Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 840 z 977

alawpr

ojacie napisał(a):

No wzięłam zwolnienie, dostałam na ponad miesiąc, ale to nie jest jakiś problem żebym dostała na dłużej, gorzej jak to mam załatwić na uczelni potem, bo maks 7 mogę opuścić, a do końca zwolnienia opuszczę 6. No,ale wszystko pewnie idzie załatwić, bo tam to lajtowo traktują. Serio sobie nie wyobrażam siebie grającej teraz w kosza, jak ja nawet po śnie mam spuchniętą nogę.

Załatwisz to na bank,tak jak w szkolach,po prostu nie będzie ten przedmiot uwzględniony . lekarz moze ci wypisac jednorazowo na pół roku i później znów na pół itd...

LillaKorn

ojacie napisał(a):

Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty)

Wizytę mam w środę o 12.00 brrrr.

prazynka

ojacie napisał(a):

prazynka napisał(a):

[
Zawsze jest ryzyko zapalenia kości. Moją ranę zakazili mi podczas operacji, dostawałam kilka antybiotyków, kilka było nieskutecznych, dawki dostawałam końskie aż pewnego tygodnia o połowę wyłysiałam, a lekarz jak mnie widział to bladł, teraz wiem, że mogła mi grozić nawet amputacja. Także pędź do chirurga, a najlepiej to łap lekarza w miejscu pracy czy to telefonicznie czy nawet na oddziale i niech obejrzy, na pewno nie odmówi.

Prażynko czasami Twoje doświadczenie mnie przeraża, jak nikt inny wpływasz na mnie mobilizująco.
No to cieszę się, nacierpiałam się nieźle i chciałabym aby nikogo to nie spotkało co mnie, no, może poza jedną osobą ale złego licho nie bierze 😉
alawpr

ojacie napisał(a):

Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty)

Lilla idzie 18-tego w samo południe.

alawpr
Ogladacie Teraz My??
ojacie
LIlla, wszystko będzie dobrze, masz u nas duchowe wsparcie 🙂
alawpr
Lilla powiąże zasłony i firany w supły w całej chałupie i bedę trzymac kciuki mocno,mocno!!
a.

alawpr napisał(a):

Ogladacie Teraz My??

tak ale nie moge bo nerwa mam

jasmar
Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience.
alawpr

jasmar napisał(a):

Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience.

To widzę,że był pełen pakiet.

jasmar

LillaKorn napisał(a):

ojacie napisał(a):

Wizytę mam w środę o 12.00 brrrr.

To jeszcze ponad36 godzin-więc nie telepocz się na zapas

jasmar

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

Ale teraz jest super-kurczę znowu się chwalę-ale wiem, że wy to się cieszycie. A moi to nie traktują tego jak czegoś nadzwyczajnego. Phiiii cóż to wielkiego.

alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

jasmar napisał(a):

Ale teraz jest super-kurczę znowu się chwalę-ale wiem, że wy to się cieszycie. A moi to nie traktują tego jak czegoś nadzwyczajnego. Phiiii cóż to wielkiego.

Bo my to rozumiemy a oni nie do końca.

jasmar

alawpr napisał(a):

Bo my to rozumiemy a oni nie do końca.

I to jest to czego potrzeba połamańcowi, który wraca do życia codziennego. Zrozumienia i wsparcia, że to co robi to WIELKA rzecz. DZięki!!!!!!

alawpr
Mi dziś rehabilitant pokazał jak bardzo zmieniło sie moje kolano po cwiczeniach. Ma prawie identyczny kształt jak zdrowe.Hip,hip..I tak sobie teraz siedze i podziwiam,że takie piękne i prawie zdrowe. Fiś.....
jasmar
ALAwpr jak Twoje spanko nie zbiera Cię. Doczytałam, że wczoraj zasnęłaś wcześniej i świetnie Ci się spało-a może to wynik udanego weekendu?????
alawpr
kicha nic mnie nie łapie na spanie,może za chwilkę. A tak sie cieszyłam.
jasmar

alawpr napisał(a):

Mi dziś rehabilitant pokazał jak bardzo zmieniło sie moje kolano po cwiczeniach. Ma prawie identyczny kształt jak zdrowe.Hip,hip..I tak sobie teraz siedze i podziwiam,że takie piękne i prawie zdrowe. Fiś.....

No to jeszcze, jeszcze trochę i będziesz też tak podziwiać staw skokowy i całą nóżkę. Dasz radę jesteś już na ostatniej prostej. Cieszę się razem z Tobą.

jasmar

alawpr napisał(a):

kicha nic mnie nie łapie na spanie,może za chwilkę. A tak sie cieszyłam.

Nie martw się ja też jestem tu ahoj!!!!!

alawpr
rodzina smacznie śpi a ja mam znowu dyżur.
alawpr

jasmar napisał(a):

alawpr napisał(a):

No to jeszcze, jeszcze trochę i będziesz też tak podziwiać staw skokowy i całą nóżkę. Dasz radę jesteś już na ostatniej prostej. Cieszę się razem z Tobą.

Mam taką nadzieję ,że mi żadnego psikusa nie wywiną.

jasmar

alawpr napisał(a):

Mam taką nadzieję ,że mi żadnego psikusa nie wywiną.

Nie mogą, to nie wiosna i nie czekamy na prima-aprilis

alawpr
Zerkam na ten program cały czas i nie mogę tego pojąc!! Szlak może człowieka trafic !!
edziag

a co to za program?

pirewsze słsze.

alawpr
Na TVN Teraz My o pedofili
jasmar

alawpr napisał(a):

Zerkam na ten program cały czas i nie mogę tego pojąc!! Szlak może człowieka trafic !!

Jestem w szoku po Teraz My. A do mnie na gadu odezwał się właśnie KTOŚ z pytaniem jesteś??? skąd klikasz??? Co za zbieg okoliczności

edziag

pochwale się że udało mi się w końcu dotrzeć na ten basen, co prawda nie tam gdzie chciałam(czyli mały osiadlowy i tani basen) tylko do aqaparku. mój małż spietrał że będzie mnie musiał jak wieloryba na brzeg wyciągać jak nie dam rady po drabinkach i porwał mnie tam gdzie do basenu wchodzi się po normalnych schodach i nawet poręcze są.

Było bosko, po raz pierwszypoczułam się jak "normalny" człowiek i mogłam chodzić bez kul i nawet sobie w tej wodzie poskakałam, śmiałam się jak głupi do sera. teraz bede na basenie stałym bywalcem.

alawpr
Coś mi prawa spuchła ,nawet mocno, a dawno juz tak nie puchla,małpa jedna.Chyba łyknę Detralex i ją załatwię.
LillaKorn
Przewlokłam się już w pidżamkę i znikam trochę pospać. Mój budzik jeszcze dycha ale rano będzie w niebezpieczeństwie! Dzięki wszystkim za ciepłe słowa przed kontrolą. Niby nie ma się czym denerwować ale.....
jasmar

LillaKorn napisał(a):

Przewlokłam się już w pidżamkę i znikam trochę pospać. Mój budzik jeszcze dycha ale rano będzie w niebezpieczeństwie! Dzięki wszystkim za ciepłe słowa przed kontrolą. Niby nie ma się czym denerwować ale.....

To dobrej nocki i niech Ci się przyśni przyjazna wizyta u lekarza z samymi dobrymi wieściami.