maczek napisał(a):
Hej calineczko 🙂
Z golym gipsem nie radze chodzic, chyba, ze chcesz sie jeszcze bardziej polamac 😉 Kup sobie w sklepie ortopedycznym taka specjalna podeszwe pod gips i chodz z nia. Jesli noga ci sie za bardzo wydluzy w stosunku do drugiej to polecam wkladki ortopedyczne albo podbicie buta korkiem zeby byl wyzszy - mi sie nie chcialo bawic, wiec chodzilem z wkladkami a mialem ich chyba ze 3 jedna na drugiej (bo jednej takiej wysokiej nie mieli:P). Lekki gips ponoc jest fajny, ja go sobie nie zalozylem bo nie chcialem zeby mi znowu cos z noga robili. No i do tego byl troche kosztowny - w moim przypadku (gips stopowo-udowy) lekki gips kosztowal ok. 400zl.
nie dziekuje zlaman mi wystarczy kolejnych nie polanuje ...
tylko ze ja mam niby na tej nodze nie stawac 😠 a ona juz jest dluzsza i w dodatku ciezka jak ch.... nie dam rady z tym chodzic praktycznie wcale ...
butow przerabiac tez nie bardzo mam ochote bo mam nadzieje ze nidlugo zdejma to dziadostwo i juz wiecej sie nie polamie wiec chyba szkoda zachodu w koncu to tylko miesiac 🙂 (na razie podchodze do tego ze to az miesiac ale po waszych historiach troszku sie nastawiam lepiej 🙂)
a z tym gipsem plastikowym to mnie zalamales - mowili ze jakies 2 gora 3 rolki potrzeba i ze roloka okolo 60-70zl - tez mam gips od palcy do pachwiny prawie ... a poza tym to chyba mam to w pakiecie i gratis zakladaja jesli stwierdza ze mozna - tylko ja sie troche boje bo skoro przy zakladaniu tego gipsu troche mi obsuneli ta kosc to za 2 razem tez tak sie stac moze (tfuuuuu) a wtedy to juz beda mnie skrecac - czego najbardziej bym chciala uniknac ...
a zreszta ile by nie kosztowalo to nawet bym 500 zł zsaplacila jakbym dzieki temu chociaz troche chodzic mogla ... chociaz z 2 strony jak wytrzymam miesiac to chyba ostatnie 2 tygodnierowniez moze rzecxzywiscie nie ma co ryzykowac ... moze tylko skrocic do kolana ?
czyli co mowisz ze mam lezzec i cwiczyc jedynie cierpliwosc az zdejma ?