kamilutek77 napisał(a):
Dzięki za takie miłe powitanie 🙂 Normalnie w końcu czuję się jak w domu, bo kto zrozumie połamańca jak nie inny połamaniec 🙂
Posłucham Waszych rad i jednak będę trochę obciążała nóżkę 🙂 , jak dłużej będę skakać to wykończę sobie drugą nogę (już mi się chyba coś wytarło w kolanie bo mi skrzypi i nadgarstki mi wysiadają) ale mój cudny doktorek powiedział, że to później będzie się leczyć 🙂 Dowcipniś!
Ja podejrzewam te bóle w szczelinkach to chyba jednak na zmianę pogody, mi też wczoraj noga dawała popalić z wieczora, a dzisiaj już coś się chmurzy i pewnie popada.
A mój szczęśliwy dzień to 15.02.2008 ok.7:50, już prawie w pracy byłam, zabrakło mi z 200 metrów 🙁
Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 52 z 977
kamilutek77 napisał(a):
Dzięki za takie miłe powitanie 🙂 Normalnie w końcu czuję się jak w domu, bo kto zrozumie połamańca jak nie inny połamaniec 🙂
Posłucham Waszych rad i jednak będę trochę obciążała nóżkę 🙂 , jak dłużej będę skakać to wykończę sobie drugą nogę (już mi się chyba coś wytarło w kolanie bo mi skrzypi i nadgarstki mi wysiadają) ale mój cudny doktorek powiedział, że to później będzie się leczyć 🙂 Dowcipniś!
Ja podejrzewam te bóle w szczelinkach to chyba jednak na zmianę pogody, mi też wczoraj noga dawała popalić z wieczora, a dzisiaj już coś się chmurzy i pewnie popada.
A mój szczęśliwy dzień to 15.02.2008 ok.7:50, już prawie w pracy byłam, zabrakło mi z 200 metrów 🙁
a słyszeliście, że w tym roku (tzn. tej zimy) w samym Zakopcu padł rekord zużutego gipsu, którego 5 ton zagipsowali na narciarzach?!
Kiepskie warunki, fatalny śnieg, ale przede wszystkim pech temu wszystkiemu winny...
P.S. Pooglądałam nas wszystkich na n-k. Zaprosiłam Was do grona moich znajomków - człowiek sobie jeszcze bliższy, jak widzi kto tam się kryje pod tutejszym id.
Korel, jak widać, mamy największe życiowe doświadczenie 😉
korel napisał(a):
Widać że luty 2008 zebrał niezłe żniwo
A żeby chociaż porządna zima była! To tak bez śniegu się połamać 😉
maczek napisał(a):
A ja tylko raz w zyciu jezdzilem na nartach.... hmm... jakies 18 lat temu 🙂
A ja nigdy nie jezdziłem. Zawsze bałem się że połamę nogi. No i co... połamałem bez nart... 😠
pgb1979 napisał(a):
maczek napisał(a):
A ja tylko raz w zyciu jezdzilem na nartach.... hmm... jakies 18 lat temu 🙂
A ja nigdy nie jezdziłem. Zawsze bałem się że połamę nogi. No i co... połamałem bez nart... 😠
to ilu jest tu z nas połamańcównarciarzy, a ilu połamańców nie-narciarzy?
maczek napisał(a):
Jak chcecie umiescic gdzies zdjecia to wyslijcie je do mnie - maczek (at) maczek.net, wrzuce na swoja stronke i zapodam tutaj linka... moge nawet zrobic mala galerie naszych rentgenow 🙂
robicie galerię zdjęć...? dobre... 😉
krissu napisał(a):
maczek napisał(a):
Jak chcecie umiescic gdzies zdjecia to wyslijcie je do mnie - maczek (at) maczek.net, wrzuce na swoja stronke i zapodam tutaj linka... moge nawet zrobic mala galerie naszych rentgenow 🙂
robicie galerię zdjęć...? dobre... 😉
No patrzymy kto sie lepiej POŁamał hehehe
witajcie wszyscy, witaj Kamila
niedawno było to profesjonalne, smętne i głuche forum ...
ostatnio nabrało takiego tempa, że dzień dwa przerwy w czytaniu i juz nie nadążysz... 😉
a tak bardziej serio to się zrobiła niezła baza informacji o rekonwalescencji połamańców...
