Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 656 z 977

alawpr

pol27 napisał(a):

Oj ilu połamancow przybyło a ilu juz pzreszlo swoje ja obecnie pracuje z lekkim i srednim bolem nozki i czekam na komisje z zusu o odszkodowananie Pozdrawiam

Halo POL27 , jak miło poczytac starego połamańca.. Zagladaj do nas cześciej. Pozdrawiam!

Aurora
Coś Edziag cicho siedzi. Ciekawe co u niej?
alawpr
Edziag napawa sie wolnością!!
alawpr
Malgo85 na to wyglada ,że było więcej strachu z tym basenem. Pluskaj sie kobieto ile wlezie jak nózi ta terapia sie podoba.
Aurora

A ja na stronie 328 naszego forum znalazłam galerię zdjęć "starych" Połamańców i fotki przyrządów do ćwiczeń:

link zewnętrzny zablokowany

Aurora
Może Jasmar się dzisiaj odezwie a i Połamana Kaśka powinna niedługo ze swych wojaży powrócić.
alawpr

Aurora napisał(a):

A ja na stronie 328 naszego forum znalazłam galerię zdjęć "starych" połamańców i fotki przyrządów do ćwiczeń:
link zewnętrzny zablokowany

Fajna strona! Bardzo podobał mi sie sprzęt.
alawpr

Aurora napisał(a):

Może Jasmar się dzisiaj odezwie a i Połamana Kaśka powinna niedługo ze swych wojaży powrócić.

Obie zabalowały-bardzo skrajnie. Mam nadzieję że Jasmar puszczą dzis do domu. A Połamana Kaska niech wygrzewa sie jak najdłużej na słoneczku i niech go troszke nam przywiezie.

Aurora
Alawpr, Ty następna w kolejce do kontroli.
Do**ta

Witam. Ja co prawda z wizyty kontrolnej wróciłam już o 12.00 ale dopiero teraz dostałam się do kompa.

Dobra passa trwa - lekarz obejrzał rtg i orzekł, że "zrosło się".

Następny raz mam przyjść w połowie grudnia i wtedy wypiszą mi zaświadczenia dla medycyny pracy i dla pzu.

Co za ulga po 9 miesiącach i 10 dniach stresów i załamań.

Od jutra zaczynam dojazdy do sanatorium.

Po dzisiejszych dobrych wiadomościach na pewno będą kolejne-następna Alawpr.

Wszystkim połamańcom życzę co najmniej takiej radości, która dziś mnie spotkała po werdykcie lekarza.

alawpr

Aurora napisał(a):

Alawpr, Ty następna w kolejce do kontroli.

Nawet nie wiesz jakie mam DELIRIUM !! Bardzo bym chciała usłyszec ,że komórki zadziałały. Za 5 dni bedę miała dni prawdy.I mam nadzieje ,że nie będę tą która przyniesie złe wieści i fala dobrych wiadaomości na mnie sie rozpierniczy ;-(

Aurora

Dota napisał(a):

Witam. Ja co prawda z wizyty kontrolnej wróciłam już o 12.00 ale dopiero teraz dostałam się do kompa.
Następny raz mam przyjść w połowie grudnia i wtedy wypiszą mi zaświadczenia dla medycyny pracy i dla pzu.
Wszystkim połamańcom życzę co najmniej takiej radości, która dziś mnie spotkała po werdykcie lekarza.

Wspaniałe wieści! A po sanatorium to już w ogóle będziesz "nówka sztuka"!
alawpr
Dota GRATULACJE.Hip ,hip ,hura!!!!!!!! Ja następna na warsztat!!!
Do**ta

witch napisał(a):

9;53 - Dota ruszyła po kolejne dobre wieści. Niech moc i nasze dobre myśli będą z Tobą 🙂

Dzięki serdeczne za mentalne wsparcie.

Do**ta

alawpr napisał(a):

Dzięki serdeczne. Ala ty popłyniesz na fali sukcesu i za tydzień dowiemy się kolejnego super newsa.

Do**ta

Aurora napisał(a):

Dota napisał(a):

Wspaniałe wieści! A po sanatorium to już w ogóle będziesz "nówka sztuka"!
Taa, sanatorium to będzie juz sam relaks. Bez dotychczasowego stresu.
alawpr

Dota napisał(a):

alawpr napisał(a):

Dzięki serdeczne. Ala ty popłyniesz na fali sukcesu i za tydzień dowiemy się kolejnego super newsa.

