Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 967 z 977

alawpr
Dota nic sie nie martw Holter ci nie odpadnie w trakcie snu.
alawpr
Aurora pamietaj aby maluszek pił duzo,bo jest teraz odwodniony.To bardzo wazne!!
alawpr
Jasmar widze ,że powróciłas na łono forum.dobrze ,że komp juz reaktywowany 😉
alawpr
Lilla,cos ostatnio nam zaginęłaś??
alawpr
No dobra ,to sobie popisałam w samotności i teraz ide cwiczyc prawą 😉
zabka

alawpr napisał(a):

A KAsiek maszeruje ,maszeruje wędrowniczka chyba się nam zrobiła,daj jej Boże.

zabka

alawpr napisał(a):

No dobra ,to sobie popisałam w samotności i teraz ide cwiczyc prawą 😉

Lilka we fabryce chyba ,ostatnio była pracuś

alawpr

żabka napisał(a):

alawpr napisał(a):

Jak sie nie odezwie to ubiję!!!! No teraz to juz naprawde idę cwiczyc 😉

zabka

alawpr napisał(a):

żabka napisał(a):

alawpr napisał(a):

Jak sie nie odezwie to ubiję!!!! No teraz to juz naprawde idę cwiczyc 😉

Jak mus to mus,mnie wczoraj poćwiczył ,że mam dośc.

kasiek79

aga-ka16 napisał(a):

Dota napisał(a):

Jutro ma swój dzień Kasiek79

Dota napisał(a):

13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
17.12.2009r Aurora
21.12.2009r Żabka
28.12.2009r Witch
04.01.2010r Marchewka
05.01.2010r Pedro
07.01.2010r Jasmar
26.01.2010r Albwik - usunięcie zespolenia
16.02.2010r LillaKorn

Proszę zgłosić jeśli kogoś na liście brak.

Moja kontrola 15 stycznia! Jakoś nie pali mi się do niej..... 🙁
a mnie prosze dopisać na 29 grudnia
kasiek79

alawpr napisał(a):

Kasiek,jutro twój dzień!!! Trzymaj sie kochana,nie daj sie temu od srajtasmy i wracaj w dwóch butach.I obowiązkowo daj znac bo ubiję!!!!! 😉)

jestem jestem i zaraz wszystko opisze

kasiek79

Dota napisał(a):

Dota napisał(a):

Jutro ma swój dzień Kasiek79

Dota napisał(a):

13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
17.12.2009r Aurora
21.12.2009r Żabka
22.12.2009r Prażynka
28.12.2009r Witch
04.01.2010r Marchewka
05.01.2010r Pedro
07.01.2010r Jasmar
15.01.2010r Aga-ka16
16.02.2010r LillaKorn

Dopisałam co trzeba ale proszę zgłosić jeśli jeszcze kogoś na liście brak.

29 grudzień 🙂
zabka

13.12.2009r Alawpr

16.12.2009r Dota

17.12.2009r Aurora

21.12.2009r Żabka

28.12.2009r Witch

29.12.2009 Kasiek79

04.01.2010r Marchewka

05.01.2010r Pedro

07.01.2010r Jasmar

16.02.2010r LillaKorn

Tak to ma wyglądać?

kasiek79

żabka napisał(a):

Kasiek nie czaj się tylko zeznawaj jak u orto! Palce bolą!

o tej porze to ja w Staży Miejskiej byłą bo cholery mandat wlepiył ale. udało się Wiecie pojechałą z siostrą kulawa to i bajki wciesn.ęłśmy

kasiek79

żabka napisał(a):

alawpr napisał(a):

teraz to ja już w ogóle nie bee sidziała 🙂

kasiek79
A wiec zaczynam.............................
alawpr
O widze ,ze Kasiek jest .poczytam !!!!
zabka

alawpr napisał(a):

A się naćwiczyła!!

alawpr
Kaśka ,ty tu nie pisz o Strazy Miejskiej tylko zeznawaj co u ciebie!!!!!!!!!!!!!!!
alawpr

żabka napisał(a):

alawpr napisał(a):

A się naćwiczyła!!