niejeden 'specjalista' mógłby się z tych dyskusji sporo dowiedzieć
a swoja drogą czego oni się ucza w szkołach ... ?
pozdrawiam
Krzysiek
lisiu napisał(a):
ja na nartach ...
krissu napisał(a):
lisiu napisał(a):
ja na nartach ...
czytaj wyzej..... nie kazdy wymienił ja jeszcze raz prosta droga nie kontrolowany poslizg i ups.....wieloodlamowe zlamanie kosci podudzia....plus gwóżdz śród szpikowy i dwie śrubki/../
pol27 napisał(a):
krissu napisał(a):
lisiu napisał(a):
ja na nartach ...
czytaj wyzej..... nie kazdy wymienił ja jeszcze raz prosta droga nie kontrolowany poslizg i ups.....wieloodlamowe zlamanie kosci podudzia....plus gwóżdz śród szpikowy i dwie śrubki/../
Dostałem GRatis/./.../
pol27 napisał(a):
No patrzymy kto sie lepiej POŁamał hehehekrissu napisał(a):
robicie galerię zdjęć...? dobre... 😉maczek napisał(a):
dorzucę się jak będzie gdzie 😉
życzcie mi powodzenia. Jade do szpitala - przedłużyć zwolnienie, i może się uda, że mnie dziś zoperują(??) Oby. Chętnie pozbyłabym się trochę tego żelastwa 🙂
Pozdrawiam Wszyyyystkich 🙂
kamilutek77 napisał(a):
życzcie mi powodzenia. Jade do szpitala - przedłużyć zwolnienie, i może się uda, że mnie dziś zoperują(??) Oby. Chętnie pozbyłabym się trochę tego żelastwa 🙂
kamilutek77 napisał(a):
pol27 napisał(a):
.....Nawet mi nie powiedzial czy mam brac jeszcze zastrzyki ale mam tylko 10 sztuk to wezme do konca...
mi wloski lekarz powiedział, ze mam brac zastrzyki (clexane choc we Wloszech oni maja coś swojego...) "dopóki nie zaczniesz chodzić bez lasek..." u mnie to były 2 m-ce
krissu napisał(a):
mi wloski lekarz powiedział, ze mam brac zastrzyki (clexane choc we Wloszech oni maja coś swojego...) "dopóki nie zaczniesz chodzić bez lasek..." u mnie to były 2 m-cepol27 napisał(a):
.....Nawet mi nie powiedzial czy mam brac jeszcze zastrzyki ale mam tylko 10 sztuk to wezme do konca...
Kamila, trzymam kciuki za Ciebie! Wy trzymajcie za mnie jutro 😉
kamilutek77 napisał(a):
pol27 napisał(a):
PORADZCIE MI JAKIE MAM ROBIC CWICZENIA ABY ZACZAC ZGINAC KOLANO.bO MAM ZALECONE ABY ROZRUSZAC KOLANO I NIE WIEM CZY DOBRZE ROBIE RUSZAJAC KOLANEM PRUBUJAC ZGINAC KILKA RAZY DZIENNIE>>>>?????
Jak trafię do rehabilitanta będę mądrzejsza, więc... trzymaj za mnie kciuki, żeby jutro mi zdjęli pończoszkę" 🙂
Witam, Trenuje taniec i akrobatyke. 3 dni temu niefortunnie upadlam z salta i lekarz powiedzial:"zlamanie trzonu kosci strzalkowej" W szpitalu zalozyli mi gips powiedzieli ze na 3 tyg. W dodatku uslyszalam tez ze to jest kosc na ktorej opieraja sie miesnie a czlowiek chodzi na tej drugiej. Z poczatku jak chodzilam tylko do wc to bolala mnie noga przy kazdym kroku. Teraz wogole nie odczuwam bolu jak chodze( chodze o 2 kulach)
Moje pytanie brzmi: Czy to mozliwe zeby kosci zrosla sie po 3 tyg tylko w gipsie, czy nie potrzebuje niczego wiecej? Zalezy mi na odzyskaniu jak najlepszej sprawnosc ze wzgledu na sposob w jaki spedzam wolny czas czyli taniec....