Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 868 z 977

alawpr
Irko 20 kg to jest naprawde dużo.Jak lekarz ci na tyle pozwolił to tak rób.Naklepiej sprawdzic na wadze łazienkowej ile to jest i starac sie tak chodzic.
prazynka

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

żabka napisał(a):

Prażynko to jest nr do rejestracji 12-424-82-25 na Kopernika w Krakowie. Zadzwoń i zapytaj się czy Cie przyjmą na NFZ

dziękuję, już zanotowałam 🙂 a tak dla zmiany tematu, jak planujecie spędzić sylwestra 🙂
Właśnie wczoraj definitywnie odmówiłam znajomym pójścia z nimi na bal. To będzie pierwszy Sylwester w domu od wielu,wielu lat. Jak się zrosnę to odbiję w karnawale.
A jak Ty planujesz tą noc spędzić?
W zeszłym roku byłam na domowej imprezie ale przesiedziałam całą i tylko jadłam i jadłam 🙂 wynudziłam się jak nigdy, bo wszyscy tańczący byli, a teraz to też chyba w domu, więc kreację już mam 🙂
witch

alawpr napisał(a):

Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie.

Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 !

prazynka

Irko napisał(a):

Irko napisał(a):

alawpr napisał(a):

Koś piszczelowa jest wredną kością do zrastania,jest to najsuchsza kośc i oblewanie jej kostnina to dosc dlugi proces.Musisz niestety uzbroic sie w cierpliwośc.Podejrzewan ,że teraz na nastepnej kontroli powinno juz sie coś ruszyc.

No własnie ja mam wizytę po świętach dopiero i nie mogę stawać na tę nogę czy mogę trochę stawać gipsu nie mam do miałęm operacje
No mam poskręcane kości jakimiś blachami lekarz powiedział że około 20 kg obciążenia
Teraz czasami mnie noga boli w okolicy złamania kiedyś kula mi odjechała i troche mocniej stanołem na tę noge sam nie wiem czy coś nie zbroiłem
Nie bój się, zdarzyło mi się tak ujechać i spanikowana dzwoniłam do lekarza na prywatny telefon a on uspokajał mnie, że zawsze musi być ten pierwszy raz, co innego stale jej używać a co innego na chwilę na niej wesprzeć
alawpr
Ja w maju sie polamałam ,jestem bez żelaza w nodze i na obciązanie dostalam zgode w pażdzierniku,pod sam koniec.Jak widzisz rózne są sposoby leczenia i podejscia do zagadnienia przez lekarzy.ale to zalezy od złamania,sposobu leczenia i lekarza jak i samego polamanego i jak sie zrasta.
Irko
No mi pozostało uzbroić się w cierpliwość hm a takie miałem plany 🙂
alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie.

Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 !

Tam to tylko bąbke im na świeta przesła od zachwyconych połamanych br.............

Irko
No to mnie uspokoiłaś Prażynko miło tu pogawożyć z wami
witch

Irko napisał(a):

To je piorunem zweryfikuj zanim zaczniesz w nie wierzyć. Na razie planuj góra na tydzień do przodu. To najlepsze planowanie w naszym wydaniu. 🙂

Do**ta

Irko napisał(a):

No niestetu plany musisz zmienić. Ale wiosną może być już ok.

alawpr

Irko napisał(a):

Witaj w klubie...............

prazynka

alawpr napisał(a):

Prazynko może rodzinny nic nie wiedzial o skutkach ubocznych. Rozumiem ,że sama sobie zaleciłaś tą kalcytoninę?

Na ostatniej konsultacji ortopedycznej zapytałam, czy mogę stosować preparaty na wzmocnienie kości np kalcytoninę, lekarz powiedział, że tak, ale jak pisałam wcześniej, żaden z 3 ortopedów, z którymi rozmawiałam o suplementacji nie wykazał uznania dla skuteczności kalcytoniny. No więc jak byłam wczoraj u rodzinnego to mi przepisał detralex jako kontynuację i kalcytoninę i wysłał do chirurga naczyniowego z tym skakaniem. W poniedziałek będę u tego naczyniowca.

Irko
A co z tym sylwestrem kto się pisze a może zorganizujemy bal połamańców
witch

alawpr napisał(a):

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

Tam to tylko bąbke im na świeta przesła od zachwyconych połamanych br.............

A to może poproszę tych moich kawalarzy o tą przysługę ?????

