Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 787 z 977

alawpr
Kasiu idz do innego zobaczysz co ci powie i wtedy zadecydujesz. Mam nadzieje ,że znajomi ci w tym pomogą.
kasiek79

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

Jezusie ukochany ,kobieto jak takie mają byc twoje nieobecności to wszystko wyplułam już przez lewe. No,no ale zrobiłas postęp. Toż to krok milowy w dziejach ludzkości połamanej. Jesteś wielka ,tak trzymaj. Całuje cie mocno ,cmok, cmok,,,,,

Dziękuję Ala to dzięki forum ruszyłam gzdieś te moje 4 litery bo tak to pewnie nadal kisłabym w domu. Ale wzięłam przykład z Was-dobry, bardzo dobry przykład. I powiew jeszcze, że noga wcale nie jest więcej opuchnięta przez te moje wojaże, nawet powiedziałabym że mniej. Mam nadzieję, że to już naprawdę początek końca mej drogi połamańca

wiesz u mnie tak samo jak chodze to wcale noga nie jest bardziej spuchnieta A jak ćwicze to.............. niestety puchnie i boli

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

Jezusie ukochany ,kobieto jak takie mają byc twoje nieobecności to wszystko wyplułam już przez lewe. No,no ale zrobiłas postęp. Toż to krok milowy w dziejach ludzkości połamanej. Jesteś wielka ,tak trzymaj. Całuje cie mocno ,cmok, cmok,,,,,

Dziękuję Ala to dzięki forum ruszyłam gzdieś te moje 4 litery bo tak to pewnie nadal kisłabym w domu. Ale wzięłam przykład z Was-dobry, bardzo dobry przykład. I powiew jeszcze, że noga wcale nie jest więcej opuchnięta przez te moje wojaże, nawet powiedziałabym że mniej. Mam nadzieję, że to już naprawdę początek końca mej drogi połamańca

Jasmar teraz to juz będzie z górki jak nic. Bo pierwsze koty za płoty.A teraz to juz samo poleci.

kasiek79

alawpr napisał(a):

Kasiu idz do innego zobaczysz co ci powie i wtedy zadecydujesz. Mam nadzieje ,że znajomi ci w tym pomogą.

tez mam taką nadzieję powiedzieli ze mi pomoga i wyciągną mnie z tego. Piotrek dizisja mowił ze od niedzieli zaczynamy masaże i załozy mi tejp drenujący na olano zeby zmniejszyc obrzek
to mi napsiali na koniec
Nic się już nie martw pomożemy Ci wrócić do zdrowia. Całuje i pozdrawiam:)))))
jasmar

kasiek79 napisał(a):

nie no laska ........ ty to jesteś...... tak trzymaj.
ja miała dizija drugie podejście do jazdy samochodem i................. jescze nie etraz

No Kasiu tak to czasem bywa. Ja wczoraj wieczorem przymierzyłam się do jazdy na rowerku i to też jeszcze nie teraz. Boli bardzo brzuch przy pedałowaniu, więc jeszcze nie mogę. Ale jestem dobrej myśli, że jeszcze tydzień może dwa i już będę pomykać z Witch po ścieżce rowerowej
kasiek79

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

Kasia jak ty masz zdrową napakowaną-istny pudzian 😉

powaznie zdrowa rośnie w oczach
a dzisiaj................ niemalze cały dzien na nogach a dokładniej na jednej tearz ta zdrowa napierdziela mi ze szok. Stopa przede wszystkim
Walnij ja do góry, zrób kawę i odpoczywaj.Oczywiście jesli możesz.
tak dzieciaki ju w łózkach wiec mge odpocząc Dzsiiaj miała szalony dzien no i chciał się odwdzięczyć koleżance i zabrałam jej córe No i ..... chciała dzieciakom dogodzić Więc cały cas w kuchni A to rosołek a to budyń a to kanapeczki itp.
alawpr
Więc widzisz kasiu ,że masz oparcie a oni tez ci podpowiedza co robic. Tu wiele takich osób które zmieniły lekarza.Takie twoje prawo.I ten lekarz moze ci...wiesz co...
kasiek79

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

ja miała dizija drugie podejście do jazdy samochodem i................. jescze nie etraz