Dziekuje,dziekuje 🙂

alawpr
Dota ,sanatorium bardzo dużo ci da. Nózke pieknie rozcwiczysz i będziesz przebywac miedzy ludzmi. Wszystko razem da rewelacyjne efekty, no i juz nie musisz martwic sie o zrost. Wszystko juz najgorsze za tobą.
witch

No Kochani lody dla wszystkich a dla tych bardziej zrośniętych po lampce wina bądź piwa (kto co woli) - mamy tyle radosnych wieści, że możemy dziś poszaleć. Od dłuższego czasu jakoś nam się wszystkim układa i oby jak najdłużej. Aż się żyć chce czytając takie wiadomości 🙂

Gratuluję dotychczasowym szczęśliwcom i trzymam kciuki na następnych.

Mamy dobrą passę 🙂

witch
Może w Lotka zaczniemy grać z takim szczęściem ????
witch

alawpr napisał(a):

Dota ,sanatorium bardzo dużo ci da. Nózke pieknie rozcwiczysz i będziesz przebywac miedzy ludzmi. Wszystko razem da rewelacyjne efekty, no i juz nie musisz martwic sie o zrost. Wszystko juz najgorsze za tobą.

Co najgorsze jest już za wszystkimi nami !!!! Każdy z nas etap bólu w każdym wydaniu: fizycznym, psychicznym ma za sobą. Teraz już same przyjemności przed nami !

LillaKorn

alawpr napisał(a):

Lilla jak masaże?

Dzisiaj kolejny nr 4 o 18.00!

LillaKorn

denoviro napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

denoviro napisał(a):

Witam po długiej przerwie jestem o dwie śróbki lżejszy i po podaniu czynnika zrostu , chodzę bez problemu , życze wam szybkich zrostów.

Hej! Pozdrówki! To nowy lekarz Cię tak naprawił?

Nie odbyło się to w szpitalu u tych samych co mnie składali tyle że czynnik zrostu w/g tego lekarza u którego byłem prywatnie powinno się to odbyć w czerwcu czyli 4m-ce później mi podano , ale lepiej późno niż wcale.

Dobrze, że w końcu ktoś zechciał Ci sensownie pomóc! trzymam kciuki za TSUNAMI Twojej ożywczej kostniny!

LillaKorn

Albwik napisał(a):

Siemka wsystkim. Właśnie wróciłem z kontroli i mam newsy. Mam chodzić z 1 kulą i obciążać do 25kg, czli 50% masy ciała. Lekarz mówił, że wszystko ładnie i nawet chciał wyciągać żelastwo niedługo, ale po RTG powiedział, że za 6 tygodni mam przyjść na kontrole i wtedy się zobaczy, bo po jedej stronie mam zrośniętą kość, a po drugiej nie do końca. Powiedział, że to normalne, bo kości siebie nie dotykają i musi to troche potrwać. Ale wszystko gra i powiedział, że to typowe dla tego typu złamania 🙂

Albwik pozdrówki. Poruszanie się z jedną kulą to już prawie normalnośc!

LillaKorn

riviolla napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

więc dobra fala dalej trwa hura

Nie wiem czy to zasługa dobrej fali ale... dziś juz drugi raz podbiegłam do autobusu! 🙂 (tak naprawdę "podtruchtałam") W kontekście pogody umiejętność bezcenna 😉

Riviolla od truchtu do biegu już nie daleko. Zazdroszczę! Połamałyśmy się prawie w tym samym czasie......

LillaKorn
Dota pokonałaś kolejny długi krok do zdrowia! Pozwolili Ci chodzić bez pomocników?
LillaKorn
Pol27 żółwik! Ja się jeszcze bujam ze zrostem ale zaciskam zęby i pracuję!
Do**ta

LillaKorn napisał(a):

Dota pokonałaś kolejny długi krok do zdrowia! Pozwolili Ci chodzić bez pomocników?

Po domu bez pomocy a na zewnątrz z 1.
Pokonuję pieszo duże odległości i podróżuję komunikacją miejską więc to ma sens (ale do czasu).
Dziwna sprawa z tym moim zrostem, dwa miesiące temu był marny i słabiutki a teraz jest mocny. Nawet kostnina tworzy się na ostatnią chwilę.
Do**ta

Dota napisał(a):

25.10.2009r Alawpr
26.10.2009r Marchewka i Aurora
27.10.2009r Kasiek79
29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.
05.11.2009r Edziag i Raptor
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn

Sztafeta biegnie dalej, pałeczka przekazana.
witch

Dota napisał(a):

Dota napisał(a):

25.10.2009r Alawpr
26.10.2009r Marchewka i Aurora
27.10.2009r Kasiek79
29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.
05.11.2009r Edziag i Raptor
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn

Sztafeta biegnie dalej, pałeczka przekazana.
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej 🙂