Teraz te cwiczenia to pykam w 15 minut 😉 I chyba musze zwiększyc ilośc.Bo teraz to te cwiczenia to Pikuś ..hi..hi

alawpr

kasiek79 napisał(a):

żabka napisał(a):

alawpr napisał(a):

Chyba zdjeli gipsik,,,,,,Ja też tak chcęęęę!!!!!

zabka

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

żabka napisał(a):

Na bank zdjęli,czy KAsiek już zaczęłla

kasiek79

JAk przyszłą było ponad 30 osób Ja miałam to szczęście ze .................... weszłam 4 od końca Niexle co... 4 godziny czekania. I wiecie chyba to ze pod koniec roku nie robią zdjeć to prawda (ale jakas paranoja) bo praktycznie nikt nie miał skierowania na rtg). Jak weszłąm ( z jedną kulą jak z laską trzymaną) to orto od progu .... a bez kul proszę.. więc ja z usmiechem na twarzy podniosłąm ją i mówię. a porszę........... i pieknie pomaszerowaałam. Powiedział no ok super. ale żeby ta jedną trzymała bo po zdjęciu gipsu sie przyda i wysłąłą mnie na zdjecie gipsiora. Wróciłą do niego spytac o wytyczn ei jakąs rehabilitację. hehe smiech Rehabilitacja mi narazie w ogóle nie jest potrzebna........... Zdjecie rtg też nie bo w rekach jest idealnie. No i co.. kazał chodzić jak najwiecej moczyć w wodzie pływac jeździć na roewrku itp. Pozwolił pierwsze dni z dwie kulami chodzić ale też powiedział zę on wolałaby żebym chodziła z jedną a niedługo bez oczywiscie na ile pozwoli mi ból stawu skokowego bo powiedział ze to teraz mój najwiekszy problem. Pokazał ja na początek chodzić i ..... kazał sie przejsc z jedną kula....... szok...... ale wiecie ze poszął i etraz staram sie z jedna chodzić. Spytałą co z jazda samochodem Powierział ze jak tlyko staw wróci do sparwności jako takiej to moge jeździć bez problemu. A do niego no dobra ale ile moge obciazać?? a on ile fabrykja da. Mogę obciazać na maksa....... powiedział ze etraz obciaząnie będzie mi dyktował staw skokowy. No i miał rację bo obciazam tyle na ile ten staw mi pomaga bo jak mocniej to kurde starszliwie boli. Ruszam już nim jakies kilak stopni. No i co na koniec pwoiedział ze chodzenie jest najlepszym lekarstwem i jak najszybciej mam odrzucić kule i smama chodzić. A na kontrol za 3 tyg 29 grudnia................. Spytam co z powrotem do pracy on powiedział że za 3 tygodnie będzie mógł cos wiecej pwoeidzieć i wszystko isę wyjaśni.

Tak wiec jest super. Nie mam tego cholernego gipsu............... i moge zacząc ćwiczyć. Do sportowych nie jade bo mam kilak dni zobaczyc jak mi się chodzi i jak staw będzie cały czas sztywny to mam wtedy przyjechać. W czawartek ide po znajomości na rehabilitację na 12.20 Rehabilitanci zobacza co zrobić z moja nogą a w nastepnym tygodniu ide prywatnie do lekarza rehabilitacji.A sportowi powiedzieli ze jak będe wychodziła wieczorem na iasto tzn jak będzie ciemno i niebezpiecznie to mam zakładać ortezę.Tak dla bezpieczeństwa i maksymalnego obciazania dopóki nie będe maksymalnie obciazała bez ortezy.

Ot i tyle. Nie wiem jak ja to cholerstwo rozruszam ale......... ejstem happy bo czuję że to juz końcóweczka. Chodze z jedna kulą..... na podwórko bęe narazie brała dwie ale teraz smigam z jedną i................ gdyby nie ból stawu to bym .poszła.......... bez nich.............

