Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 483 z 977
kasiek79 napisał(a):
a ty wiesz że ze mną sie nawet załozyli ze zatańczę z nimi na SYlwku i też mi dali czas do końca tego roku. Powiedziałą im ze chyba pierwszy raz będe sie cieszyła jak przegram zakład 🙂 Bo bardzo bym chciała go pzregrac i zatańczyć w Sylwestrawitch napisał(a):
Widzę, że marzycie od rana. O jeździe autem, o powrocie do pracy itp. Ja już coraz rzadziej o tym myślę. Autem wystarczy mi, że przejadę się jako pasażer. Nad jazdę samochodem przedkładam teraz wyprawy wózkiem. Więcej korzyści czerpię z tego. O pracy w związku ze związkiem - już wcale nie myślę. Marzę wyłącznie o szybkim zroście i stanięciu na 2 nogach.
Znajomi dali mi czas do sylwestra. Inaczej wypiszą mnie z drużyny 🙂 Muszę się sprężyć i nie zawieść rodziny i znajomych a sobie zrobić prezent noworoczny. Ot proza życia 🙂
malgo85 napisał(a):
a własnie jestem ciekawa co wy na to powiecie..
otóż jak leżałam w pazdzierniku 08r w szpitalu poznałam fajną dziewczyne która miała połamana miednice w paru miejscach i wiecie co ona jadła??
mama jej skorupki przegotowanych jajek tak miażdzyła aby mogła je zjesc..
dziwne nie?? ale jadła sobie je z jogurtem miała tak posiekane ze nawet ich praktycznie nie czuła. jak poszła na kontrole to lekarz był w szoku ze tak szybko jej poszedł zrost ale do skorupek sie nie przyznała bo jej głópio było.
słyszał ktos o tym?? bo chyba tez to spróbuje trzeba sie łapac wszystkiego hihi do czego to doszło zeby skorupki jesc a tam ja spróbuje 😉
piszczel 88 napisał(a):
tez o tym czytalem w interneciemalgo85 napisał(a):
otóż jak leżałam w pazdzierniku 08r w szpitalu poznałam fajną dziewczyne która miała połamana miednice w paru miejscach i wiecie co ona jadła??
dziwne nie?? ale jadła sobie je z jogurtem miała tak posiekane ze nawet ich praktycznie nie czuła. jak poszła na kontrole to lekarz był w szoku ze tak szybko jej poszedł zrost ale do skorupek sie nie przyznała bo jej głópio było.
słyszał ktos o tym?? bo chyba tez to spróbuje trzeba sie łapac wszystkiego hihi do czego to doszło zeby skorupki jesc a tam ja spróbuje 😉
piszczel 88 napisał(a):
"szamanskich" przepisow i miedzyinnymi sa skorupki jaj.
Cytuje:
Skorupke jajka zanurzuc na 5 min we wrzatku. Pozoztawic do wyschniecia i
zmielic w maszynce do kawy. Uzywac od 0.5 do 1 g dziennie. Mozna spozywac ja
z sokiem z 1/2 cytryny lub dodawac do kasz lub twarogow, aby zapobiec
osteoporozie. Kuracje skorupka jaj nalezy przeprowadzac 2 razy do roku w
Styczniu i w Listopadzie w ciagu 30 dni, stosujac 1-2 g dziennie.
Smacznego,
ja jednak wypróbuje te skorupki a co tam- nie zaszkodzi a moze pomoze..ja przez rok miałam paskudny zrost a raczej w ogole go nie miałam lepiej chodziłam do czasu jak mi płytka nie nawaliła i teraz to juz siegam wszystkiego aby cos tam w koncu w tej kosci sie ruszyło.. żywokost tez stosuje i skorupki tez bede frygac 😉
a czy cos pomoze dowiem sie dopiero w październiku jak pójde fotke sobie zrobic
malgo85 napisał(a):
ja jednak wypróbuje te skorupki a co tam- nie zaszkodzi a moze pomoze..ja przez rok miałam paskudny zrost a raczej w ogole go nie miałam lepiej chodziłam do czasu jak mi płytka nie nawaliła i teraz to juz siegam wszystkiego aby cos tam w koncu w tej kosci sie ruszyło.. żywokost tez stosuje i skorupki tez bede frygac 😉
a czy cos pomoze dowiem sie dopiero w październiku jak pójde fotke sobie zrobic
VITRUM Calcium + Vit. D3
preparat witaminowo-mineralny zawierający unikalną kompozycję wapnia uzyskanego z muszli ostryg i witaminy D3
Czyli masz tu muszle ostryg zamiast kurzych skorup. 😉
czytałam ze u was lekarze mówia ze po jakims tam czasie mozecie chodzic o jednej kuli..
