Motocyklista 84 napisał(a):
Dziekuje za komplement 🙂 tak jak pisalem jestem pierwszy raz polamany i nie wiem za bardzo jak wyglada zrosnieta kosc po zlamaniu.Byłem w szoku jak zobaczyłem zdjecia rtg nogi jednego z forumowiczów który pisał że może już chodzic i biegaceliska napisał(a):
no muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty.Motocyklista 84 napisał(a):
Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi 🙂 a to adresik link zewnętrzny zablokowany
😉smileys/surprise.gif
szczerze mówiąc inaczej sobie wyobrazałem zrost....i dlatego nie wiem co myslec o swoim zdjeciu gdyz lekarze nic mi nie mówią 🙁 nie wiem w łape dac trzeba by sie czegos dowiedziec czy co?
Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 809 z 977
Dota napisał(a):
Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.pedro napisał(a):
Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?
Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.
Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?
Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.
Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich.
witch napisał(a):
Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?prazynka napisał(a):
.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no 😠
Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" 🙂
Polamana Kaska napisał(a):
W ramach "self-rehabilitation" zaczęłam chodzić na aerobik. I wiecie co? Nie było wcale łatwo, mimo że ćwiczę intensywnie na siłowni od wielu miesięcy. Staw kolanowy obolały, skokowy też trochę. A miało być tak pięknie...
Jestem jednka dobrej myśli, początki zawsze są trudne, a radość tym większa.
prazynka napisał(a):
A słyszeliście o sanatorium prewencyjnym w ramach Zus?
Tak, niektórzy pisali, że ich ZUS wysłał do sanatorium, jak byli na zasiłku rehabilitacyjnym.
prazynka napisał(a):
A słyszeliście o sanatorium prewencyjnym w ramach Zus?
Slyszeć słyszałam ale nie korzystam. codziennie jeżdżę do sanatorium na rehabilitację ale w ramach NFZ.
prazynka napisał(a):
święta prawda 🙂 dlatego już siedzę i nic nie robię 🙂 przegapiłam tego 13-tego no 🙂 biję się skruszona w pierś 🙂witch napisał(a):
Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?prazynka napisał(a):
.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no 😠
Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" 🙂
Prażynka a próbowałaś jakąś maść rozgrzewającą dla sportowców np Fastum ?
Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.
Czyli wychodzi na to że można 18 mc byc maksymalnie nie zdolnym do pracy.
Mi na komisji powiedzieli, że tylko 12 mc
prazynka napisał(a):
Pierwszym razem dostałam 7 mieś. rehabilitacyjnego, potem jeszcze 5, można składać powtórny wniosek, chyba na miesiąc przed końcemDota napisał(a):
Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.pedro napisał(a):
Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?
Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.
Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?
Ćwiczenia przypisano mi także. 10-15 minut ćwiczę kolano a raczej rozćwiczam mięsień czworogłowy.
Są to tzw. ćwiczenia indywidualne w odciążeniu z obciążeniem (obecnie 1,5 kg).
pedro napisał(a):
Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.
Dota napisał(a):
Ćwiczenia przypisano mi także. 10-15 minut ćwiczę kolano a raczej rozćwiczam mięsień czworogłowy.
pedro napisał(a):
Aurora napisał(a):
No nieźle, nieźle się załatwiłeś ...Motocyklista 84 napisał(a):
Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi 🙂 a to adresik link zewnętrzny zablokowany
Ale złożona ładnie.
Aurora napisał(a):
A potem co, renta?prazynka napisał(a):
Pierwszym razem dostałam 7 mieś. rehabilitacyjnego, potem jeszcze 5, można składać powtórny wniosek, chyba na miesiąc przed końcemDota napisał(a):
pedro napisał(a):
dajcie spokój nie mówcie nawet o rencie!
Tak tylko pytałam, co jest dalej, jak się wyczerpie już cały zasiłek.
pedro napisał(a):
Mi też moi znajomi zalecali że może na rente bym poszedl ale odpowedziałem im krotko że PO MOIM TRUPIE!!! 🙂
Aurora napisał(a):
Na tych podwieszkach, czy jak to oni tam nazywają?Dota napisał(a):
Składał mnie podobno najlepszy ortopeda ze szpitala do ktorego trafiłem-akurat mial dyżur 😉Aurora napisał(a):
No nieźle, nieźle się załatwiłeś ...Motocyklista 84 napisał(a):
Ale złożona ładnie.
pedro napisał(a):
Mi też moi znajomi zalecali że może na rente bym poszedl ale odpowedziałem im krotko że PO MOIM TRUPIE!!! 🙂
Ale taka renta po świadczeniu rehab. byłaby tylko na rok lub dwa.
Dota napisał(a):
pedro napisał(a):
c
prazynka napisał(a):
Taki dostęp to mega fajna sprawa
Odstałam 4 godziny aby mnie zapisali i czekałam na rozpoczęcie turnusu pod koniec października.
skierowanie wypisała lekarz rodzinna w książecce RUM.
Dota napisał(a):
pedro napisał(a):
to nie jest zły pomysł, rehabilitacja trwa a pogodzenie intensywnej pracy zawodowej z rehabilitacją może graniczyć z cudem, oczywiście zależy od stanu zdrowia
Dota napisał(a):
Zapisy do tego sanatorium byłu 8 wrzesnia. Organizują 4 razy w roku taki dzienny oddział sanatoryjny.prazynka napisał(a):
Taki dostęp to mega fajna sprawa
Odstałam 4 godziny aby mnie zapisali i czekałam na rozpoczęcie turnusu pod koniec października.
skierowanie wypisała lekarz rodzinna w książecce RUM.