Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 41 z 977

agula
dawno Cię nie było - choć napijesz sie z nami
Krzysiek

Polanka napisał(a):

maczek napisał(a):

agula napisał(a):

a masz wino?wpadne na lampeczkę

Aga, ja mam likier Bailey's Coffee = pycha! wpadaj 🙂

nie lubie wina, glowa potem boli, ale zapraszam na co chcecie

zalezy ile sie wypije 😉

anita
a witam witam:) wesoło tu:)
Polanka
jeju , oni nic nie kumaja
agula

Polanka napisał(a):

powiedz ze wplaw... żart, ale teraz mi kumpela napisala ze jak nie mam czego sie lapac to lape sie was. No gleba calkowita( oczywiscie ona , a nie wy). Zazdrosc cczy olewanie chorej?

Polanka łap sie śmiało ... a tamta niech myka

anita
tez sobie musze bana na forum założyć, bo bez was wytrzymac nie moge:)
Polanka
tzn ci nie-polamani, to co pijemy?
anita

agula napisał(a):

Polanka napisał(a):

powiedz ze wplaw... żart, ale teraz mi kumpela napisala ze jak nie mam czego sie lapac to lape sie was. No gleba calkowita( oczywiscie ona , a nie wy). Zazdrosc cczy olewanie chorej?

🙂 my im jeszcze pokażemy, ze można nawiazać zajebiste znajomosci nawet w takich warunkach:) niech sama załuje ze sobie giry nie złamała:P

korel
cze, czy ktos z Was był juz wzywany na komisje ZUS, ja mam jutro. Czy musze sie łądnie ubrac i jakoś do tegpo przygotować. czuje się jak przed maturą
anita
korel a skłądałes do ZUS jakies papiery juz??Mnie jeszcze tam nie wzywali a chyba powinni;/
Polanka

anita napisał(a):

agula napisał(a):

Polanka napisał(a):

🙂 my im jeszcze pokażemy, ze można nawiazać zajebiste znajomosci nawet w takich warunkach:) niech sama załuje ze sobie giry nie złamała:P

A zebyscie wiedzieli, jest na nizszym szczeblu poznania doznan swiata, my na wyzszym, no i mamy siebie

agula
hi Korel - koniecznie weź ustawę - weź ich z zaskoczenia
korel
Nie, ale moja fabryka skladała, żeby mi zapłacili kasę (zasiłek chorobowy). A poza tym lekarze chyba w kopii wysyłaja zwolenienia lekarskie do ZUS. Dostałem wezwanie na jutro. Czy wiecie o co pytają ?
Polanka
a o co chodzi z Korelem? Bo nie jastem na biezaco
Krzysiek

anita napisał(a):

tez sobie musze bana na forum założyć, bo bez was wytrzymac nie moge:)

juz raz mialas 😉

Polanka
Zasilek czyli co? 100%chorobowego, czy cos jeszcaae innego?
anita
Ciekawe dlaczego ja nie dostałam wezwania
korel

Polanka napisał(a):

Ja tez Polanka, wpadłem tu na chwile, a wszyscy ululani, ja zresztą też, dlatego wróciłem tak późno i kalwiatura mi sie plącze

Krzysiek

korel napisał(a):

cze, czy ktos z Was był juz wzywany na komisje ZUS, ja mam jutro. Czy musze sie łądnie ubrac i jakoś do tegpo przygotować. czuje się jak przed maturą

ladnie nie musisz sie ubierac, przynajmniej ja nie bylem 😉 i wez ze soba wszystkie dokumenty leczenia jakie masz, rentgeny, itp... i mow prawde 🙂

Polanka

korel napisał(a):

Polanka napisał(a):

Ja tez Polanka, wpadłem tu na chwile, a wszyscy ululani, ja zresztą też, dlatego wróciłem tak późno i kalwiatura mi sie plącze

Czyli kazdy pisze niewiadomo co. Hihi A co z tym ZUSem?

korel
ZUS czasem wzywa sobie gości (i kobitki) jesli maja długie zwolnienia, szczególnie jesli podejrzewa że klient jednak pracuje a nie kuruje się. Chciałbym pracować. A oddzielna sprawa jest kto fizycznie wypłaca zasiłek, w fabrykach do 20 osób ZUS, powyżej fabryka (w imieniu ZUSu), czy tak Agula ?
anita
i co oni niby na tej komisji mają orzec?
anita
no to mi wypłaca fabryka...ale teraz po pół roku lekarz kazał mi przyjsc z zaświadczeniem Z-3 , napisze mi jeszcze niezdolność do pracy i wtedy mam to zaniesc do ZUS
korel
Ponoc orzekają czy rzeczywiście należy mi sie zasiłek, czy rzeczywiście jestem chory, mam im pokazac dokumentację medyczną. Jak im zaraz sieknę moim odłamem ..
Polanka

korel napisał(a):

ZUS czasem wzywa sobie gości (i kobitki) jesli maja długie zwolnienia, szczególnie jesli podejrzewa że klient jednak pracuje a nie kuruje się. Chciałbym pracować. A oddzielna sprawa jest kto fizycznie wypłaca zasiłek, w fabrykach do 20 osób ZUS, powyżej fabryka (w imieniu ZUSu), czy tak Agula ?

Z tego co pamietam to nie wazne ile osob jest zatrudnionych, tyle ze po bodajze 30 dniach(czy cos kolo tego) wyplaca L4 juz ZUS, a wczesniej pracodawca

agula
tylko nie w oko Korel
anita
ale chyba pracodawca w imieniu ZUS bo na przelewach mam swoja firme i tytuł :wypłata:)
Krzysiek

korel napisał(a):

A nie jest tak, ze za pierwsze 35 dni placi pracodawca a za reszte placi ZUS?? Chyba tak jest w ustawie o ile pamietam...

Polanka
bo po leczeniu polrocznym jest mozliwosc chorowanie na rente
agula

korel napisał(a):

nie cierpie ubezpieczeń wrrr