witch napisał(a):
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej 🙂Dota napisał(a):
Sztafeta biegnie dalej, pałeczka przekazana.Dota napisał(a):
25.10.2009r Alawpr
26.10.2009r Marchewka i Aurora
27.10.2009r Kasiek79
29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.
05.11.2009r Edziag i Raptor
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 657 z 977
alawpr napisał(a):
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Sztafeta biegnie dalej, pałeczka przekazana.
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej 🙂
Pobieram w niedzielę, lecz najpierw ją sobie przykleję kropelką 😉 , bo zadrzec z Witch to nie żarty 😉)
Ala nie popsuj nam reputacji.
Dota napisał(a):
Egzamin ze zrostu zaliczyli i przeszli kolejny etap: a., Aga-ka16, Eliska, DE-MODE, Albwik i ja.alawpr napisał(a):
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej 🙂
Pobieram w niedzielę, lecz najpierw ją sobie przykleję kropelką 😉 , bo zadrzec z Witch to nie żarty 😉)
witch napisał(a):
Dziś nie noga a głowa daje się we znaki. Szlag by trafił taką pogodę 🙁
Walnij ją czymś,może przejdzie!?
Albwik napisał(a):
Siemka wsystkim. Właśnie wróciłem z kontroli i mam newsy. Mam chodzić z 1 kulą i obciążać do 25kg, czli 50% masy ciała. Lekarz mówił, że wszystko ładnie i nawet chciał wyciągać żelastwo niedługo, ale po RTG powiedział, że za 6 tygodni mam przyjść na kontrole i wtedy się zobaczy, bo po jedej stronie mam zrośniętą kość, a po drugiej nie do końca. Powiedział, że to normalne, bo kości siebie nie dotykają i musi to troche potrwać. Ale wszystko gra i powiedział, że to typowe dla tego typu złamania 🙂
bardzo szybko dochodzisz do normalności a tu każdy o tym marzy..
a powiedz mi czy ty cwiczysz nóżke?? jak tak to jakie cwiczenia wykonujesz?? i bierzesz jakies tabletki???
alawpr napisał(a):
witch napisał(a):
Pogodę czy głowę mam walnąć ?
Aurora napisał(a):
Fajnie, a jak pokonałaś przeszkody w postaci mokrych płytek, itp? Ciężko było, czy więcej strachu niż to warte?malgo85 napisał(a):
witajcie kochani!!
dzis w koncu wybrałam sie na basen i było super!!!!
ten kto nie ma gipsu to niech odrazu tam smiga!!
siedziałam sobie w wodzie rusząłam ładnie nóżką do góry i na dół w boki troszke se popływałam a na sam koniec jacuzzi 😉
alez wygoda.. bede tam napewno zaglądac bardzo czesto bo czuje ze mojej nóżce to sie spodobało 🙂
dota i albwik ciekawe jakie dzis wiesci nam tu przyniesiecie.. oby było wszystko ok.. moze juz nawet jestescie po?.. odrazu nam tu zdawac relacje prosze.
wcale nie jest tak slizgo ale trzeba naprawde wolniutko isc..
do basenu ładnie weszłam po schódkach podparta o koleżanke z jednej str. a z drugiej o porecz przy wychodzeniu to ładnie pupką sie podparłam o sciane podskoczyłam i juz byłam do góry wiecie jak nie?
Dota napisał(a):
Witam. Ja co prawda z wizyty kontrolnej wróciłam już o 12.00 ale dopiero teraz dostałam się do kompa.
Dobra passa trwa - lekarz obejrzał rtg i orzekł, że "zrosło się".
Następny raz mam przyjść w połowie grudnia i wtedy wypiszą mi zaświadczenia dla medycyny pracy i dla pzu.
Co za ulga po 9 miesiącach i 10 dniach stresów i załamań.
Od jutra zaczynam dojazdy do sanatorium.
Po dzisiejszych dobrych wiadomościach na pewno będą kolejne-następna Alawpr.
Wszystkim połamańcom życzę co najmniej takiej radości, która dziś mnie spotkała po werdykcie lekarza.
gratuluje!!!!
witch napisał(a):
alawpr napisał(a):
witch napisał(a):
Pogodę czy głowę mam walnąć ?
Głowy szkoda bo fajna, sieknij pogodę! A głowe ewentualnie załatw tableteczka 😉)
alawpr napisał(a):
Dzis dzielnie postanowilam ogarnąc kuchnię . Sa miejsca gdzie,, męskie nasienia ''nie widzą kurzu i brudu. Usapałam sie jak foka,umordowałam i upociłam i doszłam do wniosku ,że to walę i mam w nosie. Już mi nie przeszkadza. Opuściłam to miejsce zwane dalej kuchnią i juz wszystko mi sie podoba.
