Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 872 z 977

alawpr
Wiecie co te zdjecia Rtg tez wszystkiego nie pokazują.U Marchewki dopiero zobaczyli ,ze zrośnieta jak ja pocieli, u mnie jak podawali komórki doszli do wniosku że moge miec gips krótki bo noga jest sztywna,a wczesniej jeszcze chcieli mnie wpakowac w długi.
beatka

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Lilla Jak masaże,pomagają?.Puchnie ci jeszcze lewa?

Masaże zmniejszają sztywność nad kostką i opuchliznę ale po całym dniu mam opuchniętą swoją pęcinkę.

Ja sie zastanawiam kiedy mam zacząć sie marwić ta opuchlizna po całym dniu. Ile to moge miec? Miesiąc? Dwa? Kiedy z tego robi sie poważna sprawa?

alawpr

beat(k)a napisał(a):

alawpr napisał(a):

beat(k)a napisał(a):

Niedawno czytałam o butach.... Powiem Wam ze wczoraj przeżyłam w tym zakresie horror i niebezpiecznie zbizałam sie do depresjii 🙂 Pojechałam kupić sobie buty. Świadoma ze szału nie bedzie zaczęłam od Deichmanna. Przymierzyłam WSZYSTKIE buty na płaskim obcasie i noga nie chciała sie do niczego zmieścić. Po kilku parach siadłam sobie a moj syn mi donosił nowe egzemplarze. Bylo mi wszystko jedno jak beda wygladać. Liczylo sie tylko to zeby wsunęły sie na stope. W końcu udało sie i kupiłam pare o numer za duże (tzn na zdrową noge za duże:)) Apeluje wiec; nie kupujcie butów w necie. W naszym stanie trzeba wszystko mierzyc bo numeracja jednak zwodzi

No to pięknie.Myslalam ze tylko skokowcy maja takie problemy. Może pomierze jakies męskie,męża albo mej męskiej dzieciarni..
No tak,teraz doczytałam jak o tym napisałaś.Ślepota...........
Ja mam właśnie problemy tylko ze stawem skokowym 🙂 po trójkostkowym połamaniu jestem
No tak dopiero teraz doczytalam jak napisałaś.Ślepota,....
witch

beat(k)a napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Masaże zmniejszają sztywność nad kostką i opuchliznę ale po całym dniu mam opuchniętą swoją pęcinkę.

Ja sie zastanawiam kiedy mam zacząć sie marwić ta opuchlizna po całym dniu. Ile to moge miec? Miesiąc? Dwa? Kiedy z tego robi sie poważna sprawa?

Opuchlizna z tego co wiem może utrzymywać sie i ponad rok.

alawpr

beat(k)a napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Ktoś pisał ,że ta opuchlizna bardzo długo sie utrzymuje.

alawpr
Chyba bedę musiała jakies walonki sobie załatwic??? Albo zimę przesiedzę w domu,a potem tylko laczki.
beatka

witch napisał(a):

beat(k)a napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

Opuchlizna z tego co wiem może utrzymywać sie i ponad rok.

ooooo No coż bede atrakcją turystyczną w pracy. Nie zamierzam wciąż w spodniach latać więc moja super baloooooonowa kostka bedzie atrakcją. I hasełka w stylu: "a pani wciąż chora?" nie ustaną za szybko 🙂

alawpr
Moja prawa dzis mnie nie lubi bo dokucza,jak narazie ja olewam,zobaczymy która przetrzyma??
alawpr
Lilla napisałas kiedyś,ze kupowałaś buty sznurowane długie. Czy kupiłaś wiekszy numer?
alawpr
Motocyklista coś sie dziś zapodział?
LillaKorn

beat(k)a napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

Na wczorajszej wizycie zapytany o moją opuchliznę lekarz uspokoił mni, że jest to skutek unieruchomienia. Zlecił wspomaganie się masażem oraz wszelki dozwolony ruch np. rowerek. Powinno kiedyś minąć. Kiedy? Sprawa indywidualna. Swoją drogą opuchlizna jest mocno irytująca!

alawpr
Beatko durnymi pytaniemi nie ma co się przejmowac.Niech pytają i niech się dziwią?
alawpr
Ale może ta opuchlizna nie jest tak upierdliwa jak w gipsie ?.Na to liczę.
LillaKorn

alawpr napisał(a):

Lilla napisałas kiedyś,ze kupowałaś buty sznurowane długie. Czy kupiłaś wiekszy numer?