Do**ta
Irko napisz na niebiesko co ci się stało i kiedy.
alawpr
Kurka,musze iśc cwiczyc prawa ,a jak mi sie nie chce.Moze dacie mi jakiegoś kopa na rozpęd.Bo jakis złosliwy leniwiec mnie opanował...... ;-(
prazynka

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

dolegliwościami.

Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? 🙂 no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu 🙂

Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł 🙂
Widać nie w porę kiedyś powiedziałam, że mam doła i przytuliłabym się nawet do jeża, widać skutki zostały 🙂
witch

Dota napisał(a):

Irko napisz na niebiesko co ci się stało i kiedy.

O to samo miałam właśnie prosić 🙂 Zamiast danych z dowodu osobistego poprosimy o te dane 🙂

alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

witch napisał(a):

A to może poproszę tych moich kawalarzy o tą przysługę ?????

Kurcze ,no tak,oni by to migusiem zalatwili hi..hi...

witch

prazynka napisał(a):

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

dolegliwościami.

Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? 🙂 no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu 🙂

Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł 🙂
Widać nie w porę kiedyś powiedziałam, że mam doła i przytuliłabym się nawet do jeża, widać skutki zostały 🙂
Ten jeż już dawno wyleniał. Stracił wszystkie kolce. A TY nauczona tym doświadczeniem nie tul się więcej do jeży. Kup sobie misia 🙂
alawpr

prazynka napisał(a):

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

dolegliwościami.

I tu morał bajki taki ,aby nie fantazjowac na temat zwierzyny z kolcami.
prazynka

Irko napisał(a):

A co z tym sylwestrem kto się pisze a może zorganizujemy bal połamańców

Pewnie byłoby ciekawie 🙂 ja mam Edziag do pary, ja lewa stopa, Ona prawa 🙂

witch

alawpr napisał(a):

Kurka,musze iśc cwiczyc prawa ,a jak mi sie nie chce.Moze dacie mi jakiegoś kopa na rozpęd.Bo jakis złosliwy leniwiec mnie opanował...... ;-(

Ja nie kopię.Chyba że znajdzie się ktoś chętny. Starczy mi uraz jednej nogi a Twoje pupsko po tych zastrzykach na pewno twarde 🙂

alawpr
Ja z Lilą, ona lewa piszczel ja prawa 😉
prazynka

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

witch napisał(a):

Ten jeż już dawno wyleniał. Stracił wszystkie kolce. A TY nauczona tym doświadczeniem nie tul się więcej do jeży. Kup sobie misia 🙂

Mam lepszą opcję, wraca do mnie moja jedyna, ukochana, włochata, śliczna psina, już nie mogę się jej doczekać, ale nie dawałam rady jej wyprowadzać, nawet pozwolę jej wejść do łóżka z radości w tę pierwszą noc 😉

alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

Ja nie kopię.Chyba że znajdzie się ktoś chętny. Starczy mi uraz jednej nogi a Twoje pupsko po tych zastrzykach na pewno twarde 🙂

I bolesne.Podejrzewam ,że ktos w rodzince chetnie by mi dowalił, ale rozeźli sie po kątach i chrapią.Co za życie nie ma nawet komu w tylek dowalic. I jak tu sie rehabilitowac.Wszystko na człowieka głowie.

witch

alawpr napisał(a):

Hmmmm to musze piorunem poszukać dla siebie pary bo widzę że siedzieć pod ścianą będę. Kto ma lewą chorą kostkę i strzałkę - pilnie poszukuję do pary do mojej prawej. Tylko nie pchać się 🙂

alawpr
Nawet moja psina poszła spac.Co za czasy nastały hm..............
witch

prazynka napisał(a):

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

Mam lepszą opcję, wraca do mnie moja jedyna, ukochana, włochata, śliczna psina, już nie mogę się jej doczekać, ale nie dawałam rady jej wyprowadzać, nawet pozwolę jej wejść do łóżka z radości w tę pierwszą noc 😉

Dasz jej "prawo pierwszej nocy" ? Na pewno będzie zachwycona, też się stęskniła.

alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

Hmmmm to musze piorunem poszukać dla siebie pary bo widzę że siedzieć pod ścianą będę. Kto ma lewą chorą kostkę i strzałkę - pilnie poszukuję do pary do mojej prawej. Tylko nie pchać się 🙂

Nie bój nic, jakis trójkącik zmontujemy.😉