mi lekarz powiedział ze nawet jak juz bede mogła całym ciężarem obciążac noge to jednak cały czas o dwóch kulach chodzic. mowił mi to lekarz który mnie operował i potwierdził to chirurg do którego chodze systematycznie i który załatwia mi reh.
wiadomo ze w domku jak juz bede mogła obciążac noge to bede o jednej chodzic ale gdzies dalej to o dwóch.
malgo85 napisał(a):
czytałam ze u was lekarze mówia ze po jakims tam czasie mozecie chodzic o jednej kuli..
mi lekarz powiedział ze nawet jak juz bede mogła całym ciężarem obciążac noge to jednak cały czas o dwóch kulach chodzic. mowił mi to lekarz który mnie operował i potwierdził to chirurg do którego chodze systematycznie i który załatwia mi reh.
wiadomo ze w domku jak juz bede mogła obciążac noge to bede o jednej chodzic ale gdzies dalej to o dwóch.
Albwik napisał(a):
Mówicie że stosujecie jakieś specjanle diety? Ja tam pije cole i jadam kebaby i wszystkie te fast foody i mi z tym dobrze.
jak to mówią jeden woli córke a drugi tesciową
elam85 napisał(a):
jeśli nie będziesz miała problemów ze zrostem to mysle że juest bardzo prawdopodobne że zatańczysz na sylwestra.kasiek79 napisał(a):
a ty wiesz że ze mną sie nawet załozyli ze zatańczę z nimi na SYlwku i też mi dali czas do końca tego roku. Powiedziałą im ze chyba pierwszy raz będe sie cieszyła jak przegram zakład 🙂 Bo bardzo bym chciała go pzregrac i zatańczyć w Sylwestrawitch napisał(a):
Widzę, że marzycie od rana. O jeździe autem, o powrocie do pracy itp. Ja już coraz rzadziej o tym myślę. Autem wystarczy mi, że przejadę się jako pasażer. Nad jazdę samochodem przedkładam teraz wyprawy wózkiem. Więcej korzyści czerpię z tego. O pracy w związku ze związkiem - już wcale nie myślę. Marzę wyłącznie o szybkim zroście i stanięciu na 2 nogach.
Znajomi dali mi czas do sylwestra. Inaczej wypiszą mnie z drużyny 🙂 Muszę się sprężyć i nie zawieść rodziny i znajomych a sobie zrobić prezent noworoczny. Ot proza życia 🙂
piszczel 88 napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
juz od dawna babcie zbuerały skorupki żeby np nawizic ziemię i wzbogacac ja w wapń........... że etz ja o tym nie pomyślalam One maj przeciez najwięcej przyswajalnego wapnia . Spróbuję z jogurtem hehepiszczel 88 napisał(a):
wiec teraz jemy skorupki -do czego tu doszło hehe ja nawet głosno o tym nie mówie bo mnie wysmieją!! a lekarza to juz w ogole!
malgo85 napisał(a):
ja jak lezałam w szpitalu (miesiąc dokładny) to frygałam i było oki ale jak juz przyjechałam do domu to jakos zapomniałam o tym pozniej mi sie nie chciało a w szpitalu to tak troszke na łyżeczke i chaps szybko do buzi z jogurcikiem.kasiek79 napisał(a):
juz od dawna babcie zbuerały skorupki żeby np nawizic ziemię i wzbogacac ja w wapń........... że etz ja o tym nie pomyślalam One maj przeciez najwięcej przyswajalnego wapnia . Spróbuję z jogurtem hehepiszczel 88 napisał(a):
tez o tym czytalem w internecie
wiec teraz jemy skorupki -do czego tu doszło hehe ja nawet głosno o tym nie mówie bo mnie wysmieją!! a lekarza to juz w ogole!