No way!

beatka

alawpr napisał(a):

Beatko durnymi pytaniemi nie ma co się przejmowac.Niech pytają i niech się dziwią?

Oj dziwią sie dziwią.... Nikt sie mnie nie spodziewał w pracy w tym roku. Wiekszość położyło na mnie krzyżyk

alawpr
Ostatnio triche lepiej mi sie śpi.Może nie dłużej ale lepiej ,nie budze sie tak często.Ale rano jak otwieram oczy jestem tak zła ,że mam to cholerstwo na nodze ,że nie mam na nic ochoty,a juz napewno na wstanie i łażenie z tą cholerą na nodze.
beatka

alawpr napisał(a):

Jesli chodzi o moja opuchliznę to przeszkadza mi tylko wizualnie. (no i te buty). Pod wzgledem bólowym nie m oge narzekać.

alawpr

beat(k)a napisał(a):

alawpr napisał(a):

Oj dziwią sie dziwią.... Nikt sie mnie nie spodziewał w pracy w tym roku. Wiekszość położyło na mnie krzyżyk

Życzliwi??

LillaKorn

alawpr napisał(a):

Alu nie ma porównania. W gipsie po pierwsze nic nie widać po drugie człowiek się stresuje czy na skutek opuchnięcia nie ma ucisku na jakiś nerw i potem np.obetną człowiekowi nogę!

beatka

alawpr napisał(a):

Ostatnio triche lepiej mi sie śpi.Może nie dłużej ale lepiej ,nie budze sie tak często.Ale rano jak otwieram oczy jestem tak zła ,że mam to cholerstwo na nodze ,że nie mam na nic ochoty,a juz napewno na wstanie i łażenie z tą cholerą na nodze.

Do 13 niewiele czasu zostało. Szybko przeleci a potem to juz bedziesz w ciągłym ruchu. Zobaczysz jak zacznie brakować ci czasu.

LillaKorn

beat(k)a napisał(a):

alawpr napisał(a):

Beatko, bo uwinęłaś się migusiem!

alawpr
Ja juz odliczam dni,mimo,że mam stracha to jak nigdy nie mogę się doczekac.
Roman

alawpr napisał(a):

Witam.Nie ma mnie bo użalam sie nad soba...a do tego jestem głodny po tej kolacji szpitalnej 🙁

alawpr

beat(k)a napisał(a):

alawpr napisał(a):

Do 13 niewiele czasu zostało. Szybko przeleci a potem to juz bedziesz w ciągłym ruchu. Zobaczysz jak zacznie brakować ci czasu.

Oj tak,tak chcę.Nie powiem nic złego na brak czasu,nie bede nic mówic na temat śmigła Lilli,prędzej jęzor mi odpadnie........

LillaKorn

Motocyklista 84 napisał(a):

alawpr napisał(a):

Witam.Nie ma mnie bo użalam sie nad soba...a do tego jestem głodny po tej kolacji szpitalnej 🙁

Mama lepiej karmi, prawda?

beatka

LillaKorn napisał(a):

Beatko, bo uwinęłaś się migusiem!

nio, poszło mi szybko to fakt - chociaż wciąż sie zastanawiam nad tym ze ktoś cos pominął i jeszcze mnie dopadną kłopoty

alawpr

alawpr napisał(a):

Kolacji nie damy rady podac,ale wal co ci na sercu leży, w kupie raźniej.

Roman

LillaKorn napisał(a):

alawpr napisał(a):

Mama lepiej karmi, prawda?

mamy nie ma....narzeczona mnie karmi

alawpr
Kasiek jak nas czytasz,to obiecałas do Motocyklisty leciec z rosołkiem...
Roman

alawpr napisał(a):

alawpr napisał(a):

Kolacji nie damy rady podac,ale wal co ci na sercu leży, w kupie raźniej.

...nogi mi lezy na sercu...próbuje rozcwiczyc kolano na maszynie ale nie moge bo udo boli jak cholera....tak samo po obciążaniu jej,tak po kilku godzinach