Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 808 z 977

witch

Polamana Kaska napisał(a):

W ramach "self-rehabilitation" zaczęłam chodzić na aerobik. I wiecie co? Nie było wcale łatwo, mimo że ćwiczę intensywnie na siłowni od wielu miesięcy. Staw kolanowy obolały, skokowy też trochę. A miało być tak pięknie...
Jestem jednka dobrej myśli, początki zawsze są trudne, a radość tym większa.

No ślicznie 🙂 Kaśka pięknie dopiero będzie. Na razie musisz "rozbujać" to co się zastało i zrobiło leniwe. Chyba jesteś prekursorką z tym aerobikiem na forum ?
Do**ta

Aurora napisał(a):

Jeszcze raz wrzucam:
16.11.2009r a., Witch
18.11.2009r Marchewka
19.11.2009r LillaKorn
24.11.2009r Kasiek79
27.11.2009r Aga-ka16
30.11.2009r Packard
03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
Jak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi!

Nie wiem czy wszystkie powyższe wizyty nadal aktualne ale przypominam.
Chyba u Marchewki coś się zmieniło. 😉
witch

Dota napisał(a):

Aurora napisał(a):

Jeszcze raz wrzucam:
16.11.2009r a., Witch, Marchewka
19.11.2009r LillaKorn
24.11.2009r Kasiek79
27.11.2009r Aga-ka16
30.11.2009r Packard
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota

Marchewka ma wizytę w środę tj 18-go
Do**ta

witch napisał(a):

Dzięki za podpowiedź.

Do**ta
Jadę na rehabilitację, zaraz mam autobus. pa
witch

Dota napisał(a):

Jadę na rehabilitację, zaraz mam autobus. pa

Miłych wrażeń 🙂 I uważaj na siebie.

ojacie

Może sprostuję. To co powiedziałam odnośnie stawania na nodze, a raczej tego, że nie udało się na niej stanąć, było po prostu dla mnie dużym zaskoczeniem. Całe szczęście uniknęłam wyciągu, więc nie jestem w stanie do końca zrozumieć kogoś kto go miał i przez to nie może stanąć na nodze. Ja mogłam, co oczywiście nie oznacza, że zrobiłam to ochoczo i od razu, bo z jednej strony bardzo chciałam już chodzić, z drugiej miałam ogromne obawy. Tak jak już ktoś napisał, chcesz stanąć, ale boisz się, że noga się złamie albo coś pójdzie nie tak. Taka trauma. No, mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. I życzę powodzenia w rehabilitacji 🙂

P.S. Przyzwyczaiłam się do nowego image forum, ale i tak wolałam poprzedni. Najbardziej brakuje mi tutaj opcji "szukaj", bo przeszukać 808 stron żeby znaleźć to co mnie interesuje to nie jest takie proste. Szkoda, bo tu dużo istotnych rzeczy zostało powiedziane. A i brak wiadomości prywatnych, czy ktoś wie gdzie to można zgłaszać?

ojacie

Dota napisał(a):

prazynka napisał(a):

macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery 🙂

Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
2 jaja
szczypta soli
Porcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze.
Naleśniki to moja specjalność dlatego pozwolę sobie dopowiedzieć, że warto dolewać wodę gazowaną, będą pulchniejsze i gotować na mniejszym ogniu, bo może za bardzo Ci wyschły 😉
witch

ojacie napisał(a):

P.S. Przyzwyczaiłam się do nowego image forum, ale i tak wolałam poprzedni. Najbardziej brakuje mi tutaj opcji "szukaj", bo przeszukać 808 stron żeby znaleźć to co mnie interesuje to nie jest takie proste. Szkoda, bo tu dużo istotnych rzeczy zostało powiedziane. A i brak wiadomości prywatnych, czy ktoś wie gdzie to można zgłaszać?

Strona główna - w lewym górnym roku "temat dnia" i "wystartowała nowa wersja ...." klikasz i jesteś na wątku gdzie można zgłaszać uwagi odnośnie działania forum.

Roman
g
Roman

a. napisał(a):

motocyklisto masz zdjecia?

h

pedro

No to ładnie Cie poskręcali.

Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?

Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.

Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?

prazynka
...no, nieźle się urządziłeś motocyklisto.Która z maści rozgrzewających Wam się sprawdziła? Bardzo mnie boli na zmianę pogody, a nie chcę nic chłodzącego
pedro
aha czytałem jeszcze że to zależy od stażu pracy, im więcej lat pracy, tym dłużej można przebywa na zwolnieniu
pedro

hej Prażynka

wczoraj rozmawiałem z moim nowym rehabilitantem i polecił lioton 1000

do tej pory używałem altacet

marchewka

witch napisał(a):

Dota napisał(a):

Aurora napisał(a):

Jeszcze raz wrzucam:
16.11.2009r a., Witch, Marchewka
19.11.2009r LillaKorn
24.11.2009r Kasiek79
27.11.2009r Aga-ka16
30.11.2009r Packard
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota

marchewka ma w środę akcję śrubokręt 😉
marchewka

Motocyklista 84 napisał(a):

a. napisał(a):

Mam już zdjecia a oto link: link zewnętrzny zablokowany

uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę 😉

prazynka

pedro napisał(a):

hej Prażynka

mam tą maść, ale czy ona nie działa tylko przeciwobrzękowo? Zależy mi na czymś rozgrzewającym bo boli mnie właśnie na zmianę pogody.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no 😠
Roman

marchewka napisał(a):

a. napisał(a):

uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę 😉

Powinienem zaczac sie bac? 🙁

Roman

marchewka napisał(a):

a. napisał(a):

A co myslisz na temat mego zrostu bo ja za bardzo na tym sie nie znam? 🙁 Poza tym ja mam chyba mniej srubek niz Ty 🙂

prazynka

a. napisał(a):

remi napisał(a):

do rehabilitacji daleko, problem w tym że ręka nie jest zrośnięta, musieli wyjąć mi to żelastwo właśnie przez tą bakterie, tworzył się stan zapalny i było to hmm nie zdrowe 🙂 Z tego co wiem bede brał teraz antybiotyki przez jakies 12 tyg i zobaczymy jak to bedzie, tyle że biore je praktycznie od 2 miesięcy(ten gronkowiec podarowali mi na samym początku, tylko się nie przyznali:) ) a wiem ze to strasznie wyniszcza i osłabia organizm, zły jestem bo do tego nie mam śledziony i jestem podatny na wszystkie choróbska przez to. Dlatego myslałem ze znacie moze jakis mądrych ludzi ktorzy cos pomogą 🙂

o to kiepsko
ciezko sie pozbyc, w rodzinie przypadek gronkowca zwalczony zostal, po wielu antybiotykach, dopiero autoszczepionka
czytałam o miodach manuka zwalczających gronkowca
Roman

marchewka napisał(a):

A co myslisz na temat mego zrostu bo ja za bardzo na tym sie nie znam? 🙁 Poza tym ja mam chyba mniej srubek niz Ty 🙂

f

eliska

prazynka napisał(a):

pedro napisał(a):

hej Prażynka

mam tą maść, ale czy ona nie działa tylko przeciwobrzękowo? Zależy mi na czymś rozgrzewającym bo boli mnie właśnie na zmianę pogody.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no 😠
no to doswiadczyłaś złosliwosci dnia trzynastego w piatek 😉
tak, Lioton1000 działa przede wszystkim przeciwobrzękowo i raczej ma działanie chłodzące,
a z typu maści końska maść ? są też rozgrzewające, w składzie mnóstwo ziół, między innymi żywokost, o którym pisano tutaj na forum
eliska

marchewka napisał(a):

witch napisał(a):

Dota napisał(a):

marchewka ma w środę akcję śrubokręt 😉
eliska ma kontrol 30.11.
Do**ta

pedro napisał(a):

Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?
Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.
Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?

Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.
Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.
Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich.
eliska

Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi 🙂 a to adresik link zewnętrzny zablokowany

no muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty.
😉
prazynka

eliska napisał(a):

tak, Lioton1000 działa przede wszystkim przeciwobrzękowo i raczej ma działanie chłodzące,
a z typu maści końska maść ? są też rozgrzewające, w składzie mnóstwo ziół, między innymi żywokost, o którym pisano tutaj na forum

o tym żywokoście słyszałam, ale trudno znaleźć biorąc pod uwagę ilość postów 🙂
Roman

eliska napisał(a):

Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi 🙂 a to adresik link zewnętrzny zablokowany

no muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty.
😉
b
witch

prazynka napisał(a):

.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no 😠

Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?
Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" 🙂
Aurora

No nieźle, nieźle się załatwiłeś ...
Ale złożona ładnie.