No Kasiu tak to czasem bywa. Ja wczoraj wieczorem przymierzyłam się do jazdy na rowerku i to też jeszcze nie teraz. Boli bardzo brzuch przy pedałowaniu, więc jeszcze nie mogę. Ale jestem dobrej myśli, że jeszcze tydzień może dwa i już będę pomykać z Witch po ścieżce rowerowej
no to pomykajcie ja jak tlyko bee mogła to dolaczę do was
alawpr

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Brzuszek wyleczysz i jak nic staniesz w szeregu z Witch do peletonu.
jasmar

kasiek79 napisał(a):

wiesz u mnie tak samo jak chodze to wcale noga nie jest bardziej spuchnieta A jak ćwicze to.............. niestety puchnie i boli

Mnie najbardziej puchnie jak siedzę i ta noga nic nie robi-ale to dopiero domniemanie stwierdzone na podstawie dwudniowej obserwacji, więc nie mogę uogólniać.
A Kasiu jak sobie radzisz z dzieciakami, bo mąż w pracy?????
kasiek79

alawpr napisał(a):

Więc widzisz kasiu ,że masz oparcie a oni tez ci podpowiedza co robic. Tu wiele takich osób które zmieniły lekarza.Takie twoje prawo.I ten lekarz moze ci...wiesz co...

wiem wiem
Pluje tlyko sobie w twarz że wczesniej sie nimi nie skontaktowałąm ale tak sobie myslałąm że po co skoro oni rehabilitanci a ja jeszce w gipsie A tu porsze od arzu by mi pomogli. Ale madry człowiek po czasie
alawpr

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

powaznie zdrowa rośnie w oczach
a dzisiaj................ niemalze cały dzien na nogach a dokładniej na jednej tearz ta zdrowa napierdziela mi ze szok. Stopa przede wszystkim

tak dzieciaki ju w łózkach wiec mge odpocząc Dzsiiaj miała szalony dzien no i chciał się odwdzięczyć koleżance i zabrałam jej córe No i ..... chciała dzieciakom dogodzić Więc cały cas w kuchni A to rosołek a to budyń a to kanapeczki itp.
To wpadnij do mnie ,też by sie przydał rosołek....hi...hi
kasiek79

jasmar napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Mnie najbardziej puchnie jak siedzę i ta noga nic nie robi-ale to dopiero domniemanie stwierdzone na podstawie dwudniowej obserwacji, więc nie mogę uogólniać.
A Kasiu jak sobie radzisz z dzieciakami, bo mąż w pracy?????
mysle ze sobie dobrze radzę I odnieram ich i karie i myję i kąłde hehe Jak za dawnych dobrych zcasów.🙂
Wiesz ja dizisja siedziaął dwie godziny w urzędzie Skarbowym i noge miaął jak balon A jak z kolezanką chdoziła po sklepach 4 godziny to noga była lekko spuchnieta. Tak wieć widze ze jej lepiej robi ruch taki zwykły ruch. Dlatego nie siedze w domu tlyko zaczynam prowadzic "normalne życie" Z resztą gdybym nawet chciała posiedziec to i tak nie mogę. Mąż na popoludnia do roboty a ja i tak musz esię dzieciakiami zajmowac
jasmar

kasiek79 napisał(a):

no to pomykajcie ja jak tlyko bee mogła to dolaczę do was

Ty to nas przegonisz, bo Ty przecież sportowiec jesteś a nam -tzn mnie- do sportowca bardzo wiele brakuje

kasiek79

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

ale z makaronem czy z lanymi?????

alawpr
U mnie tez noga fisiuje jak siedze bezczynnie.W ruchu jakos jej lepiej ,tylko ja za bardzo nie mam siły jeszcze z nia współpracowac. Ale popracuje nad tym jeszcze.
kasiek79
A wracajac do mojego zdjęcia nogi????? nie bardzo rozumiem???? Wasza tak nie wygladała jakz djęliscie gips???? bo ja myślalam ze każda tak wyglada po zdjeciu gipsu?? i jest taka twarada i czuła????
alawpr

kasiek79 napisał(a):

A wracajac do mojego zdjęcia nogi????? nie bardzo rozumiem???? Wasza tak nie wygladała jakz djęliscie gips???? bo ja myślalam ze każda tak wyglada po zdjeciu gipsu?? i jest taka twarada i czuła????

