Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 848 z 977

Do**ta

Aurora napisał(a):

Ojacie, załatwiłaś coś???!!!

Na pewno zaraz napisze co dziś osiągnęła.

ojacie
Hejka, byłam u tego lekarza rodzinnego, przyjął mnie inny, dostałam skierowanie do chirurga w trybie pilnym. Byłam z tym w szpitalu i chcieli mnie wpakować na wizytę za tydzień (tak to jest u nas tryb pilny 🙂), ale akurat trochę po znajomości udało mi się załatwić wizytę na jutro rano u innego chirurga, więc już nic nie kombinowałam więcej i jutro o 8 się wszystko wyjaśni 🙂
prazynka

ojacie napisał(a):

Hejka, byłam u tego lekarza rodzinnego, przyjął mnie inny, dostałam skierowanie do chirurga w trybie pilnym. Byłam z tym w szpitalu i chcieli mnie wpakować na wizytę za tydzień (tak to jest u nas tryb pilny 🙂), ale akurat trochę po znajomości udało mi się załatwić wizytę na jutro rano u innego chirurga, więc już nic nie kombinowałam więcej i jutro o 8 się wszystko wyjaśni 🙂

o jak super !

Do**ta

ojacie napisał(a):

To naprawdę duże osiągnięcie. Dobrze, że się zmobilizowałaś bo nadal byś się zamartwiała. A tak jutro fachowiec zerknie i powie co z tym dalej robić.

ojacie
No super tak się ciesze, że mi to tata załatwił inaczej bym musiała chodzić się gdzieś prosić. Cały dzień myślałam co ja im powiem i w ogóle, to dla mnie strasznie stresujące sytuacje. A dzisiaj się już nie martwię no i oczywiście powiedział mi, że mam zabrać zdjęcia i całą dokumentacje tak jak na normalną wizytę, więc się ciesze, zawsze to dodatkowa kontrola. Możecie mnie dopisać do cudownej listy 🙂
Do**ta

18.11.2009r Ojacie, Marchewka, LillaKorn

19.11.2009r A.

24.11.2009r Kasiek79

26.11.2009r Raptor

27.11.2009r Aga-ka16

30.11.2009r Packard

03.12.2009r Aurora, Jasmar + Edziag = kawka

13.12.2009r Alawpr

16.12.2009r Dota

Mam nadzieję, że wszystko się zgadza.

pedro

riviolla napisał(a):

Witajcie drodzy Połamańcy i Połamanki! Chciałam tylko powiedzieć że od wczoraj na rehablitacji trenuję skoki 😉 3majcie kciuki żeby moja nóżka przetrwała to w jednym kawałku...

Wracaj szybko do zdrowia(:
Dziś i u mnie mały kroczek w przód, a konkretnie kilka małych kroków z jedną kulą przy zdrowej lewej nodze. Oczywiście pod okiem rehabilitanta, mówił mi co i jak mam robić.
To cos niesamowitego, ten kto nie miał złamanej nogi, nigdy nie bedzie wiedział jakie to uczucie i strach przed zrobieniem pierwszego kroku...
Do**ta

pedro napisał(a):

Dziś i u mnie mały kroczek w przód, a konkretnie kilka małych kroków z jedną kulą przy zdrowej lewej nodze.
To cos niesamowitego, ten kto nie miał złamanej nogi, nigdy nie bedzie wiedział jakie to uczucie i strach przed zdobieniem pierwszego kroku...

Masz połamaną prawą więc kula w lewej ręce. Chodzisz tak jak ja, choć ja już niedługo kończę ten etap.
alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

witch napisał(a):

Kurdek to mi jak nic grozi choroba popromienna - 4 m-ce od złamania i 4 rtg. W grudniu kolejne.

U mnie 6 miesiecy od zlamania i 13 zdjec RTG i jeszcze mnie czekają teraz w grudniu 2, a ile jeszcze później?

Nie świecisz jeszcze jak neon ?

Kumuluję światełko na święta,będę robic za choinkę i nawet pomrugam oczami aby był efekt mrugajacy światełek.

alawpr

riviolla napisał(a):

Witajcie drodzy Połamańcy i Połamanki! Chciałam tylko powiedzieć że od wczoraj na rehablitacji trenuję skoki 😉 3majcie kciuki żeby moja nóżka przetrwała to w jednym kawałku...

