Dota napisał(a):
a. napisał(a):
Też Wam wystaje żelastwo przez skórę?
Główka od śruby przy wewnętrznej kostce wystaje tak mocno, że przez skórę mogłabym ją palcami "wykręcić".
jak jak się uprę to policzę ile gdzie jest 😉
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 717 z 977
Dota napisał(a):
a. napisał(a):
Też Wam wystaje żelastwo przez skórę?
Główka od śruby przy wewnętrznej kostce wystaje tak mocno, że przez skórę mogłabym ją palcami "wykręcić".
jak jak się uprę to policzę ile gdzie jest 😉
WITKA
ja juz po śniadanku. Z dnia na dzień nózka bardziej spuchnięta no i..... mam tak samo jak niektózy ze rano znowu sztywne kolanko i trzeba je rozćwiczyć. Chciałą dizisja iśc do córy na zajecia otwarte do przedszkola apotem z dzieciakami na zajęcia akrobatyczno-gimnastyczne ale nie wiem jak to będzie. W koncu plus dwupoziomowego mieszkania. Ćwicze wchodzenie i schodzenie w domu Bo kurde mieszkam na ostatnim pietrez i narazie to największa przeszkoda. Hehe gdybym mieszkała na parterze ( w poprzednim mieszkaniu tak mieszkałam) to juz bym była na podwórku. Dzisiaj kryzys zakwasowy ale fajnie fajnie niech mięśnie ćwiczą i bolą.
Czy któras jeździła rowerkiem w krótkim gipsie?????
Polamana Kaska napisał(a):
Tak myślałam, że u Ciebie wszystko wrócilo do normy, zawsze byłaś dzielna i szłaś do przodu. Chodzisz na rehabilitację, czy sama starasz się uprawiać jakieś sporty?
U mnie faktycznie gładko, a jak mniej, to nie narzekam. Ostatnio lekarz stwierdził, że miałam bardzo dużo szczęścia. Nie wiem, co miał na myśli, ale jeśli mówimy o szczęściu, to z pewnością miałam je, gdyż trafiłam na świetnych fachowców w Austrii, którzy pięknie i równiutko złożyłi kości. A zrosło się ekspresowo (3,5 -4 miesiące), szybko odrzuciłam kule, cały czas ćwiczyłam i ćwiczę ostro. A teraz czekam na śnieg, żeby pognać na biegówki. 🙂
kasiek79 napisał(a):
Ja jeździłam na rehabilitacji. Tam był taki rowerek w którym sobie ustawiasz procentowo siłę. Chyba 40% to było największe obciążenie, a mi kazali jeździć na tym 6% na początku (czyli tym najsłabszym), ale to dopiero w drugim turnusie rehabilitacji i jak miałam bardzo spuchniętą nogę to właściwie nic mi nie pozwalali robić, jedynie zabiegi, szczególnie krio. Skoro jest obrzęk tzn, że utrzymuje się stan zapalny, to może odpuść sobie na razie.. Twoja nóżka i tak już dostatecznie dostała w.... kość!
ojacie napisał(a):
Ja jeździłam na rehabilitacji. Tam był taki rowerek w którym sobie ustawiasz procentowo siłę. Chyba 40% to było największe obciążenie, a mi kazali jeździć na tym 6% na początku (czyli tym najsłabszym), ale to dopiero w drugim turnusie rehabilitacji i jak miałam bardzo spuchniętą nogę to właściwie nic mi nie pozwalali robić, jedynie zabiegi, szczególnie krio. Skoro jest obrzęk tzn, że utrzymuje się stan zapalny, to może odpuść sobie na razie.. Twoja nóżka i tak już dostatecznie dostała w.... kość!kasiek79 napisał(a):
a. napisał(a):
Nudne zaczyna być to forum.