Pokarmy, używki i leki zaburzające wchłanianie wapnia
Do listy popularnych substancji zaburzających metabolizm wchłaniania wapnia zalicza się min. mocną kawę, herbatę, środki uspokajające, antybiotyki (głownie z grupy tetracyklin), środki antykoncepcyjne, leki przeciwdrgawkowe. Ponadto utrudniają wchłanianie wapnia związki glinu, fosforu, nadmiar magnezu i potasu oraz stront. Alkohol z kolei upośledza wchłanianie Ca w wyniku toksycznego działania na rąbek szczoteczkowy enterocyta oraz uszkodzenia mitochondriów
piszczel 88 napisał(a):
jajko dzieci a mama skoróbki dobre na kryzys hihihi.......malgo85 napisał(a):
ja jak lezałam w szpitalu (miesiąc dokładny) to frygałam i było oki ale jak juz przyjechałam do domu to jakos zapomniałam o tym pozniej mi sie nie chciało a w szpitalu to tak troszke na łyżeczke i chaps szybko do buzi z jogurcikiem.kasiek79 napisał(a):
juz od dawna babcie zbuerały skorupki żeby np nawizic ziemię i wzbogacac ja w wapń........... że etz ja o tym nie pomyślalam One maj przeciez najwięcej przyswajalnego wapnia . Spróbuję z jogurtem hehe
kasiek79 napisał(a):
a zebys wiedziamoja córa uwielbi jaka tak wiec dizisja wieczorem ona dostanie jajo a ja skorupkę. poczytaął w necie i....................... od wieczora zaczynam skorupki.piszczel 88 napisał(a):
jajko dzieci a mama skoróbki dobre na kryzys hihihi.......malgo85 napisał(a):
ja jak lezałam w szpitalu (miesiąc dokładny) to frygałam i było oki ale jak juz przyjechałam do domu to jakos zapomniałam o tym pozniej mi sie nie chciało a w szpitalu to tak troszke na łyżeczke i chaps szybko do buzi z jogurcikiem.
piszczel 88 napisał(a):
link zewnętrzny zablokowany ja to popijam
ja mam w tabletkach
malgo85 napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
piszczel 88 napisał(a):
jajko dzieci a mama skoróbki dobre na kryzys hihihi.......
a zebys wiedziamoja córa uwielbi jaka tak wiec dizisja wieczorem ona dostanie jajo a ja skorupkę. poczytaął w necie i....................... od wieczora zaczynam skorupki.
kasiek zaczynam razem z toba 🙂 ciekawe co z tego wyjdzie 😉
no to zobaczymy hehe Ja kontrol mam 29 wrezsnia Mam nadzieję ze skorupy dadza mi wkośc
malgo85 napisał(a):
dobra wiec jemy skorupeczki wraz z jogurcikiem ale teraz jestem ciekawa czy w naszym przypadku lepszy jest taki normalny jogurt np.jogobella czy np. danonki 🙂 bo wciąż mi chodzi po głowie ta reklama z telewizji jak mamusia tłumaczy dziecku ze danonki są na mocniejsze kosci i robiąc ciasto w kształcie kosci zakleja dziury hihi
MALGO ja jem tlyko naturalne Sokólski 0% najbardziej mi odpowiada ale go trudno dostac. A pwoiedz jak myslis ile to 1g???? skorupki z jednego jaja???? ja chyba będę jadła jednorazowo skorupki z jednego jakaj mam nadzieje ze to nie za duzo nie za mało. NO i musimy pammiętac żeby jeśc je miesiac bo tak niby pisze a potem drugi raz w roku powtórzyć przez miesiąc Cobysmy za długo nie brały i se nie zaszkodziły Ale jak bedziemy dwie które zaczniemy 18 wrezsnia to zawsze któas zapamieta hehe
kasiek79 napisał(a):
piszczel 88 napisał(a):
link zewnętrzny zablokowany ja to popijamja mam w tabletkach
dlugo to lykasz
piszczel 88 napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
piszczel 88 napisał(a):
link zewnętrzny zablokowany ja to popijamja mam w tabletkach
dlugo to lykasz
hehe dwa dni bo dopeiro kupiłąm za śladem ALWPR ona ma to jakos w płynie i długo już pije to ją podpytaj ale ona dopeiro po weenedzie bedzie miała kontrol i cos się dowie na temat zrostu
kasiek79 napisał(a):
MALGO ja jem tlyko naturalne Sokólski 0% najbardziej mi odpowiada ale go trudno dostac. A pwoiedz jak myslis ile to 1g???? skorupki z jednego jaja???? ja chyba będę jadła jednorazowo skorupki z jednego jakaj mam nadzieje ze to nie za duzo nie za mało. NO i musimy pammiętac żeby jeśc je miesiac bo tak niby pisze a potem drugi raz w roku powtórzyć przez miesiąc Cobysmy za długo nie brały i se nie zaszkodziły Ale jak bedziemy dwie które zaczniemy 18 wrezsnia to zawsze któas zapamieta hehemalgo85 napisał(a):
dobra wiec jemy skorupeczki wraz z jogurcikiem ale teraz jestem ciekawa czy w naszym przypadku lepszy jest taki normalny jogurt np.jogobella czy np. danonki 🙂 bo wciąż mi chodzi po głowie ta reklama z telewizji jak mamusia tłumaczy dziecku ze danonki są na mocniejsze kosci i robiąc ciasto w kształcie kosci zakleja dziury hihi
kontrole mam dopiero pod koniec października nie wiem jeszcze w jakim dniu bo mam zadzwonic jakoś na początku i sie umówic.. aj jestem ciekawa co to bedzie