W dal czy wzwyż???

alawpr

ojacie napisał(a):

No, grzeczna dziewczynka.

alawpr

pedro napisał(a):

riviolla napisał(a):

Dziś i u mnie mały kroczek w przód, a konkretnie kilka małych kroków z jedną kulą przy zdrowej lewej nodze. Oczywiście pod okiem rehabilitanta, mówił mi co i jak mam robić.
To cos niesamowitego, ten kto nie miał złamanej nogi, nigdy nie bedzie wiedział jakie to uczucie i strach przed zrobieniem pierwszego kroku...
Pedro,wpadaj czesto i opowiadaj jak postepy bo ja jestem bardzo zainteresowana jak to jets bo mnie to bedzie czekac. Trzymaj sie.Moje gratulacje z tych kroczków milowych 😉)
alawpr

Dota napisał(a):

19.11.2009r A.
24.11.2009r Kasiek79
26.11.2009r Raptor
27.11.2009r Aga-ka16
30.11.2009r Packard
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
Mam nadzieję, że wszystko się zgadza.

Ale jutro będzie się działo!!!
LillaKorn

witch napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Lilla ile czasu mineło od ostatniego RTG?

3 miechy

Kurdek to mi jak nic grozi choroba popromienna - 4 m-ce od złamania i 4 rtg. W grudniu kolejne.

U mnie licząc każde oddzielnie z jutrzejszymi będzie 23!

alawpr

LillaKorn napisał(a):

witch napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

3 miechy

No,no,,ale wynik...będziesz swiecic jak cholercia 😉

LillaKorn

Dota napisał(a):

riviolla napisał(a):

Uprawiasz konurencje olimpijskie. To przygotowania do najbliższej letniej Olimpiady.

Jesteś hard cor'em!

witch

riviolla napisał(a):

Konkurencja dla Małysza rośnie nam pod bokiem 🙂

ojacie
U mnie na razie w ciągu 6 miesięcy 16

smileys/bigwink.gif

Jak Wam wychodzi nieparzysta liczba? Przecież zawsze robią z przodu i z profilu, ja to liczę jako 2 zdj., no bo robią dwa
witch

alawpr napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

witch napisał(a):

No,no,,ale wynik...będziesz swiecic jak cholercia 😉

Sądzę, że Lilla już oszczędza na oświetleniu. Wyłącza wszystkie punkty świetlne a sama iskrzy jak cholercia.

LillaKorn

pedro napisał(a):

riviolla napisał(a):

To jest poprostu masakra! Spociłam się przy tej akcji jak mysz!
witch

ojacie napisał(a):

smileys/bigwink.gif

Jak Wam wychodzi nieparzysta liczba? Przecież zawsze robią z przodu i z profilu, ja to liczę jako 2 zdj., no bo robią dwa

Hmmm no niby tak. Czyli u mnie już 8 🙂

witch

19.11.2009r A.

24.11.2009r Kasiek79

26.11.2009r Raptor

27.11.2009r Aga-ka16

30.11.2009r Packard

13.12.2009r Alawpr

16.12.2009r Dota

28.12.2009r Witch

Dopisałam się. Jakbym zapomniała to nasza nadworna kadrowa mi to przypomni 🙂

alawpr
Dziewczyny ,na stronie głównej pod naszym forum ,jest forum Psychologia-pilnie proszę o kontakt. Zajrzyjcie tam,jest tam dziewczyna której trzeba pomóc,wesprzec.Napiszcie jej pare słów.!!!!!
LillaKorn

ojacie napisał(a):

smileys/bigwink.gif

Po założeniu gipsu robią tzw. "kontrolne" czy noga jest prawidłowo nastawiona. Z przodu i z boku na jednej kliszy i mamy nieparzystą liczbę. Właściwie to policzyliśmy ilość klisz więc powinny być 24 zdjęcia.

alawpr

ojacie napisał(a):

smileys/bigwink.gif

Ja dodałam zdjęcie płuc przed operacja.I wyszło nieparzystnie.

ojacie
No ja rozumiem, tylko jak robią na jednej kliszy, to i tak tylko zapis jest na jednej kliszy, a w rzeczywistości pstrykają dwa razy, chyba 🙂 A jak płuco to jedno, fakt, trudno się robi płuco z profilu 🙂
alawpr

alawpr napisał(a):

ojacie napisał(a):

smileys/bigwink.gif

Ja dodałam zdjęcie płuc przed operacja.I wyszło nieparzystnie.

Cholerka nie policzyłam kontrolnych po załozeniu gipsy i RTg pod ktorym mi robiono komórki.

ojacie
Alawpr, haha, to ile to razem, bo widzę jakieś żółte światełko za oknem, myślałam, że to gwiazda, ale może to któraś z Was?

smileys/bigwink.gif

alawpr

ojacie napisał(a):

Alawpr, haha, to ile to razem, bo widzę jakieś żółte światełko za oknem, myślałam, że to gwiazda, ale może to któraś z Was?

smileys/bigwink.gif

To ja latam kontrolnie przed świetam i sprawdzam Moc.....

ojacie
Tak myślałam, ładnie dziś wyglądasz 🙂