Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 904 z 977

alawpr

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Mam zamiar wlasnie takowe sobie zaaplikowac jak mi uwolnią nogę.Rehabilitacja w szpitalu, masaz limfatyczny na mieście.Chyba ,że takowy mi zrobią w szpitalu.Zobaczę.Zostało mi jeszcze 3 tygodnie ,albo tylko 3 tygodnie.

Wszystko zależy od tego czy jest jako taki zrost. Wogóle bez konsultacji z lekarzem nie powinno się pobierać zabiegów ale ja z tych ostrożnych....

Ja również, nic na własna rękę.Zapytam czy mogę.

jasmar

LillaKorn napisał(a):

jasmar napisał(a):

Tylko niestety jest kosztowny

No ba NFZ to nie Robin Hood. Zabiera nasze skladki i niewiele w zamian daje! Takie masaże powinniśmy mieć wszyscy za free!

Ale niestety płacimy za to ciężkie pieniądze. Ja to nawet zabiegów nie miałam zapisanych-sama je sobie zaordynowałam(no z pomocą koleżanki)

jasmar

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Mam zamiar wlasnie takowe sobie zaaplikowac jak mi uwolnią nogę.Rehabilitacja w szpitalu, masaz limfatyczny na mieście.Chyba ,że takowy mi zrobią w szpitalu.Zobaczę.Zostało mi jeszcze 3 tygodnie ,albo tylko 3 tygodnie.

Wszystko zależy od tego czy jest jako taki zrost. Wogóle bez konsultacji z lekarzem nie powinno się pobierać zabiegów ale ja z tych ostrożnych....

Ale jak bym miała czekać co powie lekarz to on uważa, że nic mi nie potrzeba wszystko samo się zagoi, zarośnie i powróci do dawnej sprawności. A ja czekać na cud nie mam czasu i nerwów

alawpr
U mnie jak narazie jest nastawienie na typową rehabilitację.Zobaczę co dalej mi zaproponują.? Jestem zadowolona z przebiegu pracy nad kolanem i rehabilitantów i mojej w domu.Smiem twierdzi ,że u mnie sama rehabilitacja w szpitalu nie dala takich efektów.No i potwierdzil to lekarz .
alawpr

alawpr napisał(a):

U mnie jak narazie jest nastawienie na typową rehabilitację.Zobaczę co dalej mi zaproponują.? Jestem zadowolona z przebiegu pracy nad kolanem i rehabilitantów i mojej w domu.Smiem twierdzi ,że u mnie sama rehabilitacja w szpitalu nie dala takich efektów.No i potwierdzil to lekarz .

Matko co ja tu powypisywałam,wszystko nie skladne,gdzieś w lesie u mnie ą,ę ł itp....

jasmar
Ja mogę śmiało powiedzieć, że rehabilitacji nie miałam wcale. Takiej porządnej. Sama sobie ruszam stopą ile daje radę i robię różne ćwiczonka-korzystając z waszych opisów. No i teraz liczę na te zabiegi i żywokost, i to że już będzie (jest) dobrze. Bo skoro nie boli prawie wcale(tylko wieczorem jak napuchnie) to nie może być źle.
alawpr
Masz rację Jasmar są lekarze którzy za chińskiego nie przepisują zabiegów rehalilitacyjnych.Ale czasami fundując sobie samemu coś co ktoś ma może nam zaszkodzic.Ja juz tu sie naczytałam np. o wczesnym obciążaniu nogi ,a potem były zrosty rzekome-bo za wczesnie,bo nie przy tym zlamaniu,czy tym leczeniu.Dobrze że są rehabilitanci którzy znają sie na robocie i sami podpowiadają co można a co nie.
LillaKorn
żegnam się bo za chwilę wybije północ a rano zamorduję swój budzik! Dobranoc wszystkim i....do jutra!
jasmar

alawpr napisał(a):

alawpr napisał(a):

Matko co ja tu powypisywałam,wszystko nie skladne,gdzieś w lesie u mnie ą,ę ł itp....

Czyżbyś była śpiąca??? Ale z przeczytaniem nie ma problemów. Udowodniono, że można sobie poradzić z czytaniem tekstu jeśli tylko pierwsza i ostatnia litera w wyrazie są na swoim miejscu, reszta może być poprzestawiana.

alawpr
Ja tym lekarzom którzy mnie leczą ufam, bo wiem jakie mam zlamanie i zgadzam sie z nimi ,że w tej sytuacji bez operacji tylko takie leczenie może mi pomóc. Mamo,mam nadzieje ,że to napisałam to prawda..............
alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

alawpr napisał(a):

Czyżbyś była śpiąca??? Ale z przeczytaniem nie ma problemów. Udowodniono, że można sobie poradzić z czytaniem tekstu jeśli tylko pierwsza i ostatnia litera w wyrazie są na swoim miejscu, reszta może być poprzestawiana.

Ale i tak mistrzynią jest Kasiek79 😉

jasmar

alawpr napisał(a):

Masz rację Jasmar są lekarze którzy za chińskiego nie przepisują zabiegów rehalilitacyjnych.Ale czasami fundując sobie samemu coś co ktoś ma może nam zaszkodzic.Ja juz tu sie naczytałam np. o wczesnym obciążaniu nogi ,a potem były zrosty rzekome-bo za wczesnie,bo nie przy tym zlamaniu,czy tym leczeniu.Dobrze że są rehabilitanci którzy znają sie na robocie i sami podpowiadają co można a co nie.

No przy tym moim złamaniu kostki raczej stawu rzekomego nie da się dorobić-tak ja myślę, ale może się mylę. A pole i laser mi też raczej nie zaszkodzą. A co do obciązania-mam nadzieję, że nie wyjdzie mi na złe

alawpr

LillaKorn napisał(a):

żegnam się bo za chwilę wybije północ a rano zamorduję swój budzik! Dobranoc wszystkim i....do jutra!

