sienio napisał(a):
malgo85
też miałem przygodę z autobusem i chyba mamy podobne zlamanie.
link zewnętrzny zablokowany
Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 512 z 977
kasiek79 napisał(a):
no pieknie. u ciebie co sie stalo??? śliska droga???sienio napisał(a):
malgo85
sienio napisał(a):
malgo85
sienio napisał(a):
brała w tym udział jeszcze osoba trzecia która zepchnęła mój samochód pod nadjeżdżający z naprzeciwka autobus. Gość nieprawidłowo wyprzedzał.
i oczywiście jemu nic się nie stało....też spierniczył z miejsca WYPADKU???
edziag napisał(a):
sienio napisał(a):
brała w tym udział jeszcze osoba trzecia która zepchnęła mój samochód pod nadjeżdżający z naprzeciwka autobus. Gość nieprawidłowo wyprzedzał.
i oczywiście jemu nic się nie stało....też spierniczył z miejsca WYPADKU???
oczywiście dla sprawcy nic się nie stało. na szczęście nie uciekł i czekam na odszkodowanie z jego OC
kasiek79 napisał(a):
alawpr napisał(a):
Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!!
no super!!!!!!!aż mi ise serduco ucieszyło
Kasia i ciebie też to spotka.Jutro kontrolka więc będę trzymała mocno kciuki za ciebie.
Aurora napisał(a):
To samo, ja codziennie z termoforem idę spaćedziag napisał(a):
powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny.
lekarz zapisał mi na krązenie tabletki i biore co dzien przed sniadaniem
alawpr napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
alawpr napisał(a):
Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!!
no super!!!!!!!aż mi ise serduco ucieszyło
Kasia i ciebie też to spotka.Jutro kontrolka więc będę trzymała mocno kciuki za ciebie.
tez bym tak chciała. Jestem dobrej mysli
malgo85 napisał(a):
ja tez mam zmarznietą czaeto a zwłaszcza wieczorem jak ide spac.
Aurora napisał(a):
Bosko, bosko!!!!!!!!!!!! Teraz odżyjesz wreszcie!!!!!!!alawpr napisał(a):
cieszymy sie razem z Tobą 🙂
edziag napisał(a):
a jakie tabletki???malgo85 napisał(a):
ja tez mam zmarznietą czaeto a zwłaszcza wieczorem jak ide spac.
biore dopiero od niedawna wiec zobaczymy czy pomoże.
alawpr napisał(a):
Kasia o której jutro wybierasz sie do lekarza ?
wyjedziemy po 6 rano. żeby jeszczez awisc dzieciaki do żłobka i przedszkola i jakos przed 9 muszę byc żeby sie zarejestrować A kiedy mnie przyjmnie to nie wiem bo sam sobie decyduje kogo woła. ALe po 6 będę juz w drodze
sienio napisał(a):
malgo85
którą noge masz złamaną??? bo ja lewą.
masz juz pełny zrost???
chodzisz jeszcze o kulach???
miałes otwarte złamanie ???
kasiek79 napisał(a):
wyjedziemy po 6 rano. żeby jeszczez awisc dzieciaki do żłobka i przedszkola i jakos przed 9 muszę byc żeby sie zarejestrować A kiedy mnie przyjmnie to nie wiem bo sam sobie decyduje kogo woła. ALe po 6 będę juz w drodzealawpr napisał(a):
tylko długo nie trzymaj nas w niepewności bo zwariujemy...
malgo85 napisał(a):
ciekawe o której zawitasz na forum??kasiek79 napisał(a):
wyjedziemy po 6 rano. żeby jeszczez awisc dzieciaki do żłobka i przedszkola i jakos przed 9 muszę byc żeby sie zarejestrować A kiedy mnie przyjmnie to nie wiem bo sam sobie decyduje kogo woła. ALe po 6 będę juz w drodzealawpr napisał(a):
tylko długo nie trzymaj nas w niepewności bo zwariujemy...
malgo85 napisał(a):
o ja piernicze!! ładnie zes zmasakrował te autko!!sienio napisał(a):
malgo85
którą noge masz złamaną??? bo ja lewą.
masz juz pełny zrost???
chodzisz jeszcze o kulach???
miałes otwarte złamanie ???
noga prawa
można powiedzieć już pełny zrost (lekarza słowa)
chodzę bez kul od 3 miesięcy
złamanie zamknięte
🙂
alawpr napisał(a):
Kasia,malgo85 ma rację.Zaraz siadaj do komputera jak wrócisz i napisz co i jak!!!!!!!!!!!!!
moze uda mi się jeszcze z Białego cos napsiac to skrobnę ale nie iwem odkąłdnie. Na pewno dow ieczorea ise odezwę A jak sie nie bee odywała tzn że mnie położyli
kasiek79 napisał(a):
ja też mam obie kości spiralnie (skretnie) wieloodłamowo tylko u mnie obie na tej samej wysokości. tylko ze na pierwszym zdjeciu miaął wrazenie że widac peknięcia na piszczelu. Dlatego spytałąm o ten drut bo mi własnie nie wsadzili zelastwa ze względu na peknieciaPolamana Kaska napisał(a):
Nie, obie kości, spiralnie, z odłamami, jak widać na załączonym obrazku 🙂kasiek79 napisał(a):
czy ty miałas popekany piszczel czy tot ylko tak na zdjeciu wyszło Bo u mnie jeden lekarz tez własnie mówił o tym drucie w kości ale jak się okazało że mam popekany piszczel to powiedzieli ze tym drytek cyz tam gwoździem czy jak mu tam jescze bardziej mi zaszkodzą I nie zrobili etgo A o śrubach to mogła zapomniec bo przy próbie wkrecenia poszedł by mi w mak piszczel.
Natomiast, jeśli chodzi i gwóźdź, jak widzisz w Austrii zakładają go pomiędzy odłamy i pięknie sie zagoiło (pierwsze oznaki zrostu po około 6 tygodniach).
sienio napisał(a):
malgo85
pewnie wyjdziesz z tego szybko bo masz gwóźdz śródszpikowy a to ponoć o wiele lepsze niz blacha tytanowa!
ja taką odrazu po wypadku miałam założona i widzisz jakie były tego efekty!
lekarz mówi ze teraz leczenie bedzie o wiele szybsze!!
zobaczymy, zreszta wszystko zalezy od tego piepszonego zrostu na który wszyscy czekamy!!
no i witaj w klubie złamanej kości udowej. tutaj chyba nie spotkałam nikogo kto ma złamaną kosc udową.. albo pominełam i zapomniałam to przepraszam.
No, Sieniu, bądź kolegą. 🙂
W jakim mieście będą Ci wyjmować metal?
malgo85 napisał(a):
a JUZ widze ze to prawa nózka!sienio napisał(a):
malgo85
pewnie wyjdziesz z tego szybko bo masz gwóźdz śródszpikowy a to ponoć o wiele lepsze niz blacha tytanowa!
zobaczymy, zreszta wszystko zalezy od tego piepszonego zrostu na który wszyscy czekamy!!
no i witaj w klubie złamanej kości udowej. tutaj chyba nie spotkałam nikogo kto ma złamaną kosc udową.. albo pominełam i zapomniałam to przepraszam.
Polamana Kaska napisał(a):
No, Sieniu, bądź kolegą. 🙂
W jakim mieście będą Ci wyjmwoać metal?
sienio napisał(a):
jak już masz teraz tego gwoździa to szybko wyzdrowiejesz 🙂 u mnie teraz rowerek dużo chodzę no i wieczorem standardowo piwkomalgo85 napisał(a):
a JUZ widze ze to prawa nózka!sienio napisał(a):
malgo85
a kulejesz jak chodzisz czy już normalnie??
chodziłes na rehab.??ja tylko jestem ciekawa czy do marca wyzdrowieje i czy bede mogła wrócic do pracy.. bo juz bardzo bym chciała.
sienio napisał(a):
o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące.
ale chodze jeszcze prywatnie i tam mi lekarz dał skierowanie na reh. mysle ze to mi nie zaszkodzi a moze pomoze.a chodzisz juz do pracy?? czy ty sie uczysz?
ja teraz próbuje wszystkiego: okłady z żywokostu, skorupki od jajek, galaty, itd.. a ty jadłes normalnie tak jak przed wypadkiem??
boze wybacz ze tyle pytan ci zadaje ale w koncu jestes z bardzo podobnym przypadkiem do mojego.