szkole-najpierw sznureczkiem wokół a potem to zmierzcie linijką. Ale obliczać Wam nic już nie każę
LillaKorn

alawpr napisał(a):

Standart czyli bosko!

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

eliska napisał(a):

Kochane to zróbcie tak jak się mierzy obwód koła w szkole-najpierw sznureczkiem wokół a potem to zmierzcie linijką. Ale obliczać Wam nic już nie każę
No tylko byś pisneła słówko na temat obliczeń.........
jasmar

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

eliska napisał(a):

Ja swoją ewidentnie olewam!

No tak ale my na naszych już chodzimy. Jak jej nie używałam też była zadowolona i nie puchła

eliska

alawpr napisał(a):

a moja dzisiaj z rana, byla sliczna, taka o mało co jak zdrowa, lekko tylko na kostach wybrzuszona, ale powtarzam lekko! Fakt, wczoraj i dzisiaj do południa jej nienadużywała, bo trochę jakieś katarzysko mnie powaliło z nóg, wiec przez półtora dnia tylko leżałam, ale od południa trochę ją poćwiczyłam i stąpałam trochę i poprostu WYBUCHŁA cała a zwłaszcza z dwóch stron po kostkach, masakra, robie zdjęcie dla potomnych...

jasmar

edziag napisał(a):

jasmar napisał(a):

eliska napisał(a):

moja też przypomina wieczorem wielką bułę 🙁 Uciekam poćwiczyć i spać bo jutro na 7.40 do ZUSU to granda żeby człowieka na L4 o tek porze wzywać ;/

ZUS potrafi "uzdrowić" człowieka. Daj jutro znać czy już potrafisz biegać i skakać

alawpr

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Standart czyli bosko!

Czy masuje ci obie nogi,bo kiedys tylko jedna? Ale nie wiem czy czegoś nie pokręciłam/

jasmar

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

Dzieciaki później mierzą promień i średnicę i dzielą obwód koła przez średnicę i dochodzą do liczby PI-kurde nie ma na klawiaturze pi

LillaKorn

alawpr napisał(a):

Czy masuje ci obie nogi,bo kiedys tylko jedna? Ale nie wiem czy czegoś nie pokręciłam/

Na pierwszym spotkaniu masował jedną (połamaną). Od drugiego zabiegu masaż na obie!

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

Dzieciaki później mierzą promień i średnicę i dzielą obwód koła przez średnicę i dochodzą do liczby PI-kurde nie ma na klawiaturze pi

No i dała do pieca 😉

jasmar

eliska napisał(a):

alawpr napisał(a):

a moja dzisiaj z rana, byla sliczna, taka o mało co jak zdrowa, lekko tylko na kostach wybrzuszona, ale powtarzam lekko! Fakt, wczoraj i dzisiaj do południa jej nienadużywała, bo trochę jakieś katarzysko mnie powaliło z nóg, wiec przez półtora dnia tylko leżałam, ale od południa trochę ją poćwiczyłam i stąpałam trochę i poprostu WYBUCHŁA cała a zwłaszcza z dwóch stron po kostkach, masakra, robie zdjęcie dla potomnych...

To dawaj zdjęcie porównam ze swoimi

alawpr

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Na pierwszym spotkaniu masował jedną (połamaną). Od drugiego zabiegu masaż na obie!

Widzisz efekty? Ile jeszcze masz masaży do wybrania?

marchewka

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

No Jasmar masz szczęście ,że sie odwzwałaś,bo tu już miałam misterny plan dokopac ci do kupra.Ale,żeś jubilatka to zaspiewam ci 100 lat!!!!!!!!!!!

Dzięki bardzo stukło mi w sobotę

to sto lat sto lat na dwóch nogach!

jasmar

alawpr napisał(a):

No i dała do pieca 😉

Chciała to ma. Mówiłam, że liczyć nie każę, ale ja w domu w ogóle nie mam cm krawieckiego -wszystko mierzę sznureczkiem i potem miarką albo linijką

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

No i dała do pieca 😉

Chciała to ma. Mówiłam, że liczyć nie każę, ale ja w domu w ogóle nie mam cm krawieckiego -wszystko mierzę sznureczkiem i potem miarką albo linijką

Cwaniara... a teraz i ja bede tak robila jak nic pod ręką nie będzie . 😉

LillaKorn

alawpr napisał(a):

Mam mniejszą sztywność stawu i mniejszy obrzęk kostki. Zgodnie z instrukcją powinnam dojechać do 15 masaży (pozostały mi 3), zrobić przerwę i zacząć na nowo. Przypuszczalnie w tej przerwie sztywność i obrzęk wróci ale zgodnie z prawidlami tematu nie będzie tak silny jak przed pierwszym masażem. Więc należy brać kolejne tury aż do kompletnego zaniku obrzęku i sztywności. Dodatkowo masaż świetnie robi zdrowej nodze sponiewieranej przez dźwiganie całego ciężaru!

jasmar
Witaj Marcheweczko. Jak Twoja nózia-stąpasz już na niej? I napisz mi jak to zrobiłaś, że dali Ci śrubki-może dlatego, że one nie polskie? Mnie powiedzieli, że szpital się z nich rozlicza i nie dają
jasmar

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Mam mniejszą sztywność stawu i mniejszy obrzęk kostki. Zgodnie z instrukcją powinnam dojechać do 15 masaży (pozostały mi 3), zrobić przerwę i zacząć na nowo. Przypuszczalnie w tej przerwie sztywność i obrzęk wróci ale zgodnie z prawidlami tematu nie będzie tak silny jak przed pierwszym masażem. Więc należy brać kolejne tury aż do kompletnego zaniku obrzęku i sztywności. Dodatkowo masaż świetnie robi zdrowej nodze sponiewieranej przez dźwiganie całego ciężaru!

Tylko niestety jest kosztowny

LillaKorn

jasmar napisał(a):

No ba NFZ to nie Robin Hood. Zabiera nasze skladki i niewiele w zamian daje! Takie masaże powinniśmy mieć wszyscy za free!

alawpr

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Mam zamiar wlasnie takowe sobie zaaplikowac jak mi uwolnią nogę.Rehabilitacja w szpitalu, masaz limfatyczny na mieście.Chyba ,że takowy mi zrobią w szpitalu.Zobaczę.Zostało mi jeszcze 3 tygodnie ,albo tylko 3 tygodnie.

alawpr

jasmar napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Oszczędzałam 7 miesiecy 😉)

LillaKorn

alawpr napisał(a):

Mam zamiar wlasnie takowe sobie zaaplikowac jak mi uwolnią nogę.Rehabilitacja w szpitalu, masaz limfatyczny na mieście.Chyba ,że takowy mi zrobią w szpitalu.Zobaczę.Zostało mi jeszcze 3 tygodnie ,albo tylko 3 tygodnie.

Wszystko zależy od tego czy jest jako taki zrost. Wogóle bez konsultacji z lekarzem nie powinno się pobierać zabiegów ale ja z tych ostrożnych....