Śpij smacznie 😉

jasmar

LillaKorn napisał(a):

Dobranoc, śpij szybko- jutro dla ciebie to normalny dzień pracy. Ale jak się chodzi na zabiegi to też już jakiś obowiązek.

kasiek79

alawpr napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Ja również, nic na własna rękę.Zapytam czy mogę.

ja też po uwolnieniu nogi ide prywatnie do lekarza rehabilitacji ze znajomymi i on mi dokaldnie pwoie co w moim przypadku mozna aczego nie no i jakie dawki itpo

jasmar

alawpr napisał(a):

Ja tym lekarzom którzy mnie leczą ufam, bo wiem jakie mam zlamanie i zgadzam sie z nimi ,że w tej sytuacji bez operacji tylko takie leczenie może mi pomóc. Mamo,mam nadzieje ,że to napisałam to prawda..............

Najprawdziwsza prawda nie może być inaczej i nawet niech Ci takie myśli nie kiełkują w tej łepetynie

ojacie
Jutro fizyka ;(;(;(
kasiek79

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

Ale i tak mistrzynią jest Kasiek79 😉

no tak. musze się przyznać Tak szybko automatycznie pisze ze nie sparwdam błędów ale i do tego robię to odruchowo i często cały zcas te same. Pomęrdało mi sie to wszystko przze to ze na dwóch różnych klawiaturach pisałam i literki były w innych miejscach DO tego ja szybciej mwóię niz myslę i tak samo jest z pisaniem hehe

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

No przy tym moim złamaniu kostki raczej stawu rzekomego nie da się dorobić-tak ja myślę, ale może się mylę. A pole i laser mi też raczej nie zaszkodzą. A co do obciązania-mam nadzieję, że nie wyjdzie mi na złe

Wydaje mi sie ,ze to najczęściej przy długich kościach ten rzekomy.Ale głowy nie dam.

jasmar

kasiek79 napisał(a):

ja też po uwolnieniu nogi ide prywatnie do lekarza rehabilitacji ze znajomymi i on mi dokaldnie pwoie co w moim przypadku mozna aczego nie no i jakie dawki itpo

No to jeszcze 2 tygodnie i zaczniesz wracać do pełnej sprawności. Oby poszło jak najszybciej, tego Ci z całego serca życzę

ojacie
Cześć Kasia miło Cię znowu widzieć, masz jakieś fotki nowe nogi?
alawpr

ojacie napisał(a):

Jutro fizyka ;(;(;(

Czy supły mam powiązac??

jasmar

ojacie napisał(a):

Jutro fizyka ;(;(;(

Znowu. Pisałaś o niej w zeszłym tygodniu. Czy Ty studiujesz Fizykę???

kasiek79

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

No to jeszcze 2 tygodnie i zaczniesz wracać do pełnej sprawności. Oby poszło jak najszybciej, tego Ci z całego serca życzę

wiesz ja byłą pewna ze to juz dizisja nastapi. No ale niestety. Cieszę sie ze złapałm kontakt z tymi znajomymi któzy etarz stają na rzęsach zeby mi pomóc Dzsiiaj na przykąłd koleżanka prosto z uczelni pojechała ze mną do tych sportowych (mimo ze ja też ich znałam i jeden to nawet mnie bardzo dbrze pamiętał...... i nawet kasy nie chcieli brać) hehe. NO iw ierze ze oni mi na serio pomoga. Kolezanka własnie dodatkowo w zaoptarzeniu pracują i stąd będę miałą ta orteże i do nich będe chodziła na zabiegi bo oni wykąłdaja na uczelni na rehabilitacji

kasiek79

ojacie napisał(a):

Cześć Kasia miło Cię znowu widzieć, masz jakieś fotki nowe nogi?

mam ale to juz powstwiam w domu bo muszę je napierw zrobić na szybie. Co parwda nic ciekawego na nich nie widać

alawpr

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Ja umowilam sie z sąsiadem -trenerem ,ze po uwolnieniu nogi podjade do ich specjalistów.

ojacie
Nie znowu, to prażynka miała kolosa w sobotę, ja mam jutro ;(;( trzymajcie kciukasy ;(;( tylko się od tyg uczę bo się stresuję megaaa
jasmar

alawpr napisał(a):

Wydaje mi sie ,ze to najczęściej przy długich kościach ten rzekomy.Ale głowy nie dam.

Też mi się tak zdaje dlatego jak maiłam tyle roboty przed weekendem i ręce były potrzebne to spróbowałam z jedną kulą po kuchni. A w sobotę te kilka roków mi nie zaszkodziło-tak myślę. Bo ten obrzęk to raczej ze zwiększonej ruchliwości niż z obciążenia-ale to znowu tylko moja koncepcja

kasiek79

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Ja umowilam sie z sąsiadem -trenerem ,ze po uwolnieniu nogi podjade do ich specjalistów.

i zobaczysz jaki szok przezyjesz tzn oni przezyją Ci moi dziisajsi jak zobaczy;li mojją nogę (czworogłowy dokładnie) to normalnie nie mogli wierzyć zę szpital w Białymstoku zatrzymał sie i nie idzie za nowosciami w medycynie. Że jest tyle rozwiazań alby uniknąc usztywnien stawów zeby nie doprowadzić to tego co ja mam na nodze czyli skóra i kości no i te obrzeki. oni normlanie mówią ze nie chce im się wierzyć ze mozna tak twardo trzymac się starych metod i nie iśc do przodu Dawno takiej nogi nie widzieli..............

jasmar

alawpr napisał(a):

No jestem bardzo ciekawa co Ci powiedzą i jakie ćwiczenia polecą