No to tyle u mnie w czwartek dam jescze znac jak na rehabilitacji

kasiek79

alawpr napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

żabka napisał(a):

zdjęli zdjęli i pozwolili normalnie chodzić 🙂

zabka

kasiek79 napisał(a):

JAk przyszłą było ponad 30 osób Ja miałam to szczęście ze .................... weszłam 4 od końca Niexle co... 4 godziny czekania. I wiecie chyba to ze pod koniec roku nie robią zdjeć to prawda (ale jakas paranoja) bo praktycznie nikt nie miał skierowania na rtg). Jak weszłąm ( z jedną kulą jak z laską trzymaną) to orto od progu .... a bez kul proszę.. więc ja z usmiechem na twarzy podniosłąm ją i mówię. a porszę........... i pieknie pomaszerowaałam. Powiedział no ok super. ale żeby ta jedną trzymała bo po zdjęciu gipsu sie przyda i wysłąłą mnie na zdjecie gipsiora. Wróciłą do niego spytac o wytyczn ei jakąs rehabilitację. hehe smiech Rehabilitacja mi narazie w ogóle nie jest potrzebna........... Zdjecie rtg też nie bo w rekach jest idealnie. No i co.. kazał chodzić jak najwiecej moczyć w wodzie pływac jeździć na roewrku itp. Pozwolił pierwsze dni z dwie kulami chodzić ale też powiedział zę on wolałaby żebym chodziła z jedną a niedługo bez oczywiscie na ile pozwoli mi ból stawu skokowego bo powiedział ze to teraz mój najwiekszy problem. Pokazał ja na początek chodzić i ..... kazał sie przejsc z jedną kula....... szok...... ale wiecie ze poszął i etraz staram sie z jedna chodzić. Spytałą co z jazda samochodem Powierział ze jak tlyko staw wróci do sparwności jako takiej to moge jeździć bez problemu. A do niego no dobra ale ile moge obciazać?? a on ile fabrykja da. Mogę obciazać na maksa....... powiedział ze etraz obciaząnie będzie mi dyktował staw skokowy. No i miał rację bo obciazam tyle na ile ten staw mi pomaga bo jak mocniej to kurde starszliwie boli. Ruszam już nim jakies kilak stopni. No i co na koniec pwoiedział ze chodzenie jest najlepszym lekarstwem i jak najszybciej mam odrzucić kule i smama chodzić. A na kontrol za 3 tyg 29 grudnia................. Spytam co z powrotem do pracy on powiedział że za 3 tygodnie będzie mógł cos wiecej pwoeidzieć i wszystko isę wyjaśni.
Tak wiec jest super. Nie mam tego cholernego gipsu............... i moge zacząc ćwiczyć. Do sportowych nie jade bo mam kilak dni zobaczyc jak mi się chodzi i jak staw będzie cały czas sztywny to mam wtedy przyjechać. W czawartek ide po znajomości na rehabilitację na 12.20 Rehabilitanci zobacza co zrobić z moja nogą a w nastepnym tygodniu ide prywatnie do lekarza rehabilitacji.A sportowi powiedzieli ze jak będe wychodziła wieczorem na iasto tzn jak będzie ciemno i niebezpiecznie to mam zakładać ortezę.Tak dla bezpieczeństwa i maksymalnego obciazania dopóki nie będe maksymalnie obciazała bez ortezy.
Ot i tyle. Nie wiem jak ja to cholerstwo rozruszam ale......... ejstem happy bo czuję że to juz końcóweczka. Chodze z jedna kulą..... na podwórko bęe narazie brała dwie ale teraz smigam z jedną i................ gdyby nie ból stawu to bym .poszła.......... bez nich.............
No to tyle u mnie w czwartek dam jescze znac jak na rehabilitacji

Witamy i cacanie jest!! A teraz to już masz z góreczki ale na rehabilitację to radzę Ci iść,nie zaszkodzi a pomoże na na pewno! TZreba to oblać .🙂
alawpr
Kaśkaaaa jak ja ci zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!
kasiek79

alawpr napisał(a):

ALUŚ nie masz czego ty tez juz od poniedziałku będziesz bez pancerza.......... Ja samamnie chce wierzyć że jestem juz na końcu drogi. Wiem ze staw skokowy będzie ciezko rozruszaća le........ jak już chodze zjedna kula to super i to do tego bez gipsu

alawpr
Kasia jak noga wygląda? Jak wygladało zdejmowanie gipsu? Czy znowu ci noge pocharatali?
kasiek79
ŻABKA a no trza oblać..... 🙂
zabka

alawpr napisał(a):

Alawpr,już niedługo i Tobie słoneczko zaświeci i będziemy się radować i weselić!!🙂