Uuuuu kochana kuchnia to taki przybytek, w którym można spędzić całe życie a ona wciąż woła o pomoc!
Aurora napisał(a):
A ja na stronie 328 naszego forum znalazłam galerię zdjęć "starych" Połamańców i fotki przyrządów do ćwiczeń:
link zewnętrzny zablokowany
alawpr napisał(a):
Już siedzę w kącie spocona ,.Dota napisał(a):
Egzamin ze zrostu zaliczyli i przeszli kolejny etap: a., Aga-ka16, Eliska, DE-MODE, Albwik i ja.alawpr napisał(a):
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
no widze że same dobre wieści SUPER
Ja dzieciaki juz położyłą i mam chwile odpoczynku
Albwik napisał(a):
malago ćwiczę. Napinam mięsień czworogłowy i jak siedzę to podnoszę nogę i do tego chodzę i obciążam nogę. Lekarz powiedział, że ładnie ją wyrobiłem tylko druty teraz blokują i niedługo trzeba je usunąć. Jeszcze stopa mnie boli, bo dziś 2 razy się o buty w przedpokoju zahaczyłem. Już prawie całą obciążam, lekko na kuli się podtrzymuje i nic nie boli (tylko ta stopa) 🙂 Wszystko super, tylko z jedną kulą niewygodnie się chodzi, ale kilka dni praktyki i będzie Ok.
moze wklepisz fotki rtg???? jestem ciekawa jak u ciebie to wygląda..
Albwik napisał(a):
Ajjj te polskie szpitale... Z 2h czekałem na wypis na rtg, potem 30 min na samą fotkę i dopiero do lekarza.
Mnie cała wyprawa do szpitala, wizyta kontrolna i powrót zajęły 2 godz. i 10 min. - dobry czas.
ale się rozpisujecie, ja mam malo czasu w tym przedoperacyjnym tygodniu, staram się nażyć na zapas
a tu same dobre wieści! bardzo się cieszę zrośnięci i gratuluję! super że wasza męka się kończy i będziecie tu wstępować gościnnie 😉
malgo85 napisał(a):
szłam bardzo powolutku skupiona maxmalnie.. byscie mnie widziały w tej akcji hihi..Aurora napisał(a):
Fajnie, a jak pokonałaś przeszkody w postaci mokrych płytek, itp? Ciężko było, czy więcej strachu niż to warte?malgo85 napisał(a):
witajcie kochani!!
dzis w koncu wybrałam sie na basen i było super!!!!
ten kto nie ma gipsu to niech odrazu tam smiga!!
siedziałam sobie w wodzie rusząłam ładnie nóżką do góry i na dół w boki troszke se popływałam a na sam koniec jacuzzi 😉
alez wygoda.. bede tam napewno zaglądac bardzo czesto bo czuje ze mojej nóżce to sie spodobało 🙂
dota i albwik ciekawe jakie dzis wiesci nam tu przyniesiecie.. oby było wszystko ok.. moze juz nawet jestescie po?.. odrazu nam tu zdawac relacje prosze.
wcale nie jest tak slizgo ale trzeba naprawde wolniutko isc..
do basenu ładnie weszłam po schódkach podparta o koleżanke z jednej str. a z drugiej o porecz przy wychodzeniu to ładnie pupką sie podparłam o sciane podskoczyłam i juz byłam do góry wiecie jak nie?
Albwik napisał(a):
malago ćwiczę. Napinam mięsień czworogłowy i jak siedzę to podnoszę nogę i do tego chodzę i obciążam nogę. Lekarz powiedział, że ładnie ją wyrobiłem tylko druty teraz blokują i niedługo trzeba je usunąć. Jeszcze stopa mnie boli, bo dziś 2 razy się o buty w przedpokoju zahaczyłem. Już prawie całą obciążam, lekko na kuli się podtrzymuje i nic nie boli (tylko ta stopa) 🙂 Wszystko super, tylko z jedną kulą niewygodnie się chodzi, ale kilka dni praktyki i będzie Ok.
Dokładnie. Tylko praktyka. Ja nie mogłem ruszyc o tej jednej kuli, a po kilku dniach nie bardzo wiem, gdzie leży ta druga. Gdzieś ją oparłem w kącie jakimś i tam zarasta pajęczyną. U Ciebie Albwik pójdzie to piorunem, bo młodziak jesteś. Powodzenia.
alawpr napisał(a):
Hej Dobrodzieju,co u ciebie?
Chyba dobrze... Czytuję was nieregularnie, ale widzę same dobre wieści. Wszyscy zdrowiejemy. Za chwilę wątek wypełnią nowi połamańcy, bo śnieg spadnie i na narty pojadą, głuptasy, a my będziemy się mądrowac i udzielac porad. Fajnie będzie.