Żeby rownowaga w przyrodzie była a dobra passa wciaz trwała kazdy ma napisac kwękajacego posta!
marchewka napisał(a):
spróbuję, ale jak tak czytam jak się wszyscy zrastają to myślę, że może ja też się zrosnę z moim dotychczasowym lekarzem? może panikuję niepotrzebnie?Aurora napisał(a):
Marchewko! Jeśli masz możliwość, mieszkasz tam, to przenieś się koniecznie do Ali lekarza, bo ile się można męczyć ze złamaniem!?! Może i Tobie podaliby te komórki?marchewka napisał(a):
Ala!
jesli mogę to proszę o namiar na Twojego doktora, choć obie jesteśmy leczone w stolicy, to ja chyba w jakiejś innej epoce, jak czytam co Ci na tych Szaserów wyprawiają to myslę, że może po 20 miesiącach też mogliby mi pomóc? juz mam serdecznie dość czekania na cud.
czy długo trzeba czekać na wizytę i czy przyjmuje prywatnie?
będę wdzięczna za info 😉
kasiek79 napisał(a):
wiecie co wiem że nie mam SUDEKA (tak przynajmniej myslę hehe) ale czemu ta noga cąły zcas sina jest?????? tez tak macie???? Obie mają rózny kolor. Chora jest ciemniejsza ale to jeszce pozostalosc opalenizny no i sina
kasiek79 napisał(a):
wiecie co wiem że nie mam SUDEKA (tak przynajmniej myslę hehe) ale czemu ta noga cąły zcas sina jest?????? tez tak macie???? Obie mają rózny kolor. Chora jest ciemniejsza ale to jeszce pozostalosc opalenizny no i sina
kasiek79 napisał(a):
norma kasiek, moja wyglądała jakby ją ktoś dosztukował na prędce
eliska napisał(a):
a co czytacie ? bo ja mam zaległosci w czytaniu forum 🙂
Patrz trochę wyżej (link do takiej jednej strony)
Aurora napisał(a):
A czytałaś te historie? Szok.kasiek79 napisał(a):
Na początku noga sinieje i jest to normalne. A zastrzyki wciąż bierzesz?
a. napisał(a):
Śniło mi się, że chodzę... znowu...
a. napisał(a):
norma kasiek, moja wyglądała jakby ją ktoś dosztukował na prędcekasiek79 napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
własnie nie tzn zostało mi jeszcze chyba 5 i lekarz powiedział ze doscAurora napisał(a):
A czytałaś te historie? Szok.kasiek79 napisał(a):
a łydka była twarda jak kamień. udo też jest twarde ale lekko sobie rozmasowuje to jest troche lepiej i borowiną przykąłdam
kasiek79 napisał(a):
no i kolano mnie boli ale tez narazie się nie przejmuje bo kurde ma prawo
Tak, to normalne, niestety.
Aurora napisał(a):
A Jasmar wciąż milczy (wczoraj była na kontroli), a Alawpr pewnie się wygina na gimnastyce.
Aurora napisał(a):
To jak skończysz zastrzyki, to bierz lepiej jakieś tablety na krążenie, w końcu jesteś jeszcze w gipsie; ja biorę Phlebodię.kasiek79 napisał(a):
własnie nie tzn zostało mi jeszcze chyba 5 i lekarz powiedział ze doscAurora napisał(a):
A czytałaś te historie? Szok.
a łydka była twarda jak kamień. udo też jest twarde ale lekko sobie rozmasowuje to jest troche lepiej i borowiną przykąłdam
Aurora napisał(a):
kasiek79 napisał(a):
no i kolano mnie boli ale tez narazie się nie przejmuje bo kurde ma prawo
Tak, to normalne, niestety.
no własnie dlatego sie nie narazie nie przejmuje tlyko zaciskam zęby. Ale smieszni sa ludzie którzy mysla ze jak skrócili mi gips to od razu zacznę biegać. Bo niestety kto nie był połamany to nie wie że po 2 miesiacach w długim gipsie noga nie od razu się zgina w kolanie, ze puchnie niemiłosiernie od czasu do czasu boli a organizm musi przyzwyczaić się do dłuższej pozycji pionowej. Ale to juz ich problem