No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry.

kasiek79

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry.

choroba to czemu u mnie tak było??? i czemu tak brzydko wygladała jakby jak aodlezyna miała sie zrobic???

alawpr
Kasia moja noga wygląda identycznie jak twoja , jak klon.Udo takie samo.
kasiek79

alawpr napisał(a):

aaaaaaaaaaaa czyli nie było noramlne tlyko takie jak moje oprócz tej twardosci i tkliwości???

jasmar

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

A ja budyń poproszę. Oj Kasiu zaraz doczytam co Ci ten Twój lekarz podpadł i czym zawinił. Ale domyślam się z tego kawałka co zerknęłam że coś spie.................pomyśl nad opcją chodzenia do dwóch lekarzy-chyba Aurora tak robi. Ten w poradni jest Ci potzrebny m.in. do wystawiania L4 i skierowania na zabiegi-zawsze się przydadzą albo do sanatorium. A ten prywatny będzie od właściwego prowadzenia nogi, żeby Cię szybko na nią postawić. Pomyśl nad tym

alawpr
Może Lilla miała jakies inne objawy ,ale wydaje mi sie ,że nic na ten temat nie pisała. kolano i staw skokowy miała sztywne ale z udem i łydką było wszystko OK.
alawpr

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

aaaaaaaaaaaa czyli nie było noramlne tlyko takie jak moje oprócz tej twardosci i tkliwości???

Tak Kasiu,udo szczuplutkie i cienkie nad kolanem najbardziej.

kasiek79

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

A ja budyń poproszę. Oj Kasiu zaraz doczytam co Ci ten Twój lekarz podpadł i czym zawinił. Ale domyślam się z tego kawałka co zerknęłam że coś spie.................pomyśl nad opcją chodzenia do dwóch lekarzy-chyba Aurora tak robi. Ten w poradni jest Ci potzrebny m.in. do wystawiania L4 i skierowania na zabiegi-zawsze się przydadzą albo do sanatorium. A ten prywatny będzie od właściwego prowadzenia nogi, żeby Cię szybko na nią postawić. Pomyśl nad tym
podobno oni skapia skeirowań Juz etarz powinien mi cos pzrepsiac na ta twardą noge a ie zrobil tego
a budyn................... jutro bo dizisja nie chce mis ie juz schodzić na dół i usze tlyko isc dzieciaki uspokoic bo coś w łóżkach szaleją
alawpr
Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy.
jasmar

kasiek79 napisał(a):

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

choroba to czemu u mnie tak było??? i czemu tak brzydko wygladała jakby jak aodlezyna miała sie zrobic???

Kasiu ja w kwestii gipsu się nie wypowiem. A co do pięty to może być odleżyna-mój dziadek miał kiedyś na pięcie -właśnie jak złamał trzon kości udowej- to nie może być beż dostępu powietrza i boli fatalnie. Ty pisałaś, że to ostroga, ale ostrogę widać na zdjęciu RTG, więc czemu wcześniej Ci tego nie wyczaili. Spróbuj coś z tym pomyśleć bo potem może być już bardzo bolesne i ciężkie do zagojenia

kasiek79
nie no ja oszalje Wchodz eod pokoju a moje dzieciaki siedza pzry stoliku i rysują. Szok. mają zakaz wychodznie z łóżek jak juz ich położe czytam im bajke właczam bajki albo piosenki zapalam ich lampki i maja spac a przynajmniej nie wychodzic z łóżek. A tu siedzą przy stoliku i rysują No ja zeświruję. I już małą na nich krzyczeć a córa pokazuje mi kartkę i mówi mamusiu ładny domek dla ciebie narysowałam? (na kartce kilak kresek hehe) no i co miała zrobic............... nie nakrzyczął ltkyo kazałąm wracac do łózek Dobrze zę jutro wolne bo znowu ledwo co z łóżek bym ich zciagała
alawpr
Kurka,nie to ,że człowiek połamany i cierpi to jeszcze jakieś cholerstwa się człowiekowi przyplączą a lekarze maja to wszystko gdzieś!!
kasiek79

alawpr napisał(a):

